Система сигналізації при монтажі. Стропування.

Про матеріал
 Мета : сформувати знання про систему сигналізації при монтажі, правила струпування; розвивати необхідні уміння й навики, що сприяють узагальненню та удосконаленню набутих знань учнями з предмету «Технологія столярних робіт» бережне відношення до матеріалу, електроенергії; розвиток здібностей аналізувати, узагальнювати конкретні навчальні ситуації.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тема: Система сигналізації при монтажі. Стропування.

Номер слайду 2

 Мета : сформувати знання про систему сигналізації при монтажі, правила струпування; розвивати необхідні уміння й навики, що сприяють узагальненню та удосконаленню набутих знань учнями з предмету «Технологія столярних робіт» бережне відношення до матеріалу, електроенергії; розвиток здібностей аналізувати, узагальнювати конкретні навчальні ситуації.

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Стропування -    це сукупність методів обв'язки і зачіпки вантажів для їх підйому і переміщення вантажопідйомними машинами (кранами). Розстропування — це операція конструкції від гака крана після встановлення конструкції. Стропальник відповідає за безпечне виконання стропильних робіт, а кранівник — за безпечне керування краном. Правила стропування Є правила, що стосуються стропування, яких просто необхідно дотримуватися, щоб уникнути падіння вантажів: обв'язуючи вантаж, потрібно дуже уважно стежити за тим, щоб стропи не перекручувалися і не накладалися одна на одну; якщо в об'єкта для переміщення є гострі кути, то на них слід накласти підставки; кінці стропа потрібно надійно закріпити, щоб уникнути їх зачеплення за інші предмети; використовуючи ланцюгові стропи, потрібно враховувати, що їх ланки не мають загинатися на ребрах вантажу; для закруглених вантажів, чий радіус менш як 10 діаметрів стропового каната, рекомендується зменшити навантаження на стропу; вільно укладати об'єкти на петлеві стропи категорично не рекомендується, за винятком випадків, коли у вантажі знаходяться елементи, які запобігають його зміщенню.

Номер слайду 12

Найпоширеніші вантажозахватні обладнання - стропи, траверси. Стропи виготовляють зі сталевого канату, замкненого в кільце або утворюючого петлю. На стропах вантаж підвішують до гаків, траверс Звичайно застосовують стропи універсальні, полегшені, многоветвевые. Універсальний строп - це замкнена петля з відрізка канату, кінці якого з'єднані забатогом 1 або стисками. Полегшений строп складається з відрізка канату, кінці якого постачені коушами 2. До коушам кріплять гаки 3 або карабіни 4 і тоді полегшений строп може бути використаний як галузі многоветвеного стропа. Багатогілкові  стропи бувають двох-, чотирьох - і шестигілкові. За допомогою двохгілкового стропа піднімають елементи із двома монтажними петлями (прогони, блоки, балки). Чотирегілковий  строп (павук) призначений для монтажу плит перекриттів, сходових маршів і інших елементів, що мають чотири монтажні петлі. Строп складається з кільцяаскоби 5, який, навішують на гак крана, і двох пар убраних стропів - галузей

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Траверси являють собою металеву балку або ферму з обладнаннями для захоплення монтируемых елементів. Траверсами піднімають елементи більших розмірів. При стропуванні гнучкими стропами великорозмірних елементів (панелей, плит покриттів великої довжини) не використовується значна частина корисної висоти підйому гака монтажного крана. Траверси також використовують для підйому елементів, які не можуть сприймати монтажні стискальні зусилля, що виникають при стропуванні гнучким стропом. У якості загарбних обладнань, траверс, використовують гнучкі підвіски з гаками або карабінами на кінцях або кліщові й інші захоплення. Траверсу підвішується до гака крана двухветвевым стропом за кільця. На балці 2 закріплені пересувні блоки 3, у які запасованы стропиопідвіски 4. Блоки закріплюють фіксаторами 5 у будь-якому місці балки, що дозволяє при стропуванні панелі за петлі передавати на них тільки вертикальне навантаження

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Дякую за увагу!

ppt
Додав(-ла)
Isnuk Oleksandr
До підручника
Технології (рівень стандарту, академічний) 11 клас (Коберник О.М., Терещук А.І. та інші)
Додано
26 вересня 2023
Переглядів
261
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку