Спорт, музика ,здоров’я

Про матеріал

Презентація з теми "Спорт, музика ,здоров'я ". Інтегрований урок розроблений для учнів 6-х класів НУШ за навчальною програмою «Здоров'я, безпека та добробут». 6 клас» укладена на основі модельної програми “Здоров'я, безпека та добробут. 5–6 класи (інтегрований курс)" (авт. Шиян О. І., Волощенко О. В., Гриньова М. В., Дяків В. Г., Козак О. П., Овчарук О. В., Седоченко А. Б., Сорока І. З., Страшко С. В.)

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Тема: Спорт, музика ,здоров’я

Номер слайду 5

Спорт (англ. sport, походить від давньофранцузького фр. disport — «дозвілля», «розвага») — це організована за певними правилами діяльність людей, що полягає в зіставленні їхніх фізичних та інтелектуальних здібностей. Спорт — це змагання за певними правилами, зазвичай це специфічний вид фізичної або інтелектуальної активності, яку здійснюють з метою змагання, а також поліпшення здоров'я, отримання морального і матеріального задоволення, прагнення до саморозвитку, удосконалення і слави, покращення навичок. Крім власне змагань, складовою спорту є підготовка до них — тренування й тренерування. У цьому плані спорт є підвидом ширшого поняття фізичної культури.

Номер слайду 6

Чому спорт корисний для людини?Тренування покращують координацію, зміцнюють вестибулярну систему, попереджають появу й розвиток різних захворювань.

Номер слайду 7

Му́зика (від грец. μουσική — мистецтво муз) — мистецтво організації музичних звуків, насамперед у часовій (ритмічній), звуковисотній та тембровій шкалі. Музичним може бути практично будь-який звук з певними акустичними характеристиками, які відповідають естетиці тієї чи іншої епохи, та може бути відтвореним. Джерелами такого звуку можуть бути: людський голос, музичні інструменти, електричні генератори тощо.

Номер слайду 8

Номер слайду 9

На основі вивченого в попередніх класах та власного досвіду склади хмару слів:«Здоровий спосіб життя»«Види спорту, що поєднуються з музикою»«Які емоції можуть викликати музика і спорт»

Номер слайду 10

Ритмічна хвилинка»

Номер слайду 11

Які справи ти робиш у вихідні дні? Гуляю надворі з друзями Виконую домашні завдання Відвідую гуртки Читаю книжки Дивлюся фільми та серіали Допомагаю татові та матусі Граю у віртуальні ігри Роблю ранкову зарядку. Гуляю з домашнім улюбленцем

Номер слайду 12

Yevheniy Bohodayko. Ukrainian Paralympic swimmer 🇺🇦Paralympic Champion🇬🇧 London 2012 🥇🥇🥈🥈🇧🇷 Rio 2016 🥇🥇🥇🥈🥈🥈🥉🥉🇯🇵 Tokyo 2020 🥇🥉World Champion 🌍European Champion

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Музиканти,що наближають Перемогу. Тарас Тополя. Український рок-співак, волонтер, лідер гурту «Антитіла», Тарас Тополя разом з іншими учасниками гурту – Сергієм Вусиком і Дмитром Жолудем вступили до сил територіальної оборони України Гарік Бірча. Український актор та гуморист після вторгнення вступив до лав ЗСУ

Номер слайду 15

Олександр Ярмак. Олег Фагот. Репер Yarmak разом з побратимами на початку війни сформував свій підрозділ аеророзвідки. У вересні минулого року вони перейшли до ССО (Сили спеціальних операцій). Зараз Олександр Ярмак є командиром підрозділу операторів дронів-камікадзе. Український співак, вокаліст групи «ТНМК» (Танок на майдані Конго) Олег Фагот Михайлюта, який зауважив при цьому: «У мене немає вибору – я повинен захищатися…».

Номер слайду 16

Фронтмен гурту «Бумбокс» Андрій Хливнюк з початку війни вступив до лав тероборони в Києві.. Навіть з автоматом в руках він не перестав співати, а ремікс на виконану ним пісню «Ой, у лузі червона калина» разом з Девідом Скоттом із Південної Африки, всесвітньовідомим під псевдонімом The Kiffness, став справжнім хітом. Тож гімн Січових Стрільців сьогодні по-новому зазвучав. Зараз він є пілотом ударного дрона та виконує бойові завдання на Півдні. Андрій Хливнюк

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Домашнє завдання. Знайти інформацію про улюблених спортсменів, співаків, музикантів, які прославили нашу Україну.

pptx
Додано
29 лютого
Переглядів
42
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку