Створення колективного проєкту. Розв'язування компетентнісних задач.

Про матеріал
Навчальний проєкт з інформатики Тема: «Добро починається з тебе». Проблемне питання: Що я можу зробити для покращення життя вже сьогодні? Завдання: Дослідити проблеми вашого регіону: соціальні, екологічні, куль¬турні; визначити шляхи їх вирішення силами учнів вашого класу, школи, громади; Запропонуйте кілька реальних ідей для вирішення, або хоча б покращення ситуації. Можна додати ілюстрації.
Перегляд файлу

Навчальний проєкт з інформатики

 

 Тема: «Добро починається з тебе».

    Проблемне питання: Що я можу зробити для покращення життя вже сьогодні?

 

    Завдання: Дослідити проблеми вашого регіону: соціальні, екологічні, куль­турні; визначити шляхи їх вирішення силами учнів вашого класу, школи, громади; 

Запропонуйте кілька реальних  ідей для вирішення, або хоча б покращення ситуації.

Можна додати ілюстрації.

 

 

 

1.

Дослідивши проблеми мого регіону я зрозумів,що наш менталітет має дивні звички та звичаї. Україньській людині не чужі такі поняття як: расизм, гомофобія, нацизм. Українська людина не проти насмітити біля під’їзду, не проти викинути сміття з карманів на тротуар, не проти викинути недопалок в зелену травичку.

 На мою думку, щоб вирішити данну проблему потрібно громадою звертати увагу на такі маленькі випадки. Робити зауваження,заохочувати до чистоти.

Проводити або суботні збори з прибиранням або якщо люди не можуть зібратися - організувати грошові збори.

https://lh5.googleusercontent.com/5-CfwpaxDd6K_q8Vpy8P8xIyfbYcTPi6GScSDdAbTSM_upOlwa6u6uLdUTehcd4AfdmlDnjOjie7FL5REpjfbXjYh5KfQhZ-7-Mv-Z9Ylecp0XXBq4iHvsYGE9TSNS0p-ef3iDM6

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2.

 

   Я вважаю, у наш час мало уваги приділяється охороні водних ресурсів на планеті.

   У нашому місті, регіоні також гостро стоїть це питання. Україна багата на річки, озера. І всі ми знаємо, що чистота та ґрунт водойм дуже впливає на нашу природу, та на життя людини. Та нажаль, суспільство не береже, не цінує водне багатство країни.

   У нашому регіоні є озера, річки. Раніше там відпочивали люди, гралися діти, рибалки ловили рибу. На сьогодні озера забруднені, замулені. Від кількості сміття яке знаходиться у воді, змінюється навіть колір. Коли стоїш на березі такого озера, часто відчуваєш неприємний запах затхлої води. В такій воді перестає розмножуватися риба, одні тільки жаби кумкають. 

   На річках, де влітку відпочивало та засмагало багато людей, почали вимивати пісок. Таким чином пляж зник, зона відпочинку теж зникла. 

   Щоб покращити стан наших водойм, треба щоб кожен знав, пам’ятав і розумів, що знищити можна все, а відновити нове, збудувати, коштує великої праці.

https://lh3.googleusercontent.com/2MSTEA3PmBB1uyhjNa6uQWTfaNg63a3oi4wKJlkSg1BGcxglvAWvi7lSzBAG8u5VIiuKexxNJPqg8VQX5AIzJ7Sk4UjoY0ORsU8bz221-hPyWjRf_tdAU6wod46F2btvxX7UQKq5


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3.

Я пропоную розглянути, на мою думку, ту проблему, яка безпосередньо стосується нашого регіону, але всього світу також - екологічну проблему, а саме забруднення навколишнього середовища сміттям.

Деякі люди живуть “одним днем”, дозволяючи собі нехтувати найпростішими речами, такими як, наприклад, донести пластикову пляшку в смітник, які, насправді дуже впливають на довкілля. А якщо всі будуть так робити, то в якому стані буде планета для наступних поколінь? 

Наведу статистику: за кількістю побутових відходів Україна не відстає від середньоєвропейського показника. Поступово наша країна перетворюється на смітник Європи. Щороку накопичується близько 10 млн. тонн сміття, близько 160 тисяч гектарів землі в Україні зайнято під смітники (це близько 700 смітників, що існують в кожному місті або селі). Замість того, щоб приносити прибуток і без того не багатій країні, мільйони тонн відходів отруюють землю, воду, повітря. За прогнозами як закордонних, так і вітчизняних фахівців, екологічна ситуація в Україні, без перебільшення, наближається до критичної, адже переробкою відходів у нас займаються на дуже низькому рівні.

 Розглядаючи проблемне питання, можна з упевненістю сказати, що кожен допомогти, почавши з себе. Не смітити, раціонально та багаторазово використовувати речі, а якщо ти помітив, як біля тебе хтось насмітив - обов'язково зроби зауваження! Ці прості речі точно не зашкодять нашій планеті!

 

https://lh5.googleusercontent.com/bGU2x-RYLDf1jg31gxOxGpzAlvGPKjc39b_yz8v_yq9_bXF1U1ZGONw99OW7r2EFpvlIjKBl9eLvk2DZ-RLx7jo0M38T-YN-G83B82N2jsNtrsFcgqXVkqHdnDZGUuNDlNpbFDWE


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4.

Я вважаю, що соціальні, екологічні, куль­турні проблеми зазвичай не залежать від регіону, адже вони є всюди. У кожному куточку світу можуть знайтися люди, які створюють такі проблеми. Чому так стається? На мою думку, все залежить від виховання, бачення світу та ставлення до нього, бо кожна людина відповідає за себе. Соціальні та культурні проблеми виявляються серед людей, які не поважають одне одного, травлять людей з іншими смаками, інтересами та поглядами - насправді, це дуже велика проблема сьогодні. Найбільші соціальні проблеми - це  дискримінація людей за ознакою їхньої раси, статі, мови, національності, сексуальної орієнтації чи релігії.

 Екологічні проблеми с кожним роком набувають все більшої важливості, адже кожен день у навколишнє середовище потрапляє величезна кількість сміття. Про це кожен чує, мабуть, кожного дня, але навіть сьогодні мало людей дійсно піклуються про природу та планету. Усі ці проблеми пов’язані між собою, у них спільний початок з якого все починається. Це відсутність взаємоповаги, взаємодопомоги та взаємотурботи - ключове слово взаємно, бо люди - це суспільство, яке взаємодіє. Я думаю, це питання психології та моралі, адже коли дітей змалечку виховувати в цих 3-х взаємно, то, можливо, світ зміниться на краще. І людина не буде чекати, що хтось щось зробить, почне, допоможе, а не я. Тоді не буде виникати ненависть, злість, неповага до будь-кого чи будь-чого, а навпаки, людина почне саме з себе і буде розповсюджувати цю доброту. Так і екологія покращиться, коли з’явиться повага то природи та до всього, що нас оточує, і не буде знищуватися все живе.

Тому, коли кожна людина у своїй свідомості щось змінить: викорінить все зло та зневагу і посіє там добро - тоді відбудуться дійсно великі та важливі зміни на краще. Отже, потрібно об’єднуватися, а не відділятися одне від одного, також поважати, любити і допомагати одне одному, незважаючи на будь-які фізичні ознаки, інтереси та погляди.

https://lh5.googleusercontent.com/5vHBBWPVtA4O6OBGH-7EadiIwrv_HSv6IZmpJxzFytTBXRcEOI1D0ZTv7Skb03nynrd7eulZm-twn-YqH5pnjDWO7Hot2RB4Yt7HBISZ9WS3ew-0Kc2Dj9CsKa98u837pBc0zSMT

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

5.

   Екологія — це наука про взаємовідносини живих організмів між собою та навколишнім середовищем.Сучасна екологія є однією з головних фундаментальних наук, своєрідною філософією виживання людства. Останнім часом у всьому світі започатковані найрізноманітніші напрями екологічних досліджень, метою яких є забезпечення фахівців необхідною для прийняття рішень екологічною інформацією у всіх сферах діяльності.

    На жаль, нашому суспільству не дуже важлива екологія, це дуже сумно , адже близько половини населення Землі дихає повітрям, яке офіційно визнане шкідливим для здоров’я. Згідно проведеним дослідженням забруднення атмосфери є в тій чи іншій мірі причиною загибелі кожного 17-того та інвалідності кожного 24-го жителя, а в Китаї смертність від раку легень в міських жителів у шість разів вище ніж у сільських. Щоб вижити, людина зобов’язана навчитися перебувати в злагоді з природою.

    Забруднення повітря - одна з найважливіших проблем екології .Щорічно в атмосферу України потрапляє понад 6 млн. тонн шкідливих речовин і вуглекислого газу. Традиційно головними забруднювачами залишаються промислові підприємства. Однак збільшення кількості автомобілів на дорогах спричинило і збільшення шкідливих викидів в атмосферу. За останні кілька років кількість відпрацьованих газів, що надходять у повітря на території великих міст, зросла на 50-70%. Більше половини шкідливих речовин викидають в атмосферу приватні авто: у 2009 році на них припало 1,7 млн. т шкідливих речовин, тоді як загальна кількість усіх автомобільних викидів склала 2,3 млн. тонн.

   Підсумовуючи все це, можна зробити висновок, що природа може існувати без людини, а людина без природи - ні. Саме тому кожен, хто живе на Землі, має прагнути до гармонійного співіснування з довкіллям і зобов’язаний піклуватися про екологію, та збереження багатств планети. 

https://lh3.googleusercontent.com/hG3Xo7fwbZkFunsCZ1MOqOZ5elLchPh6y1fG3efD0Vtb4GNxwsxT5BCUo1GOGazkrSNMh2YbHQEpdbcAXjca80bFyBts6dOK-C54dY64lgG_0d8_7LDtHlpG9OI1usf9L5X_ZXWC

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

6.

Ліси́ Украї́ни — посідають близько 15,9 % території держави та сформовані понад 30 видами деревних порід. На жаль, далеко не всі громадяни вважають за необхідне дотримуватися правил поведінки й нерідко забувають, що спекотної пори навіть необережно викинутий сірник може стати причиною великої пожежі.Лісові пожежі знищують дерева і чагарники, заготовлену в лісі деревину. У результаті пожеж знижуються захисні, водоохоронні й інші корисні властивості лісу, знищується флора і фауна, в результаті чого державі наносяться великі матеріальні збитки.Пожежа в лісі – страшна біда! Адже за лічені години може згоріти все, що вирощувалося десятки років. Будьте обачними і відповідальними! Бережіть багатство, яке дарує нам природа.https://lh3.googleusercontent.com/iz73IXjajUE_RZp7lcBP_g1gp5AleHA22ALZ6yXgPznJguAq7XuDAumrFDE4lwxSjpHkNk7GobZCTDzx7bi3SoGN1rhK_tn8OtZvryzjLKLIR6msk9v95muCpefU_GEf4o4JV5CW

 

docx
Додано
28 травня 2020
Переглядів
725
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку