"Страви та гарніри з овочів"

Про матеріал
Овочі і фрукти завжди включаються в раціон харчування, призначений для оздоровлення і зміцнення організму. Клітковина, що міститься в їх складі регулює роботу кишечника, а тому такі продукти корисні при зайвій вазі і безлічі різних захворювань.Овочами можуть бути практично будь-які частини рослини, зокрема листя, плоди, квітки, коренеплоди, стебла, бульби, до них також зазвичай відносять гриби, що не є рослинами. Багато овочів зазвичай вживаються в їжу сирими, тоді як інші готуються різноманітними способами.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

«Страви та гарніри з овочів»

Номер слайду 2

Овочі – життєво необхідні продукти харчування. Вони посилюють виділення шлункового соку і поліпшують процес травлення, підтримують кислотно – лужну рівновагу і рідинний обмін в організмі. Овочі багаті на вуглеводи, які містяться у вигляді цукрі( сахарози, фруктози, глюкози), крохмалю, клітковини, інуліну. Вміст цукрі коливається від 0,2 до 11%. Клітковина – це основний будівельний матеріал рослинних клітин.

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Капуста з грибами запечена: Гриби промивають, нарізують соломкою й смажать до готовності. Пшеничний хліб замочують у молоці, змішують із капустою, грибами й обробленими сирими яйцями. Масу солять, заправляють перцем, викладають на попередньо змащений жиром лист, поверхню розрівнюють, посипають просіяними сухарями, збризкують жиром та запікають.

Номер слайду 7

Картопля, запечена з яйцем і помідорами: Овочі обробляють, миють. Зелень (петрушки чи кропу) подрібнюють. Сиру обчищену картоплю нарізують кубиками, а варену – скибочками . Ріпчасту цибулю нарізують на півкільцями та запікають.

Номер слайду 8

ДЯКУЮ ЗА УВАГУ

pptx
Додано
30 березня 2020
Переглядів
1275
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку