Спроба економічної інтеграції соціалістичного табору. Сталінська модель соціалізму в Чехословаччині і “Празька весна”1968р.

Про матеріал
Додатковий матеріал для учителів для проведення уроку на тему: Спроба економічної інтеграції соціалістичного табору. Сталінська модель соціалізму в Чехословаччині і “Празька весна”1968р.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Спроба економічної інтеграції соціалістичного табору. Сталінська модель соціалізму в Чехословаччині і “Празька весна”1968р.

Номер слайду 2

У січні 1949 року для спільного розв’язання економічних проблем Болгарія, Угорщина, Польща, Румунія, СРСР і Чехословаччина утворили Раду економічної взаємодопомоги(РЕВ).

Номер слайду 3

РЕВ у різні часи співпрацювала з Кубою, В’єтнамом, Монголією, Анголою, Югославією, Іраком, Мексикою, Ефіопією, Нікарагуа, Афганістаном та іншими країнами. Проіснувала ця організація до 1991 року.

Номер слайду 4

На противагу НАТО Радянський Союз у травні 1955 року у столиці Польщі м. Варшаві було підписано договір про дружбу, співробітництво і взаємну допомогу терміном на 20 років. ОВД – Організація Варшавського договору.

Номер слайду 5

До організації увійшли – СРСР, Польща, Чехословаччина, НДР, Румунія, Болгарія, Албанія, Угорщина. Організація проіснувала до 1991 року.

Номер слайду 6

1) Використовуючи підручник ст. 98 – 99 визначте та розкажіть, як в Чехословаччині було реалізовано встановлення комуністичного режиму.2) Використовуючи фото вкажіть, хто зображений на них?12

Номер слайду 7

Подивіться відеофрагмент та дайте відповідь на запитання.

Номер слайду 8

Поясніть про яку подію йдеться у відеофрагменті?Коли відбулись події показані у фрагменті?Які були причини появи цих подій?Вкажіть наслідки та значення цієї події?

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Ковтуновська Галина Миколаївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
16 січня 2020
Переглядів
10211
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку