Сучасні письменники Черкащини

Про матеріал
Сучасна українська література з кожним роком стає все більш розвиненою та захопливою. Нові майстри слова орієнтуються на нестандартні сюжети, життєстверджуючих персонажів та карколомні пригоди. Матеріал містить презентацію та коротке доповнення до неї
Перегляд файлу

Коротке доповнення до презентації

Артем Чех (Артем Чередник) народився 1985 року у місті Черкаси. Улюбленою справою Артема у школі було читання.

Після закінчення середньої школи в 2002 році, переїхав до Києва, де вступив до Державної Академії Керівних Кадрів Культури і Мистецтв України на спеціальність «соціологія». Жодного дня Артем   не працював за фахом, але натомість він набув безцінний життєвий досвід в роботі актором Черкаського драматичного театру, продавцем, промоутером, охоронцем, копірайтером, художником модел-мейкінґ департаменту.

З 12-ти років почав писати вірші, мріяв бути знаменитим і дуже відомим. Потім виявилося, що вірші виходять так собі. Вирішив спробувати писати прозу.

До лав письменників Артем Чех потрапив випадково. Коли він написав перший роман, його друг, без відома власника твору, відправив рукопис на конкурс. Цей твір автор писав лише для себе і в ньому він виписав шматок зі свого власного життя, де досхочу познущався із життів своїх друзів, знайомих та рідних. Несподівано роман «Цього ви не знайдете в Яндексі» здобув перемогу на всеукраїнському конкурсі «Міський молодіжний роман» у 2007 році.

З травня 2015 по липень 2016 року письменник змінює перо на автомат і вирушає захищати Батьківщину. Воює в зоні АТО в 9-му мотопіхотному батальйоні.

Лауреат Літературної премії імені М. В. Гоголя за книжку «Точка нуль». Автор 9 прозових та нон-фікшн книжок. Головний редактор проєктів «94 дні. Євромайдан очима ТСН» та «Війна очима ТСН».

У 2019 році Польський інститут у Києві вручив А. Чеху літературну премію імені Джозефа Конрада-Коженьовського за роман «Район «Д».

Того ж року став фіналістом премії Ришарда Капусцінського   за збірку есеїв «Точка нуль».

Художні твори Артема Чеха вирізняються різними жанровими напрямками та стилістичними засобами: це і філософські мотиви, і сюрреалістичні сюжети, і літературні експерименти з елементами автобіографічності.

Кожен твір автора має свою індивідуальність та багатогранність і ні в якому разі не схожий на інші творчі доробки письменника. Його твори є нібито експериментом, в якому присутній індивідуальний світ, а також вміщені різноманітні жанри літератури, небезпечні та ризиковані сюжети.

Ірена Карпа Відома в Україні та за кордоном сучасна постмодерна письменниця, яка створила багато цікавих прозових творів, народилася в Черкасах. Окрім письменницької діяльності займається журналістикою, музикою, громадською діяльністю. Минулого року випустила мультик про "ватніка", який прийшовся до смаку інтернет-користувачам.  Мати двох дітей, нещодавно написала книгу "Baby travel. Подорожі з дітьми або, Як не стати куркою".
 

  • Вівчарик Назарій Олександрович, журналіст. Народився 19 грудня 1985 року у м. Черкаси. До слова, батько Назарія Олександр Вівчарик відомий в області і за межами журналіст, друкується в Україні і за кордоном.
    Назарій виростав у місті Сміла, освіту здобув у Черкаському національному університеті імені Богдана Хмельницького, магістр журналістики. Будував кар’єру в журналістиці, проводив тренінги, семінари, має професійні грамоти і нагороди.
    Лауреат Всеукраїнського конкурсу кращих творів на сільську та аграрну тематику ім. Григора Тютюнника (2017 рік).
    Фіналіст ряду літературних конкурсів, друкувався в журналах «Склянка часу», «Світ Фентезі», «Дніпро», альманахах «Das Ist Fantastisch! Fairy», «Позапростір». Деякі оповідання входили до збірок, зокрема, «Світильник Джека», «Це ж елементарно, сер», «Свині».
    У видавництві Стрельбицького опубліковані онлайн книги (збірка детективних оповідань і містична повість).
    Першу власну друковану книгу «П’ятеро як один» видав у видавництві «Мандрівець» у 2017 році.
  •    Луценко Зінаїда Валентинівна
  • Прозаїк.
  • Народилася 16 січня 1974 року в смт. Цибулів Монастирищенського району Черкаської області. Закінчила Корсунь-Шевченківське педагогічне училище, філологічний факультет Уманського педагогічного університету ім. П.Тичини. Працює педагогом.
  • Автор романів «Необдумана Міловиця» (2012), «Я, Миколайко...» (2013), «Соняшники в трусах» (2014), «Злі лелеки» (2015), «Маринчина лялька», «Свята Марійка» (2016), "Ніщо не є кінцем" (), збірки оповідань «І нащо мені той дід?» (2012), публікацій у колективній збірці «Фантастика.UA» (2011), альманасі «Скіфія-2012 - Літо», періодичних виданнях.
  • Лауреат Всеукраїнського конкурсу найкращих творів для дітей імені Володимира Кобилянського (2008), конкурсу «Коли скінчились уроки», Міжнародного конкурсу на найкраще коротке оповідання від Міжнародного літературно-мистецького журналу «Склянка часу» (2012), переможець у номінації «Найкращий автор року» за серію статей, оповідань в журналі «Пані вчителька» (2008), конкурсу оповідань у номінації «Українське фентезі» за версією Міжнародної конференції «Дні фантастики в Києві» (2010), володар ІІ премії Міжнародного літературного конкурсу романів, кіносценаріїв, п'єс, пісенної лірики та творів для дітей «Коронація слова» (2012), дипломант конкурсу «Коронація слова» (2013,2015, 2020).
  • Член НСПУ з 2020 р.
  • Член Всеукраїнського об'єднання любителів фантастики.

 

 

docx
Додано
19 березня 2023
Переглядів
4330
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку