Складання алгоритмів з повторенням та розгалуженням. Практичне завдання до уроку.

Про матеріал
Алгоритми повторення використовуються для виконання однієї або кількох дій багато разів. У наших прикладах ми використовували цикли while та for, щоб виконати певні дії, наприклад, підрахунок суми чисел або вгадування числа. Алгоритми розгалуження, з іншого боку, допомагають програмі приймати рішення на основі умов. У наших прикладах, коли ми вгадували число, програма використовувала умовний оператор if-else, щоб визначити, чи відгадка користувача більша або менша за загадане число.
Перегляд файлу

Практичне завдання.

Тема: Складання алгоритмів з повторенням та розгалуженням.

 

Задача 1: Підрахунок суми послідовних чисел

Напишіть програму, яка підраховує суму послідовних натуральних чисел, починаючи з 1 і закінчуючи заданим користувачем числом. Результат вивести на екран.

Задача 2: Відгадування числа

Напишіть програму, яка загадує випадкове ціле число від 1 до 100 (import random) і пропонує користувачеві відгадати це число. Після кожної спроби програма повинна повідомляти користувача, чи більше чи менше відгадане число за загадане. Гра має тривати до тих пір, поки користувач не відгадає число.

Задача 2.1: Відгадування числа(цикл з лічильником)

Програма загадує випадкове число від 1 до 100. Користувач має 10 спроб, щоб відгадати це число. Після кожної спроби програма повідомляє користувачу, чи введене ним число є більшим чи меншим за загадане. Якщо користувач відгадає число, програма повідомляє про це та завершує гру. Якщо користувач не відгадає число протягом 10 спроб, програма повідомляє загадане число і закінчує гру.

Задача 3: Підрахунок парних чисел у діапазоні

Напишіть програму, яка запитує у користувача нижню та верхню межі діапазону цілих чисел і підраховує кількість парних чисел у цьому діапазоні. Виведіть отриману кількість на екран.

Задача 4: Підрахунок суми чисел

Напишіть програму, яка запитує у користувача цілі числа до тих пір, поки він не введе число 0. Після цього програма повинна вивести на екран суму введених чисел (без урахування 0).

 

 

zip
Додано
28 квітня
Переглядів
57
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку