Середньовічний Китай

Про матеріал
Презентація покликана доповнити й візуалізувати матеріал з всесвітньої історії у 7 класі "Держава й суспільство в середньовічному Китаї". В презентації даються короткі характеристики різних періодів середньовічної китайської історії. Також дається опис китайських винаходів та наукових відкриттів, архітектури та живопису середньовічного Китаю.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Правління династій Тан та Сун у Китаї У VII ст. у Китаї утвердилася династія Тан, яка керувала країною близько 300 років. Єдину державу очолював імператор, який вважався «сином неба». Країна була об'єднана і в ній почало відроджуватися господарство. Імператор династії Сун Імператор династії Тан

Номер слайду 3

Правління династій Тан та Сун у Китаї Для полегшення перевезень у країні було побудовано Великий канал довжиною 1700 км. Він поєднував могутні річки Янцзи та Хуанхе. Для захисту від північних кочівників китайці продовжували зводити Велику китайську стіну.Династія Тан була повалена повстаннями та війнами. У 960 році утвердилася династія Сун.

Номер слайду 4

Китай під владою монголів На початку 13 століття на північному кордоні Китаю з'явилися племена монголів. У 1206 з'їзд представників монгольських племен обрав правителем всіх монголів Чингісхана. В 1211 військо Чингісхана вторглося в Північний Китай. З кінця 13 століття Китай став основною частиною Монгольської держави зі столицею у Пекіні. У середині 14 століття в Китаї почалося повстання проти монголів. У 1368 році Китай досяг незалежності.

Номер слайду 5

Великі винаходи середньовічного Китаю Китайці навчилися вирощувати рис, друкувати книжки. У 13 столітті у столиці Китаю почала виходити щоденна газета «Столичний вісник». Також у Китаї був винайдений порох, рушниці у вигляді бамбукових трубок, гармати, компас, фарфор.

Номер слайду 6

Література та мистецтво Китаю 8-9 століття були золотими століттями китайської поезії: тоді творили близько 2 тисяч поетів.Архітектори будували пагоди-буддійські храми як багатоповерхові вежі. У середні віки культура Китаю досягла високого рівня розвитку. Вона дуже вплинула на культуру сусідніх Кореї, Індокитаю, Японії. Храм неба у Пекіні

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Становий устрій Китаю ремісники торговці селяни чиновники (мандарини) імператор (богдихан)

ppt
Додано
17 квітня
Переглядів
113
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку