"Дев'ятий вал" спортивно - розважальна програма

Про матеріал

Сценарій спортивно - розважальної програми "Дев'ятий вал" для дітей від 8 до 12 років розрахований для дітей з особливими освітніми проблемами. Ця програма може бути використана для розваги дітей в пришкільних літніх таборах, в клубах дозвілля дітей, проведені днів народжень для дітей, літніх дітячих таборах та ін. Спортивно - розважальна програма містить в собі ігри, конкурси, вікторина. Цю програму можна провести в класі, в спортивному залі або на вулиці. За допомогою цієї програми педагог зможе згуртувати дітей та провести весело та змістовно час.

Перегляд файлу

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

СЦЕНАРІЙ

СПОРТИВНО - РОЗВАЖАЛЬНОЇ ПРОГРАМИ

«ДЕВЯТИЙ ВАЛ»

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                     Розробила

                                                                      педагог-організатор

                                                           Кобобел А.Є.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

м.  Полтава 2018р.

 

 

Пірат:

Здоровенькі були, всім присутнім! Що я бачу, до мого піратського острова пришвартувалася шхуна з неслухняними дітьми. О, це ви попали так попали! А ви  знаєте хто я?

Діти:

Так. Пірат!

Пірат:

Вірно. Я самий справжній, самий страшний і самий могутній пірат у світі. А звати мене одноокий Джо. Запам’ятайте це ім’я назавжди. Якщо ви не будете слухняними, я буду приходити до вас у снах та лоскотати вас дуже сильно.

Злякалися?

Діти:

Ні. Ми не боїмося тебе.  

Пірат:

Ви не боїтесь мене, чому?

Діти:

Ти не страшний, а смішний.

Пірат:

Тоді навіщо прийшли?

Хочете заволодіти моїми скарбами?

Розумію, розумію, яка мета вас привела сюди.

Так ось, мій скарб ще ніхто не знайшов!

А ви зможете?

Діти:

Зможемо!

Пірат:

Ну тоді готуйтеся, тому що це буде дуже складно. А щоб все подолати, потрібно фізично  та духовно загартуватись. Тому, всі разом повторюйте за мною слова клятви:

Якщо важко – не відступай!

Тільки вперед, ні кроку назад!

Якщо друг в біді, йому допомагай!

Не лінуйсь, не зівай, в шлях зі мною вирушай!

Тоді – рушаймо?

Діти:

Рушаймо!

Пірат:

А для початку я хочу, щоб ви всі поділилися на дві команди, які будуть змагатися за перемогу.

Діти діляться на дві рівні по кількості членів команди та вишикуються один за одним.

Пірат:

Що ж,  з першим завданням ви майже впоралися. А зараз оберіть капітана своєї команди. 

Діти обирають капітана команд.

Пірат:

Нарешті команди готові подолати всі перешкоди та пройти складний шлях від першого до дев’ятого валу. Отже, розпочинаємо. А завданням першого валу буде вгадати назву своєї команди.

  1. Перший вал «Шифрувальники»

Кожна команда отримує зашифроване речення, яке потрібно розшифрувати та скласти з нього назву своєї команди за 60 секунд.

Перша команда: зашифроване речення – «Анилреп аліб»,

назва – «Біла перлина».

Друга команда: зашифроване речення – «Акріз акьсром»,

назва – «Морська зірка».

Пірат:

Час скінчився. Команди готові для представлення назв своєї команди?

Діти:

Готові.

Пірат:

Супер! Отже, мої любі, для розшифрування речення та оголошення назви своєї команди до центру зали запрошується перша команда.

Команда зачитує зашифроване речення та розшифровану назву.

Перша команда називається - «Біла перлина».

А зараз ми запрошуємо другу команду для представлення своєї назви.

Друга команда називається – «Морська зірка».

Команди впоралися із таким складним завданням та змогли подолати перший вал, а ми продовжуємо та переходимо до другого валу та наступного завдання.

Пірат:

Діти, а ви рибу ловити вмієте?

Діти:

Так.

Пірат:

Зараз ми це й перевіримо.

  1. Другий вал «Ловись рибка»

Учасники команд шикуються в колони один за одним. На відстані 3-4 метри від команди розташоване імпровізоване озеро з рибками (обруч з паперовими рибками). Біля кожної команди стоїть відерце. За сигналом ведучого перший учасник біжить до озера, бере рибку та повертається назад до своєї команди, кладе рибку в відерце і передає естафету наступному учаснику. Перемагає та команда, яка швидше впорається із завданням.

Пірат:

Ну що ж, всі учасники були спритними та швидкими, однак першими до перемоги дійшли учасники команди «____________».  Ви молодці і отримуєте за це одне очко. Команда «___________» не засмучуйтесь, тому що попереду ще багато завдань. Я впевнена, що ви обов’язково зможете впоратись з наступним завданням, в якому ми перевіримо вашу кмітливість. Запрошую всіх до третього валу.

  1. Третій вал «Морська вікторина».

Учасники команд шикуються в колони один за одним. У середині зали розташовані столи з рибками. На зворотній стороні рибки написане запитання. До озер виходять перші учасники, беруть рибку та читають запитання для команди суперників.  Команда повинна за 20 секунд надати вірну відповідь, якщо відповіді немає, то надається право надати відповідь іншої команді. Головна умова - надавати відповідь, тільки піднявши руку. Перемагає та команда, яка зможе надати більше вірних відповідей.

Запитання для першої команди:

  • Що означає «Сім футів під кілем? (Побажання гарного плавання).
  • Що таке штурвал? (Рульове колесо судна).
  • Як виглядає морська свинка? (Це невеличкий гризун, який до води не має ніякого відношення).
  • Хто такий кок? (Корабельний повар).
  • Що таке кубрик? (Приміщення для матросів).
  • Хто такий Джек Горобець? (Герой фільму та капітан «Чорної перлини»)
  • Який колір має піратський флаг? (Чорний).
  • Що необхідно для пошуку скарбу? (Карта).

Запитання для другої команди:

  • Назвіть улюблений піратський напій? (Ром).
  • Хто такий пірат? (Морський розбійник).
  • Головний убір пірата? (Трикутник).
    •   Кого пірати називали пороховою мавпою? (Хлопчика, який підносив порох і снаряди під час бою).
    • За що піратам відрізали ніс і вуха? (За крадіжку у товаришів по команді)
  • Що таке камбуз? (Кухня на судні).
  • Як називають молодого матроса на кораблі? (Юнга).
  • Що таке трап? (Сходинки на кораблі).

Пірат:

Ну що ж, дуже добре. І ми можемо підвести перші підсумки. За результатами перших двох конкурсів команда «Біла перлина» набрала ______ балів, а команда «Морська зірка» набрала ______ балів. Учасники, наших команд, готуйтеся до наступного четвертого валу.

  1. Четвертий вал «Костяная нога»

Команди шикуються в колону один за одним. До центру зали запрошуються по 5 учасників з однієї команди та 5 учасників з другої команди. Вони сідають на стільці та знімають своє взуття. Взуття складають в одну купу і ретельно перемішують. Всім учасникам зав’язують очі хустинками. Капітани команд за 1 хвилину повинні взути своїх учасників в їх взуття. Перемагає та команда, капітан якої швидше та правильніше взув членів своєї команди.

Пірат:

Оце капітани, такі швидкі та уважні! Вірно підібрали взуття для учасників своєї команди. Ми переходимо до п’ятого валу наших змагань і я пропоную наступне конкурсне завдання.

  1. П’ятий вал «Шторм на морі»

Декілька учасників з різних команд запрошуються до центру зали. Двоє ведучих тримають руками тканини та створюють хвилю. Учасники танцюють під музичний супровід. Як тільки музика припиняє звучати, ведучі повинні опустити тканину та спіймати учасників. Учасники в цей час повинні вистрибнути за межи тканини. Той, хто залишився та був спійманий, виходить з гри. Перемагає та команда, в якої залишилося більше учасників.

Пірат:

Ось бачите, скільки ми риби в наші снасті наловили. Що будемо з нею робити?

Пірат дивиться на дітей, яких спіймали.

Діти:

Відпустити.

Пірат:

Сьогодні я дуже добрий. Відпущу вас на волю, однак спочатку хочу подивитися, як вони зможуть впоратися з завданням шостого валу та зняти з себе паперові кайдани.

  1. Шостий вал «Паперові кайдани»

Для конкурсу використовують верхні частини сірникової коробки. До центру зали запрошують по два учасника з кожної команди. Ведучий одягає на ніс кожному учаснику частину сірникової коробки, руки заводять за спину. Учасники повинні за допомогою рухових дій обличчя звільніти ніс від кайданів. Перемагає та команда, яка першою впоралася із завданням.

Пірат:

Ви це бачили. Які ви сильні, що змогли впоратися із таким не легким завданням. А скажіть мені, яка найголовніша зброя піратів?

Діти:

Шабля.

Пірат:

Так. Вірно. Шабля. Ось зараз ви зможете перемогти ворогів за допомогою піратських шабель у наступному завданні.

  1. Сьомий вал «Бій на шаблях»

До центру зали запрошують по два учасника з кожної команди. Кожен учасник отримує повітряну кульку, яку тримає в правій (лівій) руці, а ліву (праву) руку заводить за спину. За сигналом ведучого учасники починають битися повітряними кульками до тих пір, поки один з учасників не випустить кульку з рук. Перемагає та команда, у якої залишиться більша кількість кульок.

Пірат:

Ви маєте такі міцні руки. Мабуть ви загартували їх в бою. А зараз ми перевіримо вашу силу духу, тому пропоную нове завдання наступного  восьмого валу.

  1. Восьмий вал «Сила духу»

До центру зали запрошують по два учасника з кожної команди. Учасники сідають за столи один проти одного, руки заводять за спину. Їм зав’язують очі, на стіл кладуть кришечки від пластикових пляшок (пусті сірникові коробки). Кількість кришечок (коробок) повинна дорівнювати кількості учасників. За сигналом ведучого учасники починають дути на кришечки, намагаючись здути зі столу. Хто першим здує кришечку зі стола, той перемагає.

Пірат:

Молодці. Обидві команди впоралися із завданням та отримали додаткові бали. Однак підрахунки балів ми зробимо після останнього завдання, з яким я впевнена, ви також зможете впоратися.

  1. Дев’ятий вал  «Баба – Яга»

Команди шикуються в колону один за одним. Кожна команда отримує відро та мітлу. За сигналом ведучого, перший учасник команди сідає зверху на мітлу, тримаючи її однією рукою, в іншу руку бере відро. Біжить до протилежної сторони, оббігає стілець, повертається до своєї команди, передає естафету наступному гравцю. Перемагає та команда, яка першою виконає завдання, не втративші інвентар (мітлу і відро).

Пірат:

Ось і набігає кінця наша спортивно – розважальна програма. Вона була достатньо складною. Вам знадобилося багато сил та відваги, щоб впоратися із завданнями та стати справжніми морськими піратами. А зараз ми проведем підсумки і нарешті визначимося, хто став переможцем. Отже, по результатах проведених дев’яти (конкурсів) валів, команда - «Біла перлина» набрала __________ балів, а команда – «Морська зірка» набрала _______ балів. Тобто, переможцями стала команда «_______________». Вітаємо учасників.  Бажаємо всім міцного здоров’я, щастя, успіхів. Хай ваші мрії завжди здійснюються. До нових зустрічей! До побачення! 

 

docx
Пов’язані теми
Позашкільна освіта, Сценарії
Інкл
Додано
1 липня 2018
Переглядів
721
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку