Сучасні сервіси Інтернету

Про матеріал
Презентація на урок з інформатики у 9 класі на тему: Сучасні сервіси Інтернетуі. Використовувати на уроках і на допомогу вчителям на уроках. Можна використовувати як на уроках онлайн, так і на очному навчанні.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Сучасні сервіси Інтернету9 клас

Номер слайду 2

Сучасні сервіси Інтернету. Служби Інтернету. Служби мережі Інтернет. Служба передавання файлів. Комунікаційні служби. Служби перегляду гіпертекстових документів. Електронна пошта. Служби інтерактивного спілкування. Форуми. Соціальні мережі

Номер слайду 3

Сучасні сервіси Інтернету. Служби інтерактивного спілкування

Номер слайду 4

Сучасні сервіси Інтернету. Встановити відповідну програму. Зареєструвати свій обліковий запис. Виконати пошук користувачів, додати їх до контактів та спілкуватись. Щоб скористатись службами інтерактивного спілкування потрібно:

Номер слайду 5

Сучасні сервіси Інтернету. За допомогою служб інтерактивного спілкування можна

Номер слайду 6

Сучасні сервіси Інтернету. Форум – площа для зборів. Форуми

Номер слайду 7

Сучасні сервіси Інтернету. Соціальні мережі

Номер слайду 8

Сучасні сервіси Інтернету. Сервіси ВЕБ 2.0https://youtube.comhttps://podomatic.comhttps://www.flickr.comhttps://slideshare.nethttp://30boxes.com

Номер слайду 9

Сучасні сервіси Інтернету. Сервіси ВЕБ 2.0https://www.google.com/intl/u. A/docs/about/https://uk.wikipedia.org/

Номер слайду 10

Веб 2.0 Веб 2.0 (Web 2.0) — поняття для позначення ряду технологій послуг Інтернету. Термін було запроваджено 2005 року американським видавцем О’Рейлі (O’Reilly Media) для означення сукупності тенденцій у розвитку веб-технологій (на противагу технології Веб 1.0, яка показала свою нежиттєдайність). Термін «Веб 2.0» сьогодні означає філософію подання інформації у веб-орієнтованому середовищі та побудову інформаційних відношень.

Номер слайду 11

Риси сервісу Веб 2.0 1. Веб 2.0 — це платформа, до якої є вільний доступ, її структура універсальна та спрощена. 2. Учасники сервісу — співрозробники та співавтори, тобто стороння сторона скасовується. 3. Після поповнення бази даних стають доступними кожному. 4. Дані організовуються в АРІ-інтерфейсах. 5. Сайти не статичні, а динамічні. 6. Для сприйняття контенту не потребується відвідування сайту, є можливість читати RSS-стрічки. 7. «Вільна» ліцензія. 8. Підтримка відбувається через відділ технічної підтримки. 9. Спільний контент створюється кожним учасником.

Номер слайду 12

Сучасні сервіси Інтернету

Номер слайду 13

Сучасні сервіси Інтернету

Номер слайду 14

Веб 2.0 Сучасні можливості Інтернет. У просторі Веб-2 звичайні користувачі: Глобальна мережа Інтернет надає користувачам сучасні технології колективного розроблення онлайнових ресурсів, об’єднані загальним поняттям «Веб-2». Відносно новим, хоча достатньо відомим явищем Інтернету є так звані блоги – онлайнові щоденники. Поступово стають популярними й найновіші засоби від корпорації Google. Зокрема, широкі можливості мають групи Google – онлайновий інструментарій, призначений для колективної роботи. Учасники групи можуть створювати та спільно редагувати найпростіші веб-сторінки, обговорювати в міні-форумі проблеми та питання, що становлять загальний інтерес, завантажувати файли тощо.

Номер слайду 15

ТЕНДЕНЦІЇ РОЗВИТКУ

Номер слайду 16

Соціальні сервіси, які базуються на сервісах Web 2.0

Номер слайду 17

Чого очікувати від Інтернету в майбутньому  Web 3.0 - це вузьконішні сайти. Є думка, що Мережа буде розвиватися по шляху створення все більш диференційованих вертикальних соціальних мереж. Люди будуть об'єднуватися навколо чогось конкретного: улюбленої справи, професії, захоплення, ділитися думками, давати і отримувати поради, рекомендації. Яскравий приклад сьогодні - кулінарні, медичні сайти. Web 3.0 як соціальна інституція - рекомендаційна, в основі якої лежить принцип автоматичний, рекомендований. На думку експертів, Web 3.0 такого роду буде відрізняється від Web 2.0 тим, що користувачі не тільки самі будуть створювати контент, але самі ж його сертифікуватимуть: відзначатимуть те, що заслуговує уваги їх однодумців. Основна технологія Web 3.0 - це соціальна CMS, тобто CMS з доданою до неї системою управління спільнотою, яка дозволяла б спільноті "вирощувати" своїх "менеджерів знань" і давати їм додаткові можливості і права при роботі з контентом (модерація форумів, редагування і публікація статей, проведення консультацій і підготовка офлайнових заходів, дизайн та програмні доопрацювання сайту, і т.д.). style.colorfillcolorfill.typefill.onstyle.colorfillcolorfill.typefill.on

Номер слайду 18

Висновок. Варто зауважити, що використання соціальних сервісів Веб 2.0 не є складним процесом, оскільки не вимагає знань мови програмування або умінь створювати Простота і зручність використання соціальних сервісів дає змогу економити час і не витрачати його на довгі пояснення технології функціонування веб-систем.

Номер слайду 19

Сучасні сервіси Інтернету. Геосервісиhttps://maps.google.com

Номер слайду 20

Працюємо за комп’ютером. За допомогою Google карт знайдіть наш населений пункт та змінивши режим відображення (супутниковий) відшукайте свій будинок.

pptx
Пов’язані теми
Інформатика, Презентації
Додано
23 квітня 2023
Переглядів
2221
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку