Стаття "Організація режиму дня ,навчання і дозвілля дитини в період закриття освітніх організацій"

Про матеріал
Під час весни, 2020 року, українські школи масово перейшли на дистанційне навчання. Але виявилася головна проблема: ніхто не був до цього готовий. Тому , вирішила опублікувати статтю, на тему : « Організація режиму дня, навчання і дозвілля дитини в період закриття освітніх організацій». У зв'язку із закриттям освітніх організацій і переходом на дистанційне навчання, надаю такий перелік інформаційно-методичних матеріалів, які допоможуть організувати навчання, дозвілля і безпечне перебування дитини вдома в період закриття шкіл...
Перегляд файлу

    Під час весни, 2020 року, українські школи масово перейшли на дистанційне навчання.  Але виявилася головна проблема: ніхто не був до цього готовий. Тому , вирішила опублікувати статтю, на тему :

« Організація режиму дня, навчання і дозвілля дитини в період закриття освітніх організацій».

    У зв'язку із закриттям освітніх організацій і переходом на дистанційне навчання, надаю такий перелік інформаційно-методичних матеріалів, які допоможуть організувати навчання, дозвілля і безпечне перебування дитини вдома в період закриття шкіл:

- дотримання правил безпеки при залишенні дитини вдома;

- інтернет-безпеку дітей і підлітків;

- організація розпорядку дня дитини;

- правила здоров’язберігання при самоізоляції;

- електронні ресурси для додаткової освіти та дозвілля.

    Шановні батьки, закриття шкіл в умовах пандемії коронавірусної інфекції передбачає дистанційне навчання. Дитина, здійснює навчання дистанційно. Для того, щоб ефективно організувати цей процес і не допустити відставання від програми, слід дотримуватись таких рекомендацій і правил організації дистанційного режиму навчання і розпорядку дня:

1. Ранній підйом в один і той же час.

   Між підйомом і навчанням повинно бути не менше 60 хвилин: за цей час дитина встигне прокинутися, поснідати і підготуватися до занять.

 2. Розпорядок уроків.

   Режим занять слід організовувати з урахуванням додаткового розкладу дистанційних уроків. Після кожного уроку необхідна динамічна пауза 10 хвилин -30 хвилин - зарядка, яка дозволяє уникнути зниження працездатності, дозволяє відволіктися ненадовго, переключитися і знизити втому. Також необхідно проводити фізкультхвилинки для профілактики порушення зору. Розбавляти навчальні заняття виконанням справ по дому і провітрювати приміщення.

3. Не можна ходити в торгові центри та інші місця масового скупчення людей, відвідувати місця фастфудів, спортзалів, тощо.

4. Виконувати домашні завдання щодня.

Це дозволяє розподілити навантаження на весь період дистанційного навчання. Обговорити режим дня спільно з дитиною, необхідно встановити форми контролю зі своєї сторони, а саме:

- протягом дня, необхідно отримувати звіт дитини про різні етапи виконання навчальних завдань;

- обов'язкова щоденна перевірка виконаних навчальних завдань, читанні; підготовка дитиною, протягом дня, питань, завдань, з якими він не впорався самостійно.  Допоможіть дитині виконати їх, або зверніться до класного керівника.

 

Автор : Половнікова К.І.

docx
Додано
29 вересня 2021
Переглядів
513
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку