Стаття «Використання інтерактивних книг для покращення мотивації учнів при вивченні іноземної мови»

Про матеріал
Матеріал містить інформацію стосовно підвищення пізнавального інтересу учнів та мотивації до вивчення предмету шляхом впровадження мультимедійних (інтерактивних) книг на уроках англійської мови.
Перегляд файлу

«Використання інтерактивних книг для покращення мотивації учнів при вивченні іноземної мови»

Сьогодні перед викладачем англійської мови постає нелегке питання: як зробити, щоб урок був цікавим для учнів, щоб розкрив творчий потенціал особистості, сприяв розширенню кругозору. На мою думку, цього можна досягти лише за умови, якщо викладач знаходить нестандартні шляхи навчання іноземної мови.

Хочу звернути вашу увагу на застосуванні мультимедійних (інтерактивних) посібників, створених за допомогою онлайн-редактору інтерактивних книг «Book creator». З його допомогою ви зможете створювати свої навчальні посібники, інтерактивні робочі листи, а ваші учні можуть створювати інтерактивні книги, які включають: текст, зображення, аудіо записи, відео і навіть карти.

Можна вставляти відео, яке ви створили, озвучувати сторінки, вставляти контент із сайтів, таких як YouTube та Vimeo, на сторінки своїх інтерактивних книг.

Ви та ваші учні можете використовувати Book Creator безкоштовно з обмеженням 40 книг на обліковий запис. Існує оновлена ​​версія для всього учбового закладу, яка пропонує співпрацю у реальному часі, інтеграцію LMS та панель управління.

ОСНОВНІ ЕТАПИ РОБОТИ:

  • Реєстрація педагога (тариф Free)
  • Натисніть кнопку «NEW BOOK – Нова книга» у верхньому правому куті панелі інструментів.
  • Виберіть форму вашої книги (Примітка: Ви не можете змінити форму книги після того, як її вибрали.)
  • Додати контент за допомогою кнопки +
  • Вбудовування документів:
  • Натисніть кнопку + на панелі інструментів
  • Натисніть кнопку IMPORT
  • Натисніть вкладку "FILE" на панелі інструментів.
  • Виберіть файл на комп'ютері, наприклад, PDF.

У Book Creator онлайн вчитель може створити бібліотеку та запросити студентів приєднатися.

Сервіс може бути дуже корисний вчителю як для створення власного інтерактивного навчального посібника, так і з метою розвитку творчих здібностей учнів.

За допомогою цього онлайн-редактору я створила наступні мультимедійні посібники, які використовую на своїх уроках:

  • «Get on well with grammar» (Practice book for intermediate students)

Мультимедійний посібник «Get on well with grammar»  – це посібник з граматики, який включає інтерактивні модулі. Кожен з модулів складається з теоретичної сторінки та сторінки практичного застосування. Сторінки з правилами представлені стислою теоретичною інформацією, таблицями та відео контентом. А практичні навички набуваються за допомогою інтерактивних завдань.     

 

                     

            

 

  • «Family relationship»

Хочу звернути вашу увагу ще на один мультимедійний посібник, який я використовую при вивченні теми «Сімейні стосунки» (11 клас).

У ньому представлено відео з Ted Talk (Ted Talk – це конференції, які користуються популярністю у всьому світі) та різні завдання, які дозволяють не тільки покращити лексичний запас, але й удосконалити всі аспекти іншомовної мовленнєвої компетенції учнів.

    

  

Отже, мультимедійний підручник забезпечує творче і активне оволодіння учнями знаннями, уміннями і  навичками, повноту дидактичного циклу процесу навчання за допомогою використання сукупності графічної, текстової, цифрової, мовної, аудіо–, відео–, фото– і іншої інформації.

Завдяки використанню мультимедійних посібників при вивченні англійської мови можуть бути досягнуті наступні навчально-виховні цілі:

- Підвищення ефективності і якості процесу навчання;

- Підвищення пізнавального інтересу учнів та мотивації до вивчення предмету шляхом максимальної візуалізації явищ і понять, створення умов для самостійних досліджень та формування навичок самостійного навчання;

- Особистісна орієнтація навчального процесу за рахунок індивідуалізації навчання учнів.

Незважаючи на всі переваги, які вносить у навчальний процес використання мультимедійних посібників, слід враховувати, що вони є тільки допоміжним інструментом, вони доповнюють, а не замінюють викладача та традиційний навчальний підручник.

docx
Додано
16 січня 2022
Переглядів
327
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку