Презентація "Школяр і комп'ютер: новий підхід до навчання"

Про матеріал

Презентація містить результати опитування батьків, учителів, психологів, учнів про вплив комп'ютера на навчальні будні сучасних підлітків. Матеріал прзначений для використання на перших уроках інформатики, на позакласних заходах, батьківських зборах.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Школяр і комп'ютер: новий підхід до навчання

Номер слайду 2

Навчальні будні сучасних підлітків відрізняються від життя ровесників, які закінчили школу кілька років тому, так, як надзвуковий літак від старенького «кукурузника».

Номер слайду 3

Сьогодні комп'ютеризація навчального процесу вийшла далеко за межі кабінетів інформатики Розумна техніка використовується практично на всіх уроках, причому не тільки в старшій і середній школі, але вже і в молодшої.

Номер слайду 4

Рання прихильність дітей до різних гаджетів має як свої плюси, так і мінуси. Викладач інформатики. Психолог Батьки. Діти. Педагоги предметники. Своїми думками поділилися:

Номер слайду 5

Викладач інформатикивміння користуватися додатками для створення текстових файлів, презентацій, фіксувати свої дії за допомогою фотокамери. Засвоєння основ програмування надає перспективи отримати сучасну спеціальність у майбутньому.замість усного рахунку, учні можуть використовувати калькулятор або може з'явитися спокуса використовувати гаджет не в освітніх цілях (гри, соціальні мережі тощо)

Номер слайду 6

Психолог. Багато навичок роботи за комп’ютером діти отримують ще в ранньому віці: вони вчаться робити презентації, шукати в Інтернеті потрібну інформацію і т.п. Віртуальна реальність може замінити справжнє життя, що викликає психічні захворювання, когнітивні затримки і порушення в навчанні, дефіцит уваги, зниження коефіцієнта розвитку інтелекту.

Номер слайду 7

Батьки. Заняття на ПК суттєво полегшують життя учням - особливо при написанні рефератів, доповідей, презентацій. Діти швидко знаходять потрібну інформацію в Інтернеті. Закликають не зловживати опціями «Сtrl C - Сtrl V», не витрачати багато часу на гаджети і підходити до використання всесвітньої павутини розумно і творчо.

Номер слайду 8

ШколяриІз задоволенням використовують «віртуальні тренажери» з різних предметів. Рух, звук, колір на екрані сприяють передачі інформації у зрозумілій і привабливій форміВважають складною тему з курсу шкільної інформатики «Алгоритмізація та програмування». Багато часу використовуєтся на пошук інформації в Інтернеті, створення презентацій або рефератів.

Номер слайду 9

Педагоги предметники. Школяри легше освоюють нові технології. Помітний підвищений статус учня, який просто вміє робити щось корисне за допомогою комп'ютера. Комп'ютер може організувати навчання з урахуванням індивідуальних особливостей дітей, швидко і ефективно оцінити успіхи учнів. Підвищена агресія, залежність від ігор, складнощі у спілкуванні з однолітками і дорослими в «реальному» житті, синдром дефіциту уваги.

Номер слайду 10

Висновки: Для підвищення позитивного впливу ІТ дотримуйтесь наступних рекомендацій:- правильно організовуйте робоче місце; - робіть періодичні перерви в роботі з монітором і заповнюйте їх активним фізичним відпочинком; - суворо регламентуйте час роботи за комп'ютером, грамотно розподіляйте час для роботи з гаджетами; - робіть акцент на розвиваючих і навчальних програмах.(Щелкните стрелку в режиме слайд-шоу)

pptx
Додано
11 жовтня 2021
Переглядів
436
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку