Сказ: що потрібно знати

Про матеріал
Презентація на тему "Сказ: що потрібно знати" для шкільного віку. Вірус сказу вражає центральну нервову систему. Якщо людина не отримує відповідної медичної допомоги після потенційного інфікування сказом, вірус може викликати захворювання головного мозку, що врешті-решт призведе до смерті. Летальність від сказу для людей майже 100%.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Сказ: що потрібно знати. Сказ - це смертельне захворювання, яке спричиняє вірус. Захистіть себе та своїх близьких!by Євгенія Костюченко

Номер слайду 2

Що таке сказ?Сказ - це гостре вірусне захворювання. Він вражає центральну нервову систему.1 Причина. Вірус сказу, що передається від тварин.2 Загроза. Смертельне захворювання для людини.3 Розповсюдження. Всього 30 країн світу.

Номер слайду 3

Як передається сказ?Сказ передається через укус інфікованої тварини. Вірус проникає в організм через слину тварини. Найчастіше. Собаки, коти, лисиці. Також. Вовки, кажани, тхори. Рідше. Свині, корови, олені.

Номер слайду 4

Симптоми сказу у людейІнкубаційний період триває від 1 до 3 місяців. Початкові симптоми - головний біль, лихоманка, нудота.11. Захворювання. Нездужання, тривожність, галюцинації.22. Енцефаліт. Судоми, параліч, проблеми з диханням.33. Смерть. Без ефективного лікування.

Номер слайду 5

Як захиститися від сказу?Вакцинація - найефективніший захист від сказу. Щорічна вакцинація для домашніх тварин. Уникайте. Контактів з дикими тваринами. Звертайтеся. До ветеринара при підозрі на сказ. Не годуйте. Диких тварин.

Номер слайду 6

Що робити при укусі тварини?Зверніться до лікаря негайно після укусу. Негайно промийте рану водою з милом. Очищення. Промийте рану водою з милом. Лікарня. Зверніться до лікаря негайно. Вакцинація. За необхідності, вам буде зроблена вакцина.

Номер слайду 7

Важливість вакцинаціїВакцинація захищає від зараження сказом. Створення імунітету до вірусу. Вакцинація. Захист від сказу. Захист. Вас та вашу сім'ю. Безпека. Для ваших домашніх тварин

Номер слайду 8

Цікаві факти про сказ. Вірус сказу виживає в мозку до 10 років. Лисиці - найчастіші переносники сказу. Світове поширення. Сказ зустрічається в різних країнах. Кажани. Важливий переносник сказу. Смертельне захворювання. Без лікування призводить до смерті. Збережіть життя. Вакцинуйте домашніх тварин.

Номер слайду 9

Підсумок. Захистіть себе та своїх близьких від сказу. Дотримуйтеся заходів профілактики та вакцинації.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Оржехівська Лариса
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
17 вересня
Переглядів
1665
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку