Сім'я щаслива коли ...

Про матеріал
Мета: Розвивати уявлення дітей про родину як невід'ємну частину суспільства, про зв'язок поколінь в родинах; родинні обереги та традиції; виховувати почуття патріотизму, гордості за своїх предків, шанобливе ставлення до членів родини, впевненість в кращому майбутньому Батьківщини; формувати соціальну, комунікативну компетентності, компетентність творчої діяльності.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Проект учнів ГПД

Номер слайду 2

Будьмо знайомі Разом з вчителем роботу виконали: “Шукачі родоводу” “Дослідники сімейних традицій”

Номер слайду 3

Що таке рід? Що таке родина, сім’я? Хто такі родичі, рідня? Хто такі прадідусь, прабабуся?

Номер слайду 4

1. Що родовід складається: а) з мами і тата б) з братика та сестрички в) з дідуся і бабусі г) прабабусі і прадідуся 2. Намалювали родовідне дерево. Шукачі родоводу знайшли:

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Дослідники сімейних традицій повідомили: а) прислів’я та приказки; б) народні легенди та пісні; в) склали календар свят своєї сім’ї.

Номер слайду 9

Яке деревце – такий клин, який батько – такий син. Добре братство краще багатства. Нема цвіту білішого, як цвіт на калині, нема в світі ріднішого, як мати дитині. Шануй батька і неньку - буде скрізь гладенько. Дерево міцне корінням, а людина – рідними. Не потрібен і скарб, коли в сім’ї лад. Розумний син веселить батьків. Дослідники сімейних традицій склали “Книгу сімейної мудрості”

Номер слайду 10

1 жовтня Міжнародний день музики 1 жовтня Міжнародний день усмішки 5 жовтня День вчителя (перша неділя жовтня) 6 жовтня Міжнародний день лікаря (перший понеділок жовтня) 6 жовтня Всесвітній день архітектора (перший понеділок жовтня) 8 жовтня День юриста України 9 жовтня Всесвітній день пошти 12 жовтня День художника (друга неділя жовтня) 14 жовтня Покрова Пресвятої Богородиці 14 жовтня День українського козацтва 18 жовтня іменини Дениса 19 жовтня День працівників харчової промисловості (третя неділя жовтня) 20 жовтня іменини Сергія 21 жовтня іменини Таїсії 22 жовтня іменини Якова 24 жовтня іменини Матусця Максима 26 жовтня День автомобіліста (остання неділя жовтня) 27 жовтня іменини Назарія Календар свят

Номер слайду 11

Рід – від поколінь, що походять від одного предка. Родина, сім’я – група людей, що складається з чоловіка й жінки, дітей та інших близьких родичів, які живуть разом. Рідня, родичі – ті, хто перебувають у спорідненні між собою. Прапрадід – батько прадіда, батькового або материного діда. Прапрабаба - мати прабаби. Прабаба – мати батькової або материної мами. Баба – батькова або материна мама. Ми всі разом склали такий словничок родоводу:

Номер слайду 12

Що потрібно робити, щоб в сім’ї були злагода, щастя і радість? Де згода в сімействі, Де мир і тишина, Щасливі такі люди, Блаженна сторона! (І.Котляревський) Потрібно: Допомагати одне одному. Допомагати батькам. Вітати зі святами. Разом відпочивати. Розповідати одне одному новини. Піклуватися про менших братів.

Номер слайду 13

Номер слайду 14

ppt
Пов’язані теми
Педагогіка, Інші матеріали
Додано
19 лютого 2019
Переглядів
916
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку