Стаття: "Сервіси для проведення тестування онлайн"

Про матеріал
В статті чітко описані переваги деяких сервісів для вчителів та репетиторів, які допомагають створювати тести та інші завдання у найрізноманітніших форматах.
Перегляд файлу

Сервіси для проведення тестування онлайн

У  рамках дистанційної форми навчання, ми як і всі вчителі, почали використовувати комп’ютерні  технології більшою мірою. Важливо було знайти доступні онлайн-сервіси для ефективного засвоєння матеріалу учнями. Платформи для навчання мали бути нескладні у використанні, адже в деяких учнів молодшого шкільного віку ще виникають труднощі у роботі з різними ґаджетами. Для зв’язку з учнями і батьками та для проведення онлайн-уроків нами застосовувалася безкоштовна платформа Google Classroom. Зазначений веб-сервіс доволі зручний з боку подачі і перевірки завдань, відеозв’язку та комунікації з учнями.

Одночасно треба було знайти головний інструмент для перевірки знань під час дистанційного навчання. Вважаємо, що проведення онлайн-тестів – це ефективний спосіб аналізу успішності дітей. Вони дозволяють швидко і без зусиль перевірити рівень засвоєння учнями матеріалу і автоматично конструювати статистику успішності за підсумками проведених робіт. Існує безліч сервісів для проведення тестувань. У вищезазначеній платформі Google Classroom також можна створювати тести. На цьому сервісі можна зробити завдання з тестом, яке учні виконають і відправлять на перевірку в Google Формі. Такий тест можна призначити одному або декільком курсам, а також окремим учням. Окрім того, ви можете запланувати публікацію тесту, вказати термін здачі і прикріпити до нього файли.

Скануємо QR-код:

Також радимо звернути увагу на освітній сервіс Майстер-тест. Цей сервіс чудово підходить для організації тематичного і контрольного оцінювання знань учнів. Щоб створити тести в сервісі Майстер-тест достатньо пройти нескладну реєстрацію, де потрібно вказати прізвище, ім’я, електронну адресу і пароль. Увійшовши на платформу, обираємо «Створити перший тест зараз», потім записуємо питання і при необхідності, додаткову інформацію і вибираємо тип питання. Кількість рядків з варіантами відповідей можна збільшувати, натиснувши на «Додати відповідь». «Вага питання» означає кількість балів за одне питання. У віконцях навпроти за бажанням позначаємо правильну відповідь. В кінці натискаємо «Готово» і переходимо до наступного питання. Щоб зареєструвати учнів в розділі «Мої студенти», натискаємо на кнопку з написом «Додати студента (отримати код)». Кожен учень повинен заздалегідь зареєструватися за допомогою своєї електронної пошти. Всі створені матеріали зберігаються у вашому профілі на сайті.

Скануємо QR-код:

Ми використовували ще одну платформу для  проведення тестувань онлайн – Kahoot.  Цей онлайн-сервіс дає змогу створювати інтерактивні навчальні форми роботи: ігри, вікторини, обговорення, опитування. Він чудово підходить для роботи саме з учнями початкових класів, тому що в такому віці особливо важливою є саме ігрова діяльність під час освітнього процесу. Для реєстрації на даному сервісі слід пройти реєстрацію в п’ять кроків: 

1) Скануємо QR-код та заходимо на офіційний сайт.

2) натиснувши на  кнопку «Sign Up» створюємо свою анкету «Учитель», «Для домашнього користування»;

3) вказуємо електронну адресу та пароль, натискаємо «Sign Up»;

4) обираємо безкоштовний тарифний план «Basic»;

5) вказуємо ім’я та нікнейм, натискаємо «Save and continue». Зареєструвавшись, можемо з легкістю створити новий тест, натиснувши «Create», потім «New Kahoot!»  або ж обрати запропоновані шаблони. Створюючи тест, можна використовувати фото та відео.

Отже, можна зазначити, що використання онлайн-тестів на різних сервісах є незамінним методом перевірки знань учнів під час дистанційного та змішаного навчання. Можна виділити декілька вагомих переваг тестування учнів онлайн:

-                      за короткий час можна перевірити знання, враховуючи великий обсяг вивченого матеріалу;

-                      можна зробити завдання по окремій темі або по всьому блоку, скласти завдання з однією відповіддю або з декількома;

-                      перевірити тест може програма, а не фахівець, що допомагає в роботі з групами та під час дистанційного навчання;

-                      учні знаходяться в рівних умовах, тому навіть учень, який навчається на низькому рівні, може добре підготуватися і написати тест, маючи гарний результат;

-                      учні можуть передбачити результат і підготуватися заздалегідь, що робить онлайн-тести менш нервовим процесом, ніж усні перевірні роботи.

 

 

docx
Додано
6 березня
Переглядів
46
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку