соматичні захворювання

Про матеріал
соматичні захворювання.проблеми сьогодення,саме тому потрібно приділяти увагу на вивчення цієї теми у закладах освіти
Зміст слайдів
Номер слайду 1

СОМАТИЧНІ ЗАХВОРЮВАННЯВИКОНАЛА ВЧИТЕЛЬ ЗАХИСТУ УКАЇНИРИБАК І. П

Номер слайду 2

ЩО ТАКЕ СОМАТИЧНІ ХВОРОБИ?Соматичні захворювання (від др.-греч. σῶμα — тіло)- захворювання тіла, на відміну від психічних захворювань. До цієї групи захворювань входять хвороби, що викликаються зовнішніми впливами або ж внутрішніми порушенням роботи органів і систем, які не пов'язані з психічною діяльністю людини.

Номер слайду 3

КЛАСИФІКАЦІЯ СОМАТИЧНИХ ХВОРОБнейродерміт;виразка дванадцятипалої кишки і шлунка;ревматоїдний артрит;шлунковий коліт;бронхіальна астма;гіпертензія.

Номер слайду 4

СИМПТОМИ ПРИ СОМАТИЧНИХ ХВОРОБАХПорушення апетиту. Порушення сну. Больовий синдром. Розлади сексуальної функції

Номер слайду 5

НЕВІДКЛАДНІ СТАНИ ПРИ СОМАТИЧНИХ ХВОРОБАХНЕПРИТОМНІСТЬСУДОМИРАПТОВИЙ РОЗЛАД ДИХАННЯБІЛЬ У ДІЛЯНЦІ СЕРЦЯБЛЮВОТА КРОВ*ЮГОСТРИЙ БІЛЬ У ЧЕРЕВНІЙ ПОРОЖНИНІЗОВНІШНЯ КРОВОТЕЧАОЗНАКИ ГОСТРИХ ІНФЕКЦІЙНХ ЗАХВОРЮВАНЬГОСТРІ ПСИХІЧНІ РОЗЛАДИ ,ЩО ЗАГРОЖУЮТЬ ЖИТТЮ І ЗДОРОВ Ю

Номер слайду 6

ДОМЕДИЧНА ДОПОМОГА ПРИ СОМАТИЧНИХ ХВОРОБАХОГЛЯД МІСЦЯ ПОДІЇОГЛЯД ПОСТРАЖДАЛОГОВИКЛИК БРИГАДИ ШВИДКОЇ ДОПОМОГИСЕРЦЕВО-ЛЕГЕНЕВА РЕАНІМАЦІЯ( при відсутності дихання)ПРОФІЛАКТИКА УСКЛАДНЕНЬ(допомогти постраждалому зайняти зручне положення та уберегти від охолодення\перегріваня. У разі погіршення стану постраждалого до приїзду швидкої ще раз зателефонувати диспечеру і виконувати його вказівки

Номер слайду 7

Ризики порушення соматичного здоров’я сучасних школярів і шляхи їх попередження. За даними літературних джерел проведено аналіз стану здоров’я сучасних школярів в Україні та розглянуто критерії оцінки стану здоров’я дитини. Визначено, що зниження резистентності дитячого організму, високий рівень захворюваності, а також зростання чисельності хронічних хвороб та психічних розладів, пояснюються погіршенням екологічної ситуації, стресорним навантаженням та зниженням активності імунної системи.

Номер слайду 8

ВИСНОВОКНа психічний стан хворих соматичними захворюваннями також чинять вплив і супутні шкідливі чинники. Так, наприклад, пневмонія або інфаркт міокарду протікають з великими порушеннями психічної діяльності у осіб, що зловживають алкоголем. Зокрема, у них можуть виникати психотичні явища. Не меншу роль в зміні психічної діяльності хворого при соматичних захворюваннях відіграє реактивність організму, пов'язана з конституціональними особливостями, перенесеними захворюваннями і іншими чинниками. 

Номер слайду 9

ДОМАШНЄ ЗАВДАННЯ1. ОПРАЦЮВАТИ ПРЕЗИНТАЦІЮ2. ОПИСАТИ В ЗОШИТІ 1-2 ХВОРОБИ,ЯКІ МОЖНА ВІДНЕСТИ ДО СОМАТИЧНИХ ХВОРОБ

pptx
Додав(-ла)
Рибак Іванка
Додано
13 жовтня 2022
Переглядів
8329
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку