Збалансоване харчування

Про матеріал
Презентація, яка допоможе зрозуміти тему збалансованого харчування. У матеріалі використано багато ілюстрацій для зацікавлення учнів для навчального процесу.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Збалансоване харчування

Номер слайду 2

Що ж таке збалансоване харчування?

Номер слайду 3

Кредо харчового балансу. Кожен продукт має свою норму і час.

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Збалансоване харчування

Номер слайду 6

Подолай бар’єр: «хочу»

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Сніданок№1. Омлет (2 яйця та 1 столова ложка молока)Сік фруктовий. Хліб цільнозерновий шматочок. Сир твердий (45% жирності)Овочі свіжі№2. Каша вівсяна Склянка молока Фрукт. Сир твердий (45% жирності)

Номер слайду 10

Сніданок№1.№2.

Номер слайду 11

Обід№1. Картопляне пюре Куряча відбивна, жарена у кляріСалат зі свіжих овочів. Шматочок білого хліба Кисіль або какао№2. Каша гречана Філе куряче, запечене з травами Салат зі свіжих овочів Шматочок білого хліба Чай або кава

Номер слайду 12

Обід№1.№2.

Номер слайду 13

Перекус№1. Чай або кава. Батончик зерновий з горіхами№2. Йогурт Фрукти

Номер слайду 14

Вечеря№1. Рис. Хек, запечений з овочами Цвітна капуста і броколі на пару. Шматочок чорного хліба. Компот№2. Яловичина з тушкованими овочами Шматочок чорного хліба Компот

Номер слайду 15

Вечеря№1.№2.

Номер слайду 16

Корисні напої: вода, зелений чай, натуральна кава з молоком, свіжі соки, напій з цикорію, настій шипшини, компоти та імбирний чай. Корисні напої

Номер слайду 17

Користь води: - омолоджує шкіру; - виводить токсини; - знижує ризик інфаркту; - відновлює енергію; - спалює жир; - регулює температуру тіла; -поліпшує загальне самопочуття; -знижує ризик інфекційних захворювань. Вода

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Білки. Поживніші ніж вуглеводи або жири. Людина сита протягом тривалого часу. Необхідні для побудови тканин нашого тіла, утворення ферментів, гормонів, гемоглобіну, клітин крові, росту та розмноження, а також для відновлення і розвитку м’язів. Джерела білка мають бути різноманітними. Якісний білок в рибі, птиці, яйцях та кисломолочних продуктах. Білок рослинного походження міститься у бобових, сочевиці, крупах, грибах та інших овочах. З віком не варто вживати багато білка, оскільки він важкий для органів травлення. Літнім людям краще надавати перевагу рибним стравам, а м'ясо їсти два- три рази в тиждень невеликими порціями. Денна норма 20-25%.

Номер слайду 20

Номер слайду 21

Жири. Добова норма−25%.

Номер слайду 22

Номер слайду 23

Вуглеводи

Номер слайду 24

Номер слайду 25

Номер слайду 26

Вітаміни

Номер слайду 27

Мінеральні речовини. Містяться в продуктах харчування. Важливі для організму.

Номер слайду 28

Норма цукру: для жінок - 25 г на добу, для чоловіків – 50 г, дня дітей - максимум 40 г. Норма солі: добова норма – чайна ложка, (чайна ложечка). Цукор і сіль

Номер слайду 29

Дякую за увагу!

pptx
Додано
20 січня 2021
Переглядів
1659
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку