Слова- назви чисел (числівник)

Про матеріал
Мета: формувати в учнів уявлення про слова – назви чисел; учити розрізняти їх за питаннями, знаходити слова – назви чисел в тексті; розвивати зв’язне мовлення, увагу, пошукову діяльність; формувати комунікативну компетентність спілкуватися українською мовою; виховувати любов до всього прекрасного, тварин.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Українська мова

Номер слайду 2

Прочитай вірш. Зверни увагу на виділені слова. Що вони означають?Жовтогруді три синиці,Їли сало в годівниці. Одна добре попоїла,Заспівала й полетіла. Друга – зернятка шукала. Третя – зиму розважала.

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Склади словосполучення за малюнками за зразком: Дві вишніП’ять горіхів Одне яблуко. Три лимони

Номер слайду 5

2 лютого. Класна роботаppt_xxshearppt_x

Номер слайду 6

Годинна, вітрина, підвал, місто, сторона, трибуна, сімʼя , історія.style.colorfillcolorfill.typestyle.colorfillcolorfill.typestyle.colorfillcolorfill.typestyle.colorfillcolorfill.typestyle.colorfillcolorfill.typestyle.colorfillcolorfill.typestyle.colorfillcolorfill.typestyle.colorfillcolorfill.type

Номер слайду 7

Два скельця, три дужки — на ніс і на вушка.• Спить на ліжку біла сплюшка, в неї аж чотири вушка. Всі цю сплюшку звуть…В мене ніжка одна, чобітка не маю. І хоч я без голови, — шапку одягаю.

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Назвіть слова — назви чисел. Доведіть, що ви не помилилися. Усно поясніть значення прислів’їв. • Одна голова добре, а дві краще. • Сім разів відмір, а один раз відріж. • Мудрій голові досить два слова. • Він уже сім літ на одній дудці грає.

Номер слайду 10

Дайте відповіді на питання?1 доба = 24 годиниppt_xxshearppt_xstyle.colorfillcolorfill.type

Номер слайду 11

Домашнє завдання. Впр. 284 вивчити правило

pptx
Додав(-ла)
Демчук Тамара
Додано
18 травня 2022
Переглядів
514
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку