Середня освіта Великобританії

Про матеріал
Презентація знайомить з особливостями середньої освіти у Сполученому Королівстві Великої Британії. Може слугувати допоміжним ілюстративним матеріалом до уроків всесвітньої історії або англійської мовию. Може бути наочним матеріалов для виховних або позаурочних заходів. Наочість містить українську і англійську мови на своїх сайдах.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Проєкт студентки МСОкт-04-22 Неллі Левченко. Система середньої освітив Сполученому КоролівствіВеликої Британії та Північної Ірландії

Номер слайду 2

 В системі освіти Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії є: Англія Ірла́ндія Шотла́ндіяй Уельс

Номер слайду 3

«Закон про освіту»1944 впорядкував систему освіти у Великій Британії. Вона є обов'язковою для всіх громадян у віці від 5 до 16 років

Номер слайду 4

Використовують окремі шкільні програми: «англійські» та шотландські. Шотландська програма відрізняється тим, що в початковій школі навчаються до 12 років[

Номер слайду 5

Школи в Великобританії діляться на державні і приватні (їх ще називають школи-пансіони).

Номер слайду 6

Types of UK schools: Academies: Sponsored Academies. Converter Academies. Comprehensive Schools/ State Schools. Типи шкіл англійською мовою. В центрах по працевлаштуванню вчителів можна зустріти такі назви шкіл. Faith Schools. Free Schools. Grammar Schools/ Selectve Schools. Community Schools. Junior Schools/Primary Schools (7 - 11)Middle Schools (8-12 or 9-13)Independent Schools. Preparatory Schools. Special Needs Schools. Technical Colleges (14 - 19)Teaching Schools

Номер слайду 7

Робота для вчителів у середній школіThey all shared a genuine love of teaching, an enthusiasm to constantly develop their teaching skills, to innovate, differentiate, inspire. Вчителі, які потрібні в загальноосвітній британській школіEnglish teachers. Humanities teachers. Science teachers. MFL teachers. Maths teachers. Arts teachers. Design & Technology teachers

Номер слайду 8

Від 7 до 11 років діти відвідують початкову школунавчання є максимально наближеним до домашніх ігрових умов. Дітей, у залежності від рівня інтелектуальних здібностей та навчальних умінь, розділяють на потоки: група «А» — здібні, підготовані діти, «В» — з посередніми здібностями, «С» — з низьким рівнем здібностей, недостатніми навичками читання, письма, лічби.

Номер слайду 9

Вчитель у школі In many UK schools today, teachers are called by their name, such as Mr Jones or Mrs Jones. But in some, a woman teacher - even one who is married - continues to be referred to as "Miss“.

Номер слайду 10

Середні школи поділяються за типами:граматична,об'єднана,сучасна,технологічна.школа є обов'язковою до 16 років.

Номер слайду 11

Середня граматична школа. У середній граматичній школі учні отримують повну середню освіту і мають право на вступ до вищого навчального закладу на будь-який факультет. До шкіл такого типу поступає до 15 % найкращих учнів середніх шкіл, як правило вихідців із середнього суспільного класу. У процесі навчання учнів часто перегруповують згідно з рівнем здібностей. Ця школа відноситься до класичних навчальних закладів. Навчання здійснюється як по гуманітарних, так і природничо-математичних напрямках. Для старшокласників передбачене вивчення предметів за індивідуальними планами.

Номер слайду 12

Вивчення іноземних мов в школах ВеликобританіїАнглійська мова як предмет для вивчення є в обов’язковій пргорамі для учнів усих вікових груп.Інші іноземні мови обов’язковим окремим предметом є в школі для учнів з 7 до 14 років. В країні є школи представництв інших держав. European schools in the United Kingdom. German School London in south-west London which was established to promote the German language and teach children of embassy staff; it opened in 1971 Lycée Français Charles de Gaulle in South Kensington; it was set up by the Agency for French Education Abroad and was founded in 1915 EIFA International School London in Marylebone; run by the Mission laïque française and the French government; it opened in 2013 Lycée International de Londres Winston Churchill; it opened at Wembley in 2015, opened by President François Hollande on 22 September 2015; 92% get to Russell Group universities. Instituto Español Vicente Cañada Blanch, situated in Kensington, it was opened in London in 1972, being run by the Spanish government. European School, Culham in Oxfordshire since 1978, a former European School (the first was in Luxembourg in 1953); since 2017 it has been called the Europa School UKInstitut français du Royaume-Uni in London since 1910 and the French Institute for Scotland in Edinburgh; set up by the Institut Français, an outreach agency for the French language. The Swedish School in London. Greek Secondary School of London. The Norwegian School in London. Russian Embassy School in London

Номер слайду 13

Cередня сучасна школа. Переважна кількість учнів навчається в середніх сучасних школах і після закінчення отримують довідку, а не атестат (як у граматичній), що не дає права на вступ до вишу. У цих школах робиться акцент на отримання найбільш масових професій, тому загальноосвітня підготовка зведена до мінімуму.

Номер слайду 14

Місцеві технологічні коледжіЗгідно з реформою 1988 року, утворено нові типи середнього навчального закладу — місцеві технологічні коледжі. Вони, отримуючи додаткові субсидії від уряду та великих фірм, повинні готувати спеціалістів вищого рівня для промисловості. Навчання в цих школах спрямоване на вивчення природничих наук і технології.

Номер слайду 15

«Паблік скулз»Паблік скулз мають на меті підготовку учнів для вступу в університети та зайняття посад у політиці, економіці, армії, церкві. У Великій Британії нараховується близько 120 чоловічих шкіл цього типу, де навчається 50 тис. учнів. Зміст навчання, що раніше носив гуманітарний характер, розширюється за рахунок природничо-математичних дисциплін та практичної спеціалізації.

Номер слайду 16

Вища академічна освіта Великої Британії є двоступеневою:перший ступінь — додипломне навчання (Undergraduate education/UG), академічний курс на базі середньої освіти на присудження ступеня бакалавра. Ступінь бакалавра буває двох видів: звичайним і ступенем з відзнакою. Для отримання диплома звичайного ступеня вивчають значну кількість дисциплін, для ступеня бакалавра з відзнакою глибоко вивчають обмежену кількість предметів (зазвичай, одного основного і двох-трьох допоміжних).

Номер слайду 17

Велика Британія налічує понад 500 бордингових шкіл у різних регіонах. Більшість із них — міжнародні, що дає можливість школярам навчатися у міжкультурному середовищі та заводити друзів із різних куточків планети. Програми навчання у середніх школах Великобританії відрізняються сильною академічною підготовкою та індивідуальним підходом до кожного студента

Номер слайду 18

Що пропонують учням приватні школи:проживання на закритому кампусі, тобто дитина завжди в безпеці під наглядом співробітників 24/7;диплом приватної школи є вагомим аргументом при вступі до університету;випускники приватних шкіл формують своє елітне співтовариство і ділові зв'язки на все життя.

Номер слайду 19

Загальний сертифікат про середню освіту. У віці 14-16 років учні Англії готуються до обов'язкового іспиту GCSE (загальний сертифікат про середню освіту). На цьому середня освіта формально закінчується.

Номер слайду 20

Результати екзаменів

Номер слайду 21

Посилання на використані джерела:https://teachin.com.au/teaching-overseas/schools-in-the-uk/https://getintoteaching.education.gov.uk/steps-to-become-a-teacherhttps://en.wikipedia.org/wiki/Language_education_in_the_United_Kingdomhttps://en.wikipedia.org/wiki/Education_in_the_United_Kingdomhttps://en.wikipedia.org/wiki/Education_in_the_United_Kingdomhttps://www.brightworldguardianships.com/en/guardianship/british-education-system/https://web.archive.org/web/20131103201513/http://archive.nbuv.gov.ua/portal/Soc_Gum/Pbgo/2010_12/8_Dats.pdfhttps://atlasedu.com.ua/wp-content/uploads/2020/06/hileya_naukovyy_visnyk_vypusk_65_2012.pdfhttps://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%9 E%D1%81%D0%B2%D1%96%D1%82%D0%B0_%D1%83_%D0%92%D0%B5%D0%BB%D0%B8%D0%BA%D1%96%D0%B9_%D0%91%D1%80%D0%B8%D1%82%D0%B0%D0%BD%D1%96%D1%97#:~:text=%D0%A1%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B5%D0%BC%D0%B0%20%D1%81%D0%B5%D1%80%D0%B5%D0%B4%D0%BD%D1%8 C%D0%BE%D1%97%20%D0%BE%D1%81%D0%B2%D1%96%D1%82%D0%B8%20%D0%BC%D0%B0%D1%94%20%D1%82%D1%80%D0%B8,)%20%E2%80%94%2016%2 D18%20%D1%80%D0%BE%D0%BA%D1%96%D0%B2.

pptx
Додано
7 січня 2023
Переглядів
415
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку