РУХЛИВА АКТИВНIСТЬ ЛЮДИНИ.ПРЕЗЕНТАЦІЯ.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

РУХЛИВА АКТИВНІСТЬ ЛЮДИНИОдеський НВК № 24 Решетняк Наталя

Номер слайду 2

Ви вже знаєте, що одне з правил здорового способу життя та умова росту й розвитку людини — достатня фізична активність. Під фізичною активністю розуміють будь-який рух тіла, який проводиться скелетними м’язами і вимагає витрат енергії. 

Номер слайду 3

Фізична активність — це не просто фізичні вправи, це поняття охоплює всі заходи будь-якої інтенсивності, що виконуються в будь-який час дня і ночі людною.. Це такі види діяльності, що передбачають рух який інтегрований в повсякденній діяльності людини. Такі як ходьба до школи або до роботи, їзда на велосипеді, прогулянка в парку, миття підлоги в оселі, робота в огороді, рухливі та спортивні ігри, заняття спортом будь в якої спортивної секції та виконання будь яких фізичних вправ – наприклад ранкова гімнастики.

Номер слайду 4

Відокремлюють рухову активність низьку, помірну та інтенсивну

Номер слайду 5

Сучасне життя досить комфортне. Дедалі менше фізичних зусиль витрачає людина на задоволення повсякденних потреб. Малорухливий спосіб життя для багатьох стає звичним. Та слід пам’ятати, що постійне фізичне навантаження потрібне організму для росту й розвитку. Крім того, активний рух сприяє зміцненню здоров’я людини, підвищенню опірності хворобам. Саме тому дедалі більше людей відпочивають активно: відвідують танцювальні гуртки й спортивні секції, ходять у походи тобто намагається більше рухатися в повсякденному житті та робити фізичні вправи щоб підтримувати гарну фізичну форму. Як результат, розвивати фізичні якості: такі як витривалість, сила, спритність, швидкість, гнучкість.

Номер слайду 6

Щоб фізична активність була корисна, усі вправи слід робити систематично та із задоволенням, тобто додержуватися принципів рухової активності.

Номер слайду 7

Рухова активність поліпшує насамперед фізичну форму. Але оскільки здоров’я цілісне, і включає в себе не тільки фізичне але й психічне, духовне та й соціальне благополуччя то фізична активність позитивно впливає також і на інші складові здоров’я.

Номер слайду 8

Висновок: Отже, фізична активність сприяє гармонійному розвитку людини та зміцненню здоров’я. Активна здорова людина завжди бадьора й життєрадісна. Достатня фізична активність — одне з правил здорового способу життя та умова росту й розвитку людини. Розрізняють рухову активність низьку, помірну й інтенсивну. Щоб підтримувати гарну фізичну форму, слід обирати фізичні вправи і види спорту, що сприяють розвитку фізичних якостей.

Номер слайду 9

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Однороженко Світлана Олександрівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
3 квітня 2022
Переглядів
922
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку