5 клас
(70 годин, 2 години на тиждень)
№ п/п |
Дата |
Корекція дати |
Зміст навчального матеріалу |
Примітки |
Вступне заняття |
|
|||
1 2 |
|
|
Знайомство. Обстеження Ознайомлення з правилами поведінки. Дотримання правил безпеки і санітарно-гігієнічних вимог під час навчання. |
|
Культура харчування |
|
|||
3 4 5 |
|
|
Продукти харчування (хліб, м’ясо,овочі, фрукти). |
|
6 7 8
|
|
|
Різноманітність продуктів харчування, їх значення для здоров’я людини.
|
|
9 10 |
|
|
Біологічна цінність основних про- дуктів харчування.. |
|
11 12 |
|
|
Вітаміни в основних продуктах харчування |
|
13 14 15 |
|
|
Кухонні речі та прибори, посуд. Правила користування і догляду за ними. Практична робота: Чищення і миття кухонних речей і посуду.
|
|
16 17 |
|
|
Хімічні засоби догляду за посудом. |
|
18 19 20
|
|
|
Приготування їжі. Сніданок. Санітарно-гігієнічні вимоги до обробки продуктів. |
|
21 22
|
|
|
Приготування простих і комбінованих бутербродів, відварювання яєць, приготування яєчні, салату, вінег- рету, заварювання чаю. |
|
23 24
|
|
|
Сервірування столу до сніданку з урахуванням різного меню. |
|
25 |
|
|
Закріплення вивченного |
|
Особиста гігієна |
|
|||
26 |
|
|
Правила особистої гігієни (розширення знань) |
|
27 28 |
|
|
Послідовність виконання ранкового і вечірнього туалету. Практична робота: Виконання ранкового і вечірнього туалету.
|
|
29 30 |
|
|
Догляд за волоссям (миття, зачіска). Миття голови (переодичність). Добір мила, шампуню залежно від стану волосся. Засоби боротьби з лупою. Практична робота: Читання рекомендацій на упаковках засобів догляду за волоссям. |
|
31 32 |
|
|
Причісування волосся. Добір зачіски. Практична робота: Причісування волосся. |
|
33 |
|
|
Гігієна зору. Освітлення приміщення. Гігієна читання. Гігієна зору під час користування телевізором, комп´ютером. |
|
34 |
|
|
Закріплення вивченного |
|
Догляд за одягом і взуттям |
|
|||
35 36 37
|
|
|
Види одягу за призначенням. Види головних уборів. Повсякденний догляд за одягом та головними уборами. Практична робота: Чищення шкільної форми. |
|
38 39 40 |
|
|
Сезонний одяг. Готування сезонного одягу до зберігання. Практична робота: Чищення верхнього одягу. |
|
41 42 43
|
|
|
Види взуття, їх призначення. Догляд за взуттям в залежності від матеріалів, з яких його виготовлено (сушіння, чищення, готування сезонного взуття до зберігання).
|
|
44 45 |
|
|
Засоби догляду за взуттям. Практична робота: Чищення взуття. |
|
46 |
|
|
Закріплення вивченного |
|
Родина. Сім´я |
|
|||
47
|
|
|
Сім´я. Склад сім´ї учнів (імена, побатькові, вік, місце роботи членів сім’ї ). |
|
48 |
|
|
Родина. Родинні стосунки. |
|
Культура поведінки |
|
|||
49 50 |
|
|
Види житлових приміщень у місті й селі. Призначення кімнат. Індивідуальний житловий будинок і підсобні приміщення. Ліцей та його приміщення. Практична робота: Заповнення поштової адреси на листівках. |
|
51 52 |
|
|
Види опалення житлових приміщень. Забезпечення електроенергією, водою. Поштова адреса домівки, ліцею. Екскурсія: Екскурсія по мікрорайону. |
|
53 54 |
|
|
Види житлових приміщень у місті й селі. Призначення кімнат. Індивідуальний житловий будинок і підсобні приміщення. Ліцей та його приміщення. Практична робота: Заповнення поштової адреси на листівках. |
|
55 |
|
|
Закріплення вивченного |
|
Транспорт |
|
|||
56 57 58 |
|
|
Види транспорту. Поїзд, електричка, автобус, тролейбус, метро, літак, велосипед та ін. Проїзд до школи (маршрут). Транспорт у місті, селі, селищі. Практична робота: Складання маршрутного листа руху від дому до школи. |
|
59 60 |
|
|
Поведінка у транспорті. Правила дорожнього руху. Оплата проїзду. |
|
61 |
|
|
Закріплення вивченного |
|
Торгівля |
|
|||
62 63 |
|
|
Види магазинів, їх призначення. Відділи магазинів, асортимент товарів. |
|
64 65 |
|
|
Кіоски. Ринок (відкритий, закритий), розташування продукції. Екскурсія: Екскурсія на ринок. |
|
66 67 |
|
|
Спеціалізовані магазини. Універмаги. Супермаркети. Місце розташування. Екскурсія: Екскурсія до супермаркету «Сільпо».
|
|
68
|
|
|
Обслуговуючий персонал (продавці, касири, консультанти та ін.)
|
|
69 |
|
|
Порядок купівлі товарів у різних магазинах (на місцевому матеріалі).
|
|
70 |
|
|
Закріплення вивченного |
|