Історіія космонавтики

Про матеріал

Дана презентація розглядає осноні віхи розвитку космонавитик. Від запуску перших ракет до космічної гонки

Зміст слайдів
Номер слайду 1

ІСТОРІЯ КОСМОНАВТИКИ

Номер слайду 2

Космонавтика (від грец. Κόσμος - Всесвіт і ναυτική - мистецтво мореплавання, кораблеводіння) - процес дослідження космічного простору за допомогою автоматичних і пілотованих космічних апаратів. Термін був запропонований одним з піонерів радянської ракетної техніки Г. Е. Лангемаком.

Номер слайду 3

Основоположником космонавтики є К. Е. Циолковский

Номер слайду 4

«Людство не залишиться вічно на Землі, але в гонитві за світлом і простором спочатку сором’язливо проникне за межі атмосфери, а потім завоює собі всю сонячну систему». К. Е. Ціолковський

Номер слайду 5

ЕТАП ПРАКТИЧНОЇ КОСМОНАВТИКИ Перших значних успіхів у ракетобудівництві досяг німецький вчений, опіцер СС Вернер фон Браун. Завдяки підтримці нацистської Німеччини вчений створив ракету Фау-2, яку прийнято вважати першою балістичною ракетою. Саме вона стала першим рукотворним об'єктом який досяг космосу.

Номер слайду 6

Корольов Сергій Павлович (12.01.1907-14.01.1966)Видатний радянський вчений і конструктор першого космічного корабля “Восток”, академік АН СРСР. Керівник радянської космічної програми

Номер слайду 7

4 жовтня 1957 г. – запушений перший штучний суптник Землі Спутник-1 (СССР).

Номер слайду 8

Білка і стрілка 19 серпня 1960 року і які, опісля 25 годин польоту, повернулися на Землю живими.

Номер слайду 9

Собаки в космосіЛайка - перша тварина, виведене на орбіту Землі. Вона була запущена в космос в листопаді 1957 року на радянському кораблі "Супутник-2». На той момент Лайці було близько двох років, і важила вона 6 кілограмів. Як і багато інших тварин в космосі, собака загинула під час польоту - через 5-7 годин після старту вона померла від стресу і перегріву. Перші кораблі були безпілотними. На них відпрацьовувався сходження з орбіти, а також вивчалося поведінка піддослідних собак. На одному з кораблів благополучно злітали Білка і Стрілка.

Номер слайду 10

перший загін космонавтів СРСР був сформований у лютому - квітні 1960 року

Номер слайду 11

Перша людина в космосі 12.04.1961. Ракета-носій «Восток» вивела на навколоземну орбіту радянський космічний корабель «Восток» з космонавтом Юрієм Гагаріним.

Номер слайду 12

Перший Колумб Всесвіту. Гагарін Юрій Олексійович (09.03.1934-27.03.1968)

Номер слайду 13

Перша людина в космосі та Вихід людини у відкритий космічний простір18.03.1965. Перший вихід в космос був здійснений радянським космонавтом Олексієм Архиповичем Леоновим з борту космічного корабля «Восход-2»

Номер слайду 14

Американську космічну програму очолив Вернер фон Браун

Номер слайду 15

Висадка на Місяць. Космічні самохідні апарати. Програма пілотованого польоту на Місяць називалася «Аполлон». Перша посадка сталася 20 липня 1969 роки; остання – в грудні 1972 року. Першою людиною, яка ступила на поверхню Місяця, став американець Ніл Армстронг (21 липня 1969 року).

Номер слайду 16

Це маленький крок для однієї людини, але величезний крок для всього людства. Н. О. Армстронг

Номер слайду 17

«СОЮЗ» назва родини радянських, тепер російських, багатомісних пілотованих космічних кораблів для доставки екіпажів і вантажів на орбітальні станції. Ракетно-космічний комплекс «Союз» почали проектувати 1962 року в ОКБ-1 як корабель для обльоту Місяця. У космос мала вирушити зв'язка з космічного корабля і розгінних блоків (вироби 7 К, 9 К і 11 К). Згодом цей проект закрили на користь обльоту Місяця на кораблі, який виводила ракета-носій «Протон» (УР500 К-Л1), а на базі 7 К почали робити 7 К-ОК — багатоцільовий тримісний орбітальний корабель (ОК), призначений для відпрацювання операцій маневрування і стикування на навколоземній орбіті, для виконання різних експериментів, у тому числі з переходу космонавтів з корабля в корабель через відкритий космос. Кораблі серії складаються з трьох частин: приладно-агрегатного відсіку (ПАВ), спускного апарата (СА), побутового відсіку (ПВ).

Номер слайду 18

«МИР» («САЛЮТ-8») радянська (пізніше російська) орбітальна станція, що являла собою складний багатоцільовий науково-дослідний комплекс. Базовий блок було виведено на орбіту 20 лютого 1986 року. 23 березня 2001 року станція була затоплена у водах Тихого океану. Модулі доставлялися кораблями «союз» та «прогрес»

Номер слайду 19

МІЖНАРО́ДНА КОСМІ́ЧНА СТА́НЦІЯпілотована космічна станція на орбіті Землі, створена для наукових досліджень у космосі. Будівництво розпочалось 1998 року і тривало у співробітництві аерокосмічних агентств Росії, США, Японії, Канади, Бразилії та Євросоюзу. Маса станції становить приблизно 450 тонн. МКС обертається навколо Землі на висоті близько 415 кілометрів, здійснюючи 15,77 обертів за добу, рухається з середньою швидкістю 27 700 км/год.

Номер слайду 20

ПОЛІТ НА МАРС Американське космічне агентство НАСА за рахунок розробки і створення принципово нових двигунів космічних кораблів найближчим часом планує розробити програму спрямовану на скорочення вдвічі (з 8 до 4 місяців) часу польоту на Марс.

Номер слайду 21

МАРСОХОДИMars Pathfinder («Марсоходець»)  програма NASA з вивчення Марса в 1996—1997 роках. 

Номер слайду 22

Марсохід «Персеверанс» або «Персі» (англ. Perseverance — «наполегливість») — марсохід, що виготовлений Лабораторією реактивного руху для використання у місії НАСА «Марс 2020». На борту містив Марсіанський гвинтокрил «Індженьюйті» 

Номер слайду 23

Марсіанський гвинтокрил «Індженьюйті» — роботизований гвинтокрил-розвідник, для дослідження поверхні Марса з метою подальших пересувань ровера, має сонячні батареї і масу 1,8 кг.

Номер слайду 24

Довгий час в СРСР всяка інформація про ракети, супутники і людях, причетних до цієї техніки, була секретною. Але тепер відомо, що перший штучний супутник Землі був розроблений в підмосковному селищі Болшево (зараз це наукоград Корольов).

Номер слайду 25

Перший космонавт незалежної України Каденюк Леонід Костянтинович ( 28.02.1951) місце народження с. Клішківці Чернівецької обл. Здійснив політ у космос 19.11.1997 р. з миса Канаверал , штат Флорида (США) на кораблі “ Колумбія”

Номер слайду 26

Мета його польоту Вивчення впливу стану невагомості на фотосинтетичний апарат рослин, на запліднення та розвиток зародка, експресію генів у тканинах сої і рапи,якісний та кількісний склад вільних амінокислот у рослинах. Виконання експериментів Інституту системних досліджень людини на тему “ Людина і стан невагомості”.

Номер слайду 27

Україна – третя космічна держава світу. У нас діють: Національне космічне агенство (1992 р.)Федерація космонавтикиІнститут космічних досліджень (1996 р.)

pptx
Додано
4 лютого 2022
Переглядів
424
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку