Що таке інформаційний об'єкт. 3 клас

Про матеріал
Пригадаємо, що таке об'єкт, множина об'єктів та властивості. Дізнаємось, що таке інформаційні об'єкти. Програми для створення інформаційних об'єктів.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ІНФОРМАЦІЙНИЙ ОБ’ЄКТ

Номер слайду 2

Пригадайте, що називається об’єктом? Об'єкт —це предмети, явища і процеси, які реально існують і розглядаються як єдине ціле. Щоб розрізняти об’єкти, кожному з них дають назву, яка формує уявлення його можливості.

Номер слайду 3

Множина об’єктів — це сукупність різноманітних об’єктів, об’єднаних за деякими ознаками Об’єкти довільної природи, що утворюють множину, називають її елементами. Множина “Іграшки”

Номер слайду 4

Властивості – це відомості про об'єкт, за якими його можна охарактеризувати. Кожний об'єкт має властивості Властивості можуть мати різні значення. Наприклад, колір об’єкта може бути червоним, зеленим, жовтим. А форма – круглою, трикутною, квадратною.

Номер слайду 5

Властивості об'єкта Для об’єкта «апельсин» можна назвати такі властивості: розмір, колір, смак, тривалість, зберігання.

Номер слайду 6

Об'єкти можна створювати за допомогою комп'ютера, і в цьому людині допомагають різні комп'ютерні програми, які також вважаються  інформаційними об'єктами.

Номер слайду 7

Інформаційний об’єкт – це створений за допомогою комп’ютера малюнок, текстове повідомлення, файл чи папка, програма тощо.

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Текстовий редактор допомагає людині створювати інформаційні об'єкти у вигляді тексту.

Номер слайду 10

Графічний редактор Paint допомагає людині створювати інформаційні об'єкти у вигляді малюнків. Усі об'єкти, зображені на малюнках, називаються графічними об'єктами.

Номер слайду 11

Інформаційні об’єкти для навчання

Номер слайду 12

Усе, що ми створюємо за допомогою комп’ютера, є інформаційним об’єктом. Ім’я або назва об’єкта потрібні для отримання, збереження та оброблення інформації про нього.

Номер слайду 13

Розгляньте таблицю. Опишіть за цим зразком об’єкт вишня, лимон. Об’єкт Ім’я об’єкта Властивість Значення Кавун Колір Зелений Розмір Великий Вага 2 кг ЗАВДАННЯ

Номер слайду 14

ЗАВДАННЯ Для того щоб відрізнити один об’єкт від інших, іноді потрібно не тільки назвати його ім’я, а й описати об’єкт. Відгадайте, про який об’єкт йде мова. Сам сіренький, Хвіст маленький, Довгі вушка, Біжить пружко.

Номер слайду 15

Від води родиться, а води боїться. Хто вік біжить і не втомиться? Котра в світі масть найбільшого труда завдасть? Чорне, блискуче, усіх людей зігріває.

Номер слайду 16

 Кам’яне вугілля - корисна копалина яка, використовується для побутових потреб та для отримання електричної енергії. Дятел – птах, лісовий лікар, який ритмічно вистукує звуки. Забарвлення чорно-біле з яскраво-червоним підхвістям.

Номер слайду 17

ПРАЦЮЄМО ЗА КОМП’ЮТЕРОМ РОЗПОДІЛИ МАЛЮНКИ ПО ГРУПАМ https://learningapps.org/view3229989

Номер слайду 18

Домашнє завдання: підручник ст. 86-87 онлайн вправи

ppt
Пов’язані теми
Інформатика, 3 клас, Презентації
НУШ
Додано
11 березня
Переглядів
108
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку