Їстівні гриби нашого лісу

Про матеріал
Презентація містить матеріали природничо - дослідницького спрямування. Дослідження їстівних грибів та їхньої харчової цінності.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ЇСТІВНІ ГРИБИ НАШОГО ЛІСУ

Номер слайду 2

ЗМІСТ1. Загальні відомості про гриби.2. Опис їстівних грибів.3. Харчова цінність грибів.4. Санітарні правила при переробці грибів.

Номер слайду 3

Мета моєї роботи полягає в дослідженні їстівних грибів та їх харчової цінності.

Номер слайду 4

Актуальність роботи полягає в досягнення мети через вирішення таких завдань: - узагальнити відомості наукової літератури про їстівні гриби їх біологічну роль; - визначити кількісний вміст поживних речовин в найпоширеніших їстівних грибах; - розробити практичні рекомендації із заготівлі та переробки грибної продукції.

Номер слайду 5

Мікологія - наука про гриби «Мікос» (з грецької)– печериця Аристотель (IV ст. до н. е.) вперше класифікував гриби на корисні і шкідливі

Номер слайду 6

Плодове тіло. Шапка. Ніжка. Грибниця Гриби не належать ні до рослин, ні до тварин. Це окрема група живих організмів. Будова грибів

Номер слайду 7

гриби. Середовище існуванняводасушаповітряrrrrrrrrrrrrrrr

Номер слайду 8

Шапинкові грибиr

Номер слайду 9

білі грузді лисичкиопеньки підберезник сироїжкапечерицібілий гриб їстівні гриби

Номер слайду 10

Харчова цінність грибів. За кількістю білків і легкозасвоюваних жирів переважають хліб, крупи, яловичину. У 1 кг сушених боровиків білка вдвічі більше, ніж у м'ясі. Мінеральні речовини – калій, натрій, цинк, марганець, залізо, мідь, йод, сірка. Фосфор і кальцій, майже як у рибі. Вітаміни А, В1, В2, С, Д, Р Є низькокалорійним продуктом. Кількість калорій в грибах

Номер слайду 11

 {5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}Види грибів. Категоріяспоживчої цінностіКалоріїв 100г. Білки(г)Жири(г)Вуглеводи(г)Білий гриб1253,20,71,6 Груздь справжній1161,80,50,8 Лисичка3201,61,11,5 Опеньок осінній3172,21,20,5 Підберезник2313,30,53,4 Сироїжка харчова3-4151,70,71,5 Шампіньйон2152,10,50,5 Вміст у грибах вітамінів та кількість калорій в грибах{5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}Види грибів. Категоріяспоживчої цінностіКалоріїв 100г. Білки(г)Жири(г)Вуглеводи(г)Білий гриб1253,20,71,6 Груздь справжній1161,80,50,8 Лисичка3201,61,11,5 Опеньок осінній3172,21,20,5 Підберезник2313,30,53,4 Сироїжка харчова3-4151,70,71,5 Шампіньйон2152,10,50,5 Кількість калорій в грибах та вітамінів

Номер слайду 12

ВИКОРИСТАННЯ ЇСТІВНИХ ГРИБІВЗБІР грибів

Номер слайду 13

ГРИБИ

Номер слайду 14

ЗАСТОСУВАННЯ ГРИБІВ ЛЮДИНОЮ

Номер слайду 15

Цілющі гриби. Фунготерапія наука про цілющі властивості грибів В народній медицині використовуються як їстівні, так і отруйні гриби.

Номер слайду 16

Доведена можливість культивування до 100 видів їстівних грибів.

Номер слайду 17

правила грибника1. Ніколи не зривайте і не беріть незнайомих вам грибів – серед них можуть виявитися отруйні!2. Ні в якому разі не можна під час збирання їстівних грибів розривати і розкидати в боки мох. Грибниця (волокна у ґрунті), опинившись під променями сонця, може засохнути і загинути. 3. Гриби не можна виривати з коренем, а зрізати ножом ніжку або охайно вивернути її із ґрунту, щоб не пошкодити грибницю. 4. Не знищуйте  неїстівних грибів! Гриби, які для людини є отруйними, для лісових мешканців -  ліки і харчі. Чим більше в лісі різних грибів, тим він затишніший, тим краще і швидше ростуть дерева.  

Номер слайду 18

РЕЗУЛЬТАТИ РОБОТИ Визначений якісний і кількісний вміст поживних речовин в їстівних грибах. Розроблений та випробуваний збалансований раціон харчування з грибних продуктів враховуючи показники компонентів і їх цінність. Розроблені практичні рекомендації із заготівлі та переробки грибної продукції.

Номер слайду 19

ВИСНОВКИ Підвищити інтерес людей до якісного і здорового харчування. Створити продукти нового покоління. Покращити якість та асортимент грибної продукції. Удосконалити технологію виробництва харчових продуктів і використовувати принципово нову сировину – їстівні гриби.

Номер слайду 20

Д. Л. Арманд:« Ти прийшов у гості до природи - не роби нічого, що ти вважав би непристойним зробити в гостях ».

Номер слайду 21

ДЯКУЮ ЗА УВАГУ!

pptx
Додав(-ла)
Мартинюк Ольга
Додано
25 березня 2020
Переглядів
795
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку