Семестрова контрольна робота з основ здоров'я

Про матеріал
Контрольна робота містить завдання, які охоплюють знання з предмету основ здоров'я за перший семестр.
Перегляд файлу

Семестрова контрольна робота з основ здоров’я

  1. Уміння висловлювати почуття, долати тривогу, керувати стресами – це ознака:

а) емоційної зрілості      б) інтелектуальної зрілості     в) духовної зрілості      г) соціальної зрілості

 

  1. Транспортні аварії, катастрофи, пожежі, аварії на очисних спорудах – це надзвичайна ситуація:

а) природного походження     б) техногенного походження     в) соціально-політичного походження                             г) воєнного походження

 

  1. Здатність м’язів витримувати навантаження протягом тривалого часу – це:

а) спритність         б) гнучкість        в) м’язова витривалість        г) склад тіла

 

  1. Здатність суглобів забезпечувати максимальну амплітуду рухів – це:

а) спритність         б) гнучкість        в) м’язова витривалість        г) м’язова сила

 

  1. Згідно якої дієти відбувається повне вилучення  з раціону продуктів тваринного походження:

а) кремлівська дієта    б) лікувальне голодування    в) вегетаріанська дієта    г) роздільне харчування

 

  1. Згідно якої дієти з раціону повністю вилучається продукти багаті на вуглеводи і вживається необмежена кількість м’яса, риби, яєць:

а) кремлівська дієта    б) лікувальне голодування    в) вегетаріанська дієта    г) роздільне харчування

 

  1. Розташуйте в правильному порядку:
  1. Штучна вентиляція легень (алгоритм ”рот в рот”):
  1. Рот потерпілого накрити пристроєм для виконання штучного дихання
  2. Ніс щільно затиснути пальцями, щоб повітря, яке вдувають, потрапило в легені
  3. Відкрити дихальні шляхи
  4. Краєм ока спостерігати за грудною кліткою потерпілого
  5. Зробивши глибокий вдих, щільно обхопити губами губи потерпілого і зробити енергійний вдих

 

  1. Непрямий масаж серця потрібно виконувати:
  1. Звільнити від одягу грудну клітину
  2. Прямими руками різко натискати долонями на груднину зі швидкістю 1 натиск на секунду
  3. Потерпілого вкласти на тверду поверхню
  4. Долоню однієї руки покласти на нижню половину груднини, щоб пальці лежали перпендикулярно до тіла

 

  1. Встановіть відповідність між поняттями:

 

1

Вегетаріанська дієта

А

Акцент на сумісність продуктів

2

Кремлівська дієта

Б

Утримання від вживання їжі на термін від кількох годин до 10 днів

3

Лікувальне голодування

В

Вилучення з раціону багатих на вуглеводи продуктів

4

Роздільне харчування

Г

Повне або часткове вилучення з раціону продуктів тваринного походження

 

 

 

 

 

 

1

6-11 порцій

А

Овочі

2

3-4 порції

Б

Фрукти

3

3-5 порцій

В

Солодощі

4

2-3 порції

Г

Риба, м’ясо

5

Вживати у невеликих кількостях

Д

Макаронні вироби, каші, хліб із цільних злаків

6

2-3 порції

Е

Молочні продукти

 

 

  1. Поясніть, будь ласка, правила зберігання харчових продуктів та до яких хвороб може призвести харчове отруєння?
Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 3
Оцінки та відгуки
  1. Kiriyenko Olena
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Левко Оксана
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  3. Журба Ірина
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
docx
Додано
10 березня 2020
Переглядів
8507
Оцінка розробки
5.0 (3 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку