Створення ескізу в SolidWorks частина 3

Про матеріал
Дана лекція у форматі презентації є продовженням циклу презентацій по роботі в програмі SolidWorks під час вивчення дисципліни "Інженерна та комп'ютерна графіка" студентами всіх технічних спеціальностей.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Створення ескізу в Solid. Works №3

Номер слайду 2

Всім привіт! У цьому уроці продовжуємо вивчення інструментів для створення ескізу Solid. Works. Перші два уроки зі створення ескізу: Створення ескізу в Solid. Works №1 , Створення ескізу в Solid. Works №2 . Наступний інструмент вивчення – це багатокутни.

Номер слайду 3

Багатокутник в ескізі Solid. Works. Щоб побудувати багатокутник, натискаємо на відповідну кнопку в панелі інструментів ескізу. Багатокутник - це фігура, що складається з відрізків, що мають рівну довжину і рівний кут між ними.

Номер слайду 4

Так у меню зліва можна вибрати кількість відрізків з яких складатиметься багатокутник, і за допомогою якого варіанта він буде побудований (Вписаним або описаним колом). Я виберу 6 відрізків і описане коло. Натискаємо лівою кнопкою на початок координат – це буде центр нашого багатокутника. Другою точкою визначаємо радіус кола, в якому буде наш багатокутник

Номер слайду 5

В результаті вийшов вот такий багатокутник. На цьому з розбудовою багатокутника в ескізі Solid. Works ми розібралися. Переходимо до інструменту Сплайн.

Номер слайду 6

Сплайн в ескізі Solid. Works. Сплайн – це інструмент для створення складних геометричних фігур поверхонь Solid. Works. Сплайни в Solid. Works бувають трьох видів: Просто «Сплайн».«Сплайн стилю».«Крива керована рівнянням». Поки що докладно зупинятися на всіх видах не будемо. Розглянемо лише побудову сплайну у першому режимі

Номер слайду 7

Для цього натискаємо на значок «Сплайн» на панелі створення ескізу в Solid. Works. Суть побудови полягає у послідовному просталвенні точок на ескізі, які з’єднуються кривою лінією. Почнемо будувати таку криву із початку координат де й поставимо першу точку. Послідовно проставимо інші точки і отримуємо криву.

Номер слайду 8

Проставляємо розміри. На цьому зі створенням сплайну в ескізі Solid. Works ми закінчимо і повернемось до нього, коли створюватиме за допомогою нього якусь 3 Д модель.

Номер слайду 9

Еліпс в ескізі Solid. Works. Натискаємо на стрілочку поруч із значком еліпса і бачимо, що в Solid. Works можна побудувати як повний еліпс, так і його частину. А також у цьому режимі ще можна побудувати параболу та конічний перетин, але їх ми поки що розглядати не будемо так їх побудова потрібна не так часто

Номер слайду 10

Для побудови еліпса натискаємо на відповідний значок на панелі створенні ескізу Solid. Works. Еліпс будується за допомогою двох точок. Перша точка задає довжину еліпса, а друга його ширину. Проставляємо розміри еліпса. Переходимо до побудови неповного еліпса

Номер слайду 11

Для цього натискаємо на відповідну кнопку на панелі створення ескізу

Номер слайду 12

Початок побудови неповного еліпсу така сама, як і побудова звичайного еліпсу, тобто вибираємо центральну точку еліпса. Потім визначаємо його довжину, а наступною точкою визначаємо його ширину і початок неповного еліпса, потім переміщуємо курсор по контуру еліпса з точкою неповного кінця еліпса. З побудовою еліпсів розібрались. Тепер переходимо побудови заокруглень та фасок в Solid. Works

Номер слайду 13

Фаска та заокруглення в ескізі Solid. Works. Фаска та заокруглення не створюються просто так, вони змінюють кути вже створеної геометрії.

Номер слайду 14

Для прикладу побудуємо прямокутник, як будувати його ми розбирали у презентації створення ескізів ч.1

Номер слайду 15

Натискаєм о кнопку побудувати фаски, відкривається меню, в якому можна вибрати спосіб побудови фаски. Перший спосіб через «Кут», другий через «Відстань». Почнемо побудову фаски через кут. Введемо параметри такі, як зображені на рисунку ліворуч.

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Побудуємо фаску способом «Відстань». Для цього потрібно задати довжину кожної сторони фаски (для прикладу поставимо 3 мм).І так само обираємо, як у варіанті «Фаска через кут», обираємо дві сторони кута, тобто виходить фаска 3х3.

Номер слайду 18

Заокруглення в ескізі Solid. Works. На панелі створення ескізу Solid. Works натискаємо кнопку «Заокруглення». В меню обираємо «Параметри заокруглення», для прикладу візьмемо 4 мм. Вибираю як і для фаски дві сторони прямокутника. Кут прямокутника заокруглився у нас радіусом 4 мм, загалом нічого складного

Номер слайду 19

Для закріплення матеріалу, заокруглимо правий нижній кут прямокутника радіусом 5 мм. В результаті вийшов ось такий рисунок.

Номер слайду 20

На цьому ми розібралися, як будувати фаски та заокруглення в ескізі Solid. Works, а також ми завершили аналіз основних інструментів для створення ескізу. У наступних лекціях ми розглянемо можливість редагування ескізів та простановки розмірів. А на сьогодні в мене більше новин немає. Дякую за увагу!

pptx
Пов’язані теми
Креслення, Презентації
Додано
21 вересня 2023
Переглядів
189
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку