Спорт для дітей з особливими потребами

Про матеріал
Ця презентація спрямована на важливсіть спорту,в окремості Футболу для отримання великих результатів у діток з особливими потребами!
Зміст слайдів
Номер слайду 1

СПОРТДЛЯ ДІТЕЙ З ОСОБЛИВИМИ ПОТРЕБАМИМориляк В. МУчитель фізичної культури

Номер слайду 2

Заняття спортом та фізичною культурою для діток з інвалідністю – це не лише підтримка їхнього здоров’я й реабілітації. Дуже часто це головна емоційна розрада, можливість соціалізації та реалізації талантів дитини у колективі. Це те, що робить життя дітей кращим і дарує яскраві позитивні емоції. Що таке спорт для дітей з інвалідністю?

Номер слайду 3

«Можна багато говорити про користь спорту. Як ми знаємо, він позитивно впливає і на фізичний стан дитини, і на психоемоційний. Звичайно, є деякі нозології, на які неможливо або можливо лише дуже мінімально вплинути за допомогою фізичної активності. Але це принаймні дарує здорову і таку потрібну позитивну емоцію дітям. Для дитини з інвалідністю футбол, наприклад, – це швидше не про спортивні досягнення, а про отримання нових вражень, задоволення від спільної гри, друзів і посмішки. Для батьків це також важливо – вони радіють можливості урізноманітнити життя своєї дитини»

Номер слайду 4

В нашій реальності у дітей з інвалідністю, на жаль, багато перешкод на шляху до реалізації важливих життєвих потреб у спілкуванні з однолітками і здоровій комунікації. У цій ситуації саме спорт може допомогти не так і не лише зі зміцненням здоров'я, а й із соціалізацією, додавши яскравіших фарб і позитивних емоцій в їхнє життя. Для цієї мети якнайкраще підходять командні види спорту і, зокрема, такий улюблений багатьма і популярний футбол. Соціалізація таких дітей, крім здоров'я, — це все-таки розвиток певних важливих для життя якостей, координації, вміння комунікувати тощо. Під час гри діти вчаться спілкуватися з однолітками, бачать щось нове: інших людей. Це все позитивні емоції і розвиток. Це головне завдання». Футбол – для всіх!

Номер слайду 5

Навіть якщо дитині складно виконувати якісь спортивні елементи, то в будь-якому випадку командний дух і спілкування з однолітками потрібні всім і завжди. Особливо важлива інклюзивність таких занять, тому що таким дітям потрібна допомога в гармонійному включенні в суспільство. Соціалізація дітей з інвалідністю — це 90% їхнього успіху в майбутньому. Безумовно, лікування й реабілітація теж необхідні. Але крім цього, діти повинні спілкуватися зі здоровими людьми, вступати в діалоги, грати в якісь ігри, брати участь у конкурсах, командних змаганнях. Соціалізація потрібна всім людям. І спорт — прекрасний спосіб її практикувати.

pptx
Додано
1 квітня 2022
Переглядів
483
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку