Сила тертя у техніці і природі

Про матеріал
Сила тертя в техніці і природі, проект для 10 класів, презентація .Мета: Дізнатися про сили тертя в техніці й природі,визначити позитивний і негативний вплив.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Сила тертя в техніці і природі

Номер слайду 2

Дізнатися про сили тертя в техніці й природі,визначити позитивний і негативний вплив. Мета:

Номер слайду 3

В загальному про силу тертя Сила тертя – сила, що виникає під час руху одного тіла по поверхні іншого. Виділяють 3 види: спокою, кочення, ковзання.

Номер слайду 4

Сила тертя в техніціСила тертя широко застосовується в різних галузях. Рух машини, підшипники, їзда на ковзанах і санях - це приклади використання сили в техніці. Також люди навчилися використовувати цю силу для зварювання металів та іншого.

Номер слайду 5

Сила тертя в природіВ природі сила тертя теж розповсюджена. Такі рослини як плющ, виноград за допомогою тертя здатні триматися на інших поверхнях. В тваринному світі, особливо у риб, є пристосування, що зменшує тертя і дає змогу плавно рухатись у товщі води.

Номер слайду 6

Позитивний Негативний Надає змогу до пересування та не дає «полетіти» предметам. Може застосовуватись в багатьох галузях. Обробка матеріалів Під час дії цієї сили матеріали нагріваються і руйнуються. Позитивний і негативний вплив сили тертя

Номер слайду 7

Сьогодні ми розглянули силу тертя в техніці і природі , визначили позитивні і негативні сторони і чи є вони взагалі Висновки

Номер слайду 8

Дякую за увагу 

pptx
Додав(-ла)
Котеля Ірина
Пов’язані теми
Фізика, 10 клас, Презентації
До підручника
Фізика (академічний рівень) 10 клас (Бар’яхтар В.Г., Божинова Ф.Я.)
Додано
20 листопада 2023
Переглядів
2174
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку