Спроби реформування економіки в 2-й половині 60-х років хх століття Реформи Олексія Косигіна

Про матеріал
Презентація до уроку історії України в 11 класі "Спроби реформування економіки в 2-й половині 60-х років хх століття Реформи Олексія Косигіна"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Спроби реформування економіки в 2-й половині 60-х років хх століття. Реформи Олексія Косигіна

Номер слайду 2

«За останні шість років темпи розвитку нашої економіки знизилися приблизно в два рази.... Зовнішні причини. Ми значну частину засобів відпускаємо на оборону... із приблизно 100 млн працюючих в СРСР ЗО — 40 млн зайнято в оборонній промисловості. У нас нееквівалентний обмін з іншими країнами. Ми торгуємо в основному сировиною, бо багато країн, у тому числі й соціалістичні, не хочуть купувати у нас готової продукції через її низьку якість...». З доповіді члена-кореспондента АН СРСР А. Аганбегяна «Сучасний стан радянської економіки» (1965 p.)

Номер слайду 3

Програму економічних реформ розробив головарадянського уряду Олексій Косигін і спробувавреалізувати їх у 1965-1967 рр. Економічна реформа -зміни в системі господарського механізму,що їх проводить держава,спрямовані на розвиток і підвищення економічної ефективності виробництва,системи заходів із вдосконалення управління виробництвом, які відповідали б потербам часу

Номер слайду 4

Початок реформи. Встановлено тверді закупівельні ціни на кілька років. Підвищено закупівельні ціни. Впроваджено надбавки за надпланову продукцію.березень 1965

Номер слайду 5

Економічна суть реформи

Номер слайду 6

Реформи в сільському господарстві

Номер слайду 7

Реформа в промисловості передбачала перехід від адміністративних до економічних методів управління

Номер слайду 8

Наслідки реформи. Мітинг на Харківському тракторному заводі ім. С. Орджонікідзе з нагоди випуску мільйонного трактора, 1967 р.

Номер слайду 9

Закінчення реформи. Згортання реформи. Основні ознаки

Номер слайду 10

Протиріччя реформи 1965 р. Посилити централізм в економіці. Відновлення централізму, що розпочалося одразу ж після проголошення реформи, призвело до створення 40 союзних міністерств і відомств, які знову взяли під контроль 90% підприємств УРСР. Наростаюча бюрократизація економіки,Задіяти ринкові економічні регулятори (рентабельність, прибуток тощо). Командно-адміністративна система не змогла пристосуватися до вимог та змін, продиктованих НТР, що, поряд з іншими факторами, стало однією з головних причин затухаючого, диспропорційного економічного розвитку.

Номер слайду 11

Причини провалу реформи. Радянський агітаційний плакат

Номер слайду 12

“Косигінська” економічна реформа 1965 р. Сільське господарство. Промисловість. Зміст. Результати. Зміст. Результати

pptx
Додано
4 вересня
Переглядів
28
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку