Соціальна складова здоров’я.Що сприяє порозумінню між людьми. Підтема: Характер людини. Самоповага. Ефективна комунікація, асертивність, тактовність.

Про матеріал
Дати змогу відпрацювати навички комунікації: слухати і говорити, розуміти і використовувати «мову жестів», розвитку щирої і доброзичливої манери спілкування, вміння долати сором’язливість. мотивувати учні до самовдосконалення, обрання гідних зразків для наслідування; формувати почуття власної гідності й поваги до себе та інших. Зауважити, що люди з добрим характером роблять наш світ кращим, тому треба намагатися розвивати в собі такі риси.
Перегляд файлу

Тема: Соціальна складова здоров’я.Що сприяє порозумінню між людьми. Підтема: Характер людини. Самоповага. Ефективна комунікація, асертивність, тактовність.

 Мета:  Дати змогу відпрацювати навички комунікації: слухати і говорити, розуміти і використовувати «мову жестів», розвитку щирої і доброзичливої манери спілкування, вміння долати сором’язливість. мотивувати учні вдо самовдосконалення, обрання гідних зразків для наслідування; формувати почуття власної гідності й поваги до себе та інших

 Очікувані результати

 Наприкінці заняття учні:

розпізнають вербальні й невербальні засоби спілкування;

 називають чинники, які сприяють спілкуванню і заважають йому; розповідають, як можна подолати сором’язливість і стати впевненішим; демонструють навички подолання невпевненості.

Обладнання і матеріали

 Класна дошка і кольорова крейда або фліпчарт і фломастери, клейкі папірці. Комп’ютер, доступ до інтернету, мультимедійний проектор (бажано).

ХІД УРОКУ

 І. Мотивація навчальної діяльності:

Спілкування — це обмін думками, новинами, враженнями, тобто повідомленнями. Щирість, тактовність, доброзичливість і гарні манери, вміння говорити та слухати сприяють порозумінню між людьми

 1. Притча  «Відро з яблуками»

   Жили два сусіди. Перший був добрим, чуйним. І все у нього в житті ладилося - і в сім'ї, і на роботі, будинок був красивий і великий, і в саду завжди росло багато квітів, фруктів і овочів.

   Другий сусід був злісним і заздрісним, і від того у нього самого все йшло шкереберть: і будиночок весь нахилився, і в городі крім бур'яну нічого не проростало. Злився сусід, заздрив удачливому товаришеві і постійно намагався йому якусь гидоту зробити: то сміття накидає, то ще що-небудь нехороше придумає.

   Прокинувся одного разу чоловік у доброму настрої, вийшов на ґанок, а там – відро з помиями. Узяв він його, помиї вилив, відро вишкріб аж до блиску, назбирав у нього найбільших, стиглих і смачних яблук та й пішов до сусіда.    Той, зачувши стукіт у двері, зловтішно подумав: „Нарешті я йому допік!”.   Відчиняє двері, сподіваючись на скандал, а чоловік протягує йому відро з яблуками і каже:

   «Хто чим багатий, той тим і ділиться!»

   Висновок : Коли знецінюєш іншого, то знецінюєш, насамперед, себе! Треба ділитися один з одним тільки добром!

  1. Перегляд: Відео «Людина з черги»

  http://autta.org.ua/ua/materials/ material/CHelovek-iz-ocheredi/ 

Висновок: Люди з добрим характером роблять наш світ кращим, тому треба намагатися розвивати в собі такі риси.

 

docx
Додав(-ла)
Білієнко Неля
Додано
22 лютого 2022
Переглядів
246
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку