Соціально-економічний вплив відкриття Нового Світу. «Революція цін». Початок кризи аграрно-ремісничої цивілізації в Західній та Центральній Європі

Про матеріал

Презентація. 8 клас. Тема: Соціально-економічний вплив відкриття Нового Світу. «Революція цін». Початок кризи аграрно-ремісничої цивілізації в Західній та Центральній Європі

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Соціально-економічний вплив відкриття Нового Світу. «Революція цін». Початок кризи аграрно-ремісничої цивілізації в Західній та Центральній Європі

Номер слайду 2

Мета: Визначити причини «Революції цін» у Європі, розвинути уявлення про кризові явища.перевиробництво та нові шляхи розвитку світу у XVI столітті, виховувати в учнів інтерес до історії

Номер слайду 3

Запитання:• Ким було відкрито Америку? • Яке значення мають відкриття Христофора Колумба для сучасного світу? • Які товари привіз Х. Колумб на батьківщину? • Які рослинні культури було завезено Х. Колумбом до Європи?

Номер слайду 4

Важливо знати! Вирішальна роль у процесі розкладу феодального господарства та переходу до індустріального суспільства належить розвитку науки, техніки, сільськогосподарського виробництва, які створили передумови для здійснення Великих Географічних Відкриттів кінця XV — початку XVIII ст.

Номер слайду 5

Прочитайте та проаналізуйте текст Досягнення західноєвропейських країн у кінці XV — на початку XVI ст. у промисловості й сільському господарстві дали можливість значно збільшити обсяги виробництва товарів та товарообіг. Однак для зростаючого товарообігу в Західній Європі вже не вистачало золота та срібла як засобу обертання і платні, з якого карбувалися гроші, адже паперових грошей європейці ще не знали. Нестача золота та срібла загострилася також унаслідок пасивної торгівлі Західної Європи зі Сходом та відсутністю золотоносних родовищ і майже повним використанням срібних копалин у Німеччині.

Номер слайду 6

Прочитайте текст і зробіть по його змісту схему чи тези на вибір Вагому роль в організації перших морських експедицій відіграв політичний фактор. Саме в кінці XV ст. в Західній Європі утворюються перші централізовані монархії — Іспанія і Португалія, які ліквідували феодальну роздрібленість. Створення перших централізованих монархій привело до збільшення витрат на утримання армій, королівських дворів, виплату пенсій феодалам, що розорилися, до цього ж переважна кількість феодалів прагнула збагатитися під час морських експедицій і таким чином поліпшити своє матеріальне становище.

Номер слайду 7

Прогнозований підсумок: Таким чином, головними причинами організації європейцями морських експедицій у кінці XV cт. були: пошук морських шляхів на Схід, щоб звільнитися від залежності Туреччини та арабів; необхідність одержання дорогоцінних металів золота та срібла, нестача якого стримувала розвиток торгівлі та збагачення феодалів і купців; збільшення надходження різних прянощів, які користувалися великим попитом.

Номер слайду 8

Домашнє завдання: Опрацюйте відповідний параграф у підручнику, виконайте на вибір міні – проект на тему «Срібні і золоті монети Європи в Новий Час»

pptx
До підручника
Всесвітня історія 8 клас (Сорочинська Н.М., Мартинюк О.О., Гісем О.О.)
Додано
16 листопада 2018
Переглядів
1622
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку