Соціальні аспекти статевого дозрівання. Спілкування хлопців і дівчат.

Про матеріал
Презентація містить матеріал до уроку на тему: " Соціальні аспекти статевого дозрівання. Спілкування хлопців і дівчат. Принципи рівноправного спілкування"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Соціальні аспекти статевого дозрівання. Спілкування хлопців і дівчат. Принципи рівноправного спілкування

Номер слайду 2

Обміркуйте й обговоріть ситуацію. Восьмикласник Ігор прийшов до батька й сказав: «Я люблю Марину, але їй подобається Сергій. Що мені робити?». Батько подумав і відповів: «Нічого не робити. Треба просто пережити це й подорослішати». А що б ви порадили Ігореві?

Номер слайду 3

Соціальні аспекти статевого дозрівання. Соціальна зрілість — це один з необхідних етапів розвитку особистості. Цьому етапу притаманне самостійне соціальне становлення людини. Ви, восьмикласники, уже перебуваєте на шляху до соціальної зрілості, готуєтеся взяти на себе обов’язки дорослої людини, але ще не можете цього робити.

Номер слайду 4

Дорослішання — складний процес, який вимагає фізичних і духовних зусиль. Ваше дорослішання відбувається одночасно зі статевим дозріванням. Людина має дозріти біологічно, психологічно й соціально, для того щоб вона могла створити сім’ю й виховувати дітей.

Номер слайду 5

У цьому віці в кожного підлітка з’являється інтерес до представників протилежної статі. Ви хочете, щоб вас помічали, хочете бути в центрі уваги однолітків, хочете, щоб вас кохали. Як поводитися, щоб спілкування приносило радість, було насиченим і цікавим?

Номер слайду 6

Поведінка людини формується в межах певної культури. Існують правила поведінки, які регламентують стосунки між людьми. Наприклад, є правила знайомства, правила спілкування, правила поведінки в конфліктній ситуації.

Номер слайду 7

Культура людини виявляється в усіх її діях, навіть у дрібницях. Наприклад, культурний чоловік у дверях завжди пропустить жінку вперед, поступиться їй місцем у транспорті, подасть руку, коли вона виходить з автобуса.

Номер слайду 8

Спілкування хлопців і дівчат. Принципи рівноправного спілкування. Стосунки між чоловіком і жінкою ґрунтуються насамперед на таких поняттях, як любов, повага, відданість, відповідальність одне за одного.

Номер слайду 9

Підлітковий вік — це час відкриттів та одкровень, час фізичного розвитку й інтелектуального зростання, емоційної піднесеності, щасливий час бурхливого, неспокійного переходу від дитинства до зрілого стану. Це час першої закоханості, яка приносить і радощі, і прикрощі. З’являються нові почуття, з якими потрібно навчитися жити.

Номер слайду 10

Чому, наприклад, однокласник, на якого ви раніше не звертали уваги, раптом починає вас цікавити? Чому, коли ви з ним розмовляєте, у вас раптом починає дрижати голос і ви говорите якісь нісенітниці? Чому звичайна однокласниця, яку ви смикали за кіски, раптом здається вам неймовірною красунею? Варто із цим спокійно розібратися й визначити, як саме будувати свої стосунки з тими, хто вам подобається, надалі.

Номер слайду 11

Чому легенда про Ромео і Джульєтту живе у віках? Що приваблює все нові й нові покоління людей у цій історії? Вона є трагічною, а сприймається як світла й життєствердна. Чому?

Номер слайду 12

Дружба — це близькі стосунки, засновані на взаємній довірі, прихильності, спільних інтересах, рівноправному спілкуванні.

Номер слайду 13

Однак не забувайте про деякі важливі правила стосунків. Не слід забувати, що кожен з вас — вільна особистість, яка має право на саморозвиток, розуміння, турботу. Необхідно вміти рахуватися з коханою людиною, думати про її життя, її плани, здоров’я, адже ви любите її. Важливо, щоб це було взаємно — кожен любить іншого, враховує його інтереси, у жодному разі не шкодить йому, не вимагає якихось жертв для себе, не ставить свої інтереси вище, дотримується принципу рівноправності у стосунках.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 3
Оцінки та відгуки
  1. Яковенко Інна Вікторівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Паславська Тамара
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  3. Пащенко Ольга Віталіївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
19 січня 2021
Переглядів
20909
Оцінка розробки
5.0 (3 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку