Стаття до Дня Доброти

Про матеріал

Ознайомити із поняттями і законами доброти, честі, справедливості; формувати найвищі людські цінності: ввічливість, милосердя, людську гідність, чуйність, любові і поваги до ближнього; виховувати почуття людської гідності, бажання духовно вдосконалюватися; розвивати творчу уяву, мислення, пізнавальний інтерес.

Перегляд файлу

Міжнародний день сліпих

Я вірю в силу доброти,
Добро завжди сильніше злого,
Дає наснагу, щоб цвісти
І світлу обирать дорогу.
                              В. Крищенко

   Один мудрець сказав, що людина—це її вчинки. Усе своє життя люди пізнають, що таке добро і зло, гарно і погано... Але шлях до доброти непростий і не завжди легкий, тому треба вчитися доброти, учитися бути уважним до людей, берегти й дбати один про одного.


Шлях до добра
  - Сьогодні ми спробуємо зробити ще кілька кроків на шляху до доброти. А в помічники я пропоную взяти мислення, увагу до слова, творчість і фантазію. Ми будемо вчитися спостерігати, згадувати, думати, творити, відчувати, робити висновки та виконаємо багато різних завдань.

 

Чи замислювалися ви коли-небудь над тим, що таке дружба?
    Дружба — це особливі стосунки між людьми. Вона може бути між хлопцями, між дівчатами, між хлопцями та дівчатами. Для дружби важливим є вміння зрозуміти, пробачати, допомагати у важку хвилину й довіряти один одному. Дружба неможлива без взаємної симпатії.

    Я хотіла б дати вам поради, які дають змогу подобатися людям і бути привітно прийнятими ними. По-перше, щиро цікавитися іншими людьми, бо в щирості ваша перемога. По-друге, ваша посмішка — приємний подарунок людям. По-третє, якнайчастіше звертайтеся до інших по імені, згадайте, як вам неприємно, коли вас кличуть по прізвищу. По-четверте, умійте слухати. Навчишся слухати ти, згодом почують і тебе.  

  І остання порада: намагайся говорити щирі компліменти, бо кожному приємно чути добре слово.


Пропоную  пограти  в гру. Якщо я  називаю добрий вчинок, ви показуєте зелену картку, якщо злий, поганий — червону.

 

 

 

 


     Гра «Зелене-червоне»


-  Привітатися підчас зустрічі.


-  Штовхнути когось і не вибачитись.


-  Допомогти підняти річ.


-  Обманювати товариша.


- Захищати слабшого за себе.


-  Насміхатися з чужого горя.


-  До всіх бути добрим і ласкавим.

 

Щоб збагатити себе всім добрим, ви повинні звернутися до книжки. 

Книжка — це справжнє диво, створене людиною. Ще не вміючи читати, ми розглядаємо малюнки до казок, слухаємо цікаві історії, які розповідали нам мами і бабусі. Щодня маємо справу з книжкою, адже вона — наш вірний друг і порадник. Людина, яка вміє й хоче читати, — щаслива. Навколо неї завжди багато розумних, добрих, вірних друзів. Саме з такими друзями ми й познайомимося сьогодні, гортаючи сторінки книжок.

Рекомендації книжок

Відомий педагог, знавець дитячих душ Василь Сухомлинський у збірці казок та оповідань «Вічна тополя» познайомить із пригодами ваших ровесників, які у спілкуванні з друзями ніколи не забувають, що таке співчуття, добро, милосердя.

 Також збірка Василя Сухомлинського для сімейного читання «Чиста криниця» мудро й тактовно допоможе вам, любі читачі, стати добрішими й чуйнішими до проблем своїх друзів.

 

 

 

Найкоротша відстань між людьми — це усмішка.

   Усмішка – це щось, чого не можна ні купити, ні продати, ні випросити. Її можна тільки подарувати. Якщо ви хочете, щоб життя посміхалося вам, подаруйте йому свій гарний настрій.

Посмішка творить дива! А тому – посміхайтеся! З доброю посмішкою – до добрих людей!

Добро творіть на світі, люди,
Воно, як сонце, серце зігріва,
Й теплом наповнить наші груди,
Й мудріше буде голова.
Живіть у серці з добротою!
Та не чекайте нагород!
А тою вірою старою —
Цінує ласку наш народ.

До нових цікавих зустрічей.

 

docx
Додано
12 листопада 2020
Переглядів
1708
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку