Що відбувається з рослинами взимку?Презентація

Про матеріал
1.Більшість рослин заздалегідь готується до зими. Ще восени однорічні трав’янисті рослини зів’яли, залишивши своє насіння в ґрунті. З нього навесні виростуть нові трави. 2.У багаторічних трав’янистих рослин відмерла наземна частина рослини, в ґрунті лишилися кореневища, бульби, цибулини. Навесні з них розів’ються молоді частини рослини. 3. Деякі рослини залишаються зеленими під снігом усю зиму. Це суниці, верес, журавлина. 4. Є рослини, що ростуть і взимку. Під шаром снігу та опалого листя у підсніжників, пролісок, рясту з’являються пуп’янки, які з настанням тепла розпускаються. 5.Життя рослинам узимку зберігає сніжна ковдра. Температура повітря під снігом, навіть якщо його товщина всього 10 сантиметрів, буде на 15-20° вищою, ніж зовні. 6. У глибокому спокої перебувають дерева і кущі. Майже всі вони на зиму скинули листя. Однак на їхніх гілках залишаються бруньки. Зовні бруньки вкриті темними лусочками. Усередині бруньки є дуже дрібні зелені листочки. Наприкінці січня на вербі бруньки збільшуються, скидають лусочки і вкриваються світлим пушком. За зиму бруньки підростають на інших деревах і кущах. Яка б не була сувора зима, ріст рослин не припиняється, а лише сповільнюється 7. У зимовому лісі милують око припорошені снігом зелені ялини й сосни.Листки хвойних дерев - хвоїнки, вкриті товстою шкіркою, яка утримує вологу. Хвоїнки випаровують вологи значно менше, ніж широкі листки листяних дерев і кущів. Ось чому хвойні дерева не засихають узимку. Перевір себе 1. Що відбувається з трав’янистими рослинами взимку? 2. Які трав’янисті рослини залишаються зеленими під снігом усю зиму? Чому вони не гинуть у мороз? 3. Наведи приклади, що свідчать про ріст рослин узимку
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Що відбувається з рослинами взимку?

Номер слайду 2

Які зміни в неживій природі відбуваються взимку?

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Якої форми насіння ви помічали?

Номер слайду 5

Наведіть приклади таких рослин.

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Назвіть квіти з малюнків

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Які вічнозелені рослини є у твоїй місцевості? Розкажи про них.

Номер слайду 12

Які ще хвойні дерева ви знаєте?

Номер слайду 13

Пам’ятайте! Якщо кожен із нас урятує маленьку сосонку або ялинку, то через десятки років це відгукнеться в нашому серці вдячним і радісним дзвоником. Як ви думаєте, Чому?

Номер слайду 14

2. Які трав’янисті рослини залишаються зеленими під снігом усю зиму? Чому вони не гинуть у мороз?1. Що відбувається з трав’янистими рослинами взимку?3. Наведи приклади, що свідчать про ріст рослин узимку.

pptx
Додано
24 лютого 2020
Переглядів
5851
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку