«Славетні творці української держави»

Про матеріал
Презентація «Славетні творці української держави» створена з метою надати дітям інформацію про славетних людей української держави, перших князів Київської Русі, гетьманів України, митців. Ознайомити із поняттям "патріотизм". Виховувати допитливвсть, спостережливість, а також бажання вивчати історію свого краю, гордитись відомими і невідомими патріотами нашої держави. (До підручника Т. Гільберг з курсу « Я досліджую світ» 4 клас)
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тема уроку. Славетні творці української держави. Робота в зошиті стор.32 - 33

Номер слайду 2

Пригадуємо. Кого називають славетними українцями?Назвіть імена славетних українців.

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Кого називають патріотом? Що об'єднує героїв різних часів?Чи вважаєте ви себе патріотами? Доведіть. Патріотизм - любов до своєї батьківщини, відданість своєму народові, готовність іти заради них на жертви й подвиги.

Номер слайду 6

Коротко про головне. Український народ має довгий шлях героїчної боротьби за свободу й незалежність. Велич кожної країни в людях, які в ній живуть. И особливо в тих, котрі своїми справами зробили внесок у розвиток країни, які творять історію нашої держави. Вони є прикладом служіння своєму народу, того, як треба працювати, досягати поставленої мети

Номер слайду 7

Чи знаєте ви, що……одним з проявів доброчинності є волонтерський рух. Ще на початку 20-го століття в Україні коштом благодійних ! організацій та підприємців будувалися лікарні, притулки, гімназії, музеї тощо. Ця традиція почала відроджуватися в наш час.

Номер слайду 8

Робота в зошитіВідкриваємо в зошиті с.32 - 33

Номер слайду 9

Завдання 1. Склади хмару слів до слова ПАТРІОТИЗМ. ПАТРІОТИЗМБатьківщина. Україна. Вишиванка. Воля. Гімн. Герб. Прапор. Шевченко

Номер слайду 10

Завдання 2. Віднови прислів’я про сміливість, відвагу та патріотизм. За свою Вітчизну там і перемога. Де немає боротьби,нічого любити не може. Куди орли літають,не шкода й життя. Хоробрий не той, хто страху не знає,Де мужністьтам немає і перемоги.туди сорок не пускають. Той, хто не любить свою країну,а хто дізнався і назустріч йому йде.

Номер слайду 11

Завдання 3. Утвори сенкан до будь-якого слова з хмари слів із завдання 1. Тема (іменник) Опис (два прикметники) Дія (три слова) Ставлення (фраза - чотири слова) Перефразування сутності (одне слово)Ти моя рідна земля. Батьківщина

Номер слайду 12

Завдання 4. Досліди назви вулиць або районів твого міста/села. Наведи приклад назви, у якій відображено:заняття предків_____________________________________________героїчне минуле______________________________________________ім’я видатної людини_________________________________________        особливості географічного розташування об’єкта________________________________________Садова,ХТЗ,Польова. Ачкасова. Пастухова. Харківська,Центральна.

Номер слайду 13

Домашнє завдання. Завдання 5 стор.33 Кожну людину, що виявила хоробрість, самовідданість і відвагу, можна вважати героєм, а вчинок такої людини можна назвати подвигом. Напиши есе «Мій герой/героїня, на якого/яку я хочу бути схожий/схожа». Есе це невеликий прозовий текст( 6 – 10 речень), який презентує емоції й міркування автора, має вільну композицію та не претендує на вичерпне викладення теми.

Номер слайду 14

pptx
Пов’язані теми
Я досліджую світ, 4 клас, Презентації
НУШ
Додано
16 жовтня
Переглядів
47
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку