Шкільний Булінг (bullying, від анг. bully — хуліган, забіяка, задирака, грубіян, насильник) визначається як утиск, дискримінація, цькування. Цей термін означає тривалий процес свід

Про матеріал
Булінг (від англійського bullying) – тривале цькування, залякування, агресивне переслідування одного з членів колективу з боку інших представників колективу. Така поведінка має на меті самоствердитися за рахунок когось, підпорядкувати особистість своїм інтересам або заслужити собі загальний авторитет.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Шкільний булінг. Підготуваласоціальний педагог ХСШ № 77 Барікаєва Олеся Ігорівна

Номер слайду 2

Булінґ (від англ. bully – хуліган, задирака, грубіян, «to bully» – задиратися, знущатися) – тривалий процес свідомого жорстокого ставлення, агресив-ної поведінки з метою заподіяти шкоду, викликати страх, тривогу або ж створити негативне середо-вище для людини.

Номер слайду 3

Види булінгу. Фізичний булінг. Психологічний булінг

Номер слайду 4

Фізичний булінг. Це залякування за допомогою агресивного фізичного залякування полягає у багаторазово повторюваних ударах, стусанах, підніжках, блокуванні, поштовхах і дотиках небажаним і неналежним чином.

Номер слайду 5

Психологічний шкільний булінг вербальний булінг де знаряддям служить слово (образливе ім'я, з яким постійно звертаються до жертви, обзивання, поширення образливих чуток…)Образливі слова та жестизалякуваннявикористання агресивної мови тіла і інтонацій голосу для того, щоб змусити жертву здійснювати або не здійснювати що-небудь.

Номер слайду 6

Мотивацією до булінгу стають заздрість, помста, відчуття неприязні, пра- гнення відновити справедливість; боротьба за владу; потреба підпорядкування лідерові, нейтра-лізації суперника, самоствердження тощо (аж до задоволення садистських потреб окремих осіб.

Номер слайду 7

ізоляція жертва навмисне ізолюється, виганяється або ігнорується частиною учнів або всім класвимаганнягрошей, їжі, інших речей, примус що-небудь вкрастипошкодження та інші дії з майном крадіжка, грабіж, ховання особистих речей жертви

Номер слайду 8

Соціальна структура булінгу Беруть активну участь в булінгу завжди три групи дітей.

Номер слайду 9

Дискримінуються діти за такими ознаками:стать, вік, – релігійні переконання,– хвороби, – етнічне походження,– інвалідність, – місце проживання,– сімейний стан, – майновий стан,– зовнішність, – мова,– відсутність досвіду життя в колективі,– низький інтелект, – страх перед школою.

Номер слайду 10

Як впоратись з ситуацією самостійно Ігноруйте кривдника. Стримуйте гнів та злість. Не вступайте в бійку. Не соромтеся обговорювати. Використайте гумор.

Номер слайду 11

Поради батькам для надання допомоги дитині Спілкування. Підтримка. Розмова в школі

Номер слайду 12

ДЯКУЮЗА УВАГУ! Використано ресурси Інтернету

pptx
Додано
8 грудня 2022
Переглядів
233
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку