Відеоурок "Розв'язування задач про закон збереження енергії"

Про матеріал
Відеоурок подається з метою – навчити учнів розв'язувати задачі різної складності про закон збереження енергії, ознайомити їх з методами розв'язку подібних задач, закріпити знання формул і законів з фізики; розвивати уміння самостійно застосовувати набуті знання для вирішення подібних задач. Ви побачите розв'язання п'яти різних задач з докладними поясненнями. Дивіться, вчіться. Бути розумним - це круто!
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Повну презентацію із розв’язками задачдивіться у відеоуроці.−−−−

Номер слайду 3

Задача 1. Краплина води вільно падає з висоти 450 м. Визначте її потенціальну та кінетичну енергії на висоті 200 м, якщо маса краплини 2 г, а опором повітря можна знехтувати.

Номер слайду 4

Задача 2. При підготовці іграшкового пістолета до пострілу пружину жорсткістю800 Н/м стиснули на 5 см. Яку швид-кість набуває куля масою 20 г при пострілі в горизонтальному напрямку?

Номер слайду 5

Задача 3. З висоти 10 м вертикально вгору кинули м’яч зі швидкістю 5 м/с. Визначте швид-кість, з якою м’яч торкнеться поверхніземлі. Опором повітря можна знехтувати.

Номер слайду 6

Задача 4. Тіло з початковою швидкістю 14 м/с падає з висоти 240 м і заглиблюється в пісок на 0,2 м. Визначте середню силу опорупіску. Опором повітря можна знехтувати. Маса тіла 1 кг.

Номер слайду 7

Задача 5. М’яч кинули вертикально вгору зі швидкістю 16 м/с. На якій висоті кінетична енергія м’яча дорівню-ватиме його потенціальній енергії?

Номер слайду 8

Повну презентацію із розв’язками задачдивіться у відеоуроці.−−−−

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. balloon sharik
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
20 листопада 2023
Переглядів
332
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку