STEM - лабораторія в режимі on-line

Про матеріал
Розробка - є методичним доробком завдяки якому учні можуть викорати можливості STEM - лабораторії в режимі on-line.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ПІЗНАЄМО НАВКОЛИШНІЙ СВІТ ЧЕРЕЗ STEM - знання

Номер слайду 2

Природничі науки допомагають створити цілісну картину Всесвіту, пізнавати його закономірності.

Номер слайду 3

STEMSTEM (S – science, T – technology, Е – engineering, М – mathematics). Акронім STEM вживається для позначення популярного напряму в освіті, що охоплює природничі науки (Science), технології (Technology), технічну творчість (Engineering) та математику (Mathematics). Застосування STEM при вивченні фізики дозволить нам посилити природничо-науковий компонент + інноваційні технології.

Номер слайду 4

Чому STEM-освіта така актуальна? STEM - освіта Дозволяє використовувати наукові методи, технічні додатки, математичне моделювання, інженерний дизайн. Що веде до формування інноваційного мислення учня, умінь, навичок 21 століття. Один з напрямків реалізації проектної і навчально-дослідніцької діяльності, яка може проводитися на уроках і самостійно, а також дозволяє ефективно готуватися до майбутньої професійної діяльності.

Номер слайду 5

Дослід — це відтворення певного явища, створення чого-небудь нового в певних. Правила техніки безпеки при проведенні дослідів. Будьте уважними та дисциплінованими, точно виконуйте вказівки вчителя. Не починайте виконання робіт без присутності батьків. Розміщуйте прилади, матеріали, обладнання на своєму робочому місці у такий спосіб, щоби запобігти їх падінню або перекиданню. Перед виконанням досліду необхідно уважно вивчить зміст і послідовність виконання. Не торкайтеся елементів, що перебувають під напругою та в яких немає ізоляції. Не робіть повторного з'єднання в ланцюгах та не змінюйте запобіжників до вимкнення джерела електроживлення. Стежте за тим, щоби під час роботи випадково не торкнутися елементів, що перебувають під напругою; не пробуйте на смак і не нюхайте речовини, з якими працюєте; не торкайтесь руками гарячих предметів.

Номер слайду 6

STEM - майданчик«Веселка»«Крокуюча вода»«Вулкан»«Повідряні кульки»

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Чи можна побачити веселку у нашому класі?

Номер слайду 9

Веселка з фізичної точки зору Веселка — одне з чудових природніх явищ, пов’язаних із погодою, яке наочно демонструє явище дисперсії (розкладання білого світла у спектр) та доводить, що видиме світло є електромагнітною хвилею, певного диапазону хвиль різної довжини.

Номер слайду 10

Веселку можна побачити, коли сонце світить на стіну дощу. Краплі дощу розділяють біле світло на спектральні кольори. Окремі кольори веселки видно завдяки тому, що кольорове світло відбивається від дощової краплі.

Номер слайду 11

Дослід «ВЕСЕЛКА»

Номер слайду 12

ВУЛКАН

Номер слайду 13

16 квітня, на півдні Мексики прокинувся один із найактивніших вулканів світу під назвою Попокатепетль. Дим піднявся у висоту близько 6 700 метрів.

Номер слайду 14

Цікаві факти про вулкан

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Наукове пояснення: Як діють компоненти і що відбувається під час досліду? При з’єднанні соди з оцтом можна спостерігати рясне виділення піни і почути характерне шипіння. Чому це відбувається? Подібне явище – це найпростіша хімічна реакція. Харчова сода, або натрій двовуглекислий, є лугом, і при з’єднанні з кислотою, вона розпадається на сіль, воду і вуглекислий газ. Іншими словами, відбувається нейтралізація речовин, за рахунок чого і виділяється рясна піна.

Номер слайду 17

Повітряна кулька

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Крокуюча вода

Номер слайду 20

Номер слайду 21

Вам сподобалось?

pptx
Пов’язані теми
Фізика, 11 клас, Презентації
До підручника
Фізика (академічний рівень, профільний рівень) 11 клас (Бар’яхтар В.Г., Божинова Ф.Я., Кирюхіна О.О., Кірюхін М.М.)
Додано
16 серпня
Переглядів
76
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку