Словникові слова. Айстра.

Про матеріал
Презентація створена для запам'ятовування слова айстра. Різноманітні завдання будуть сприяти кращому засвоєнню цього слова.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Словникові слова3 клас. АЙСТРА

Номер слайду 2

Прочитай вірш. Назви, що в перекладі означає слово айстра. Чому квітку так назвали?«Ай, ай, ай!» – раптовий крик.«Ай, ай, ай – це справжня зірка!» – Мовив хтось і сталось диво – У квіточки ім’я з’явилось.

Номер слайду 3

Підпиши кожну квітку, дібравши відповідні прикметники

Номер слайду 4

Склади та запиши речення.айстри, клумбах, яскраво, на. Квітнуть, різнобарвні, Восени. Осінні, айстри, найяскравіші, квіти.

Номер слайду 5

Прочитай текст. Впиши в текст слова: айстра, айстри, айстрою, айстр. Про альпійську айстру Альпійська_______ – багаторічна трав’яниста рослина родини айстрових. Батьківщиною ________ є гори Альпи. В _________ коротке, волосисте стебельце. Листя ________ темно-зелене, видовжене, звужене в черешок. Природа подарувала _______ квітку, схожу на фіолетовий кошик, із якого виглядає жовтенька серединка, наче світить сонечко. Тому люди милуються _______. Плід усіх ____ – сім’янка з чубком із волосків. Цвітуть _______ у липні та серпні. В Україні ________ ростуть в горах Карпатах. Альпійська _______ занесена до Червоної книги України як рідкісна рослина. З альпійської _______ вивели багато інших видів ________ . Також квіти та листя ________ використовують для лікування багатьох захворювань.

Номер слайду 6

Поміркуй та дай відповідь на запитання: чому айстру називають альпійською?

pptx
Додано
23 квітня 2021
Переглядів
1704
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку