Сучасні тенденції в кресленні

Про матеріал
Тема: Сучасні тенденції в кресленні. Основні тенденції та програми з креслення з використанням компьютера та спеціальних програм
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Сучасні тенденції в кресленні

Номер слайду 2

Креслення. Креслення — дисципліна зі створення стандартизованих технічних рисунків, що виконуються фахівцями інженерами, архітекторами тощо. Застосовують також термін технічне креслення — курс креслення, в якому розглядаються прийоми і правила виконання та оформлення креслеників машин та їх деталей, конструкцій, будівель та інших технічних об’єктів.

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Історичні відомістіЩе набага­то раніше, ніж з'явилася писемність, люди навчилися вико­нувати графічні зображення.  Спочатку люди намагалися графічно відображати свої враження і бачення навколишнього світу. Поступово виконувані людиною гра­фічні зображення удосконалювались, ставали більш свідо­мими і виразними — з'явилися зображення знарядь праці, плани поселень, храмів тощо. Складність архітек­тури палаців, храмів, укріплень та інших споруд у країнах стародавньої культури дають підстави вважати, що вони будувались на основі креслень.

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Історичні відомості Але завжди слід пам'ятати, що поява креслень обумовлена потребами практичної діяльності людини. Наскельні зображення людина виконувала шматочком вугілля, взятим із залишків вогнища. Прообраз сучасного олівця з'явився пізніше, за доби старогрецької культури: це були графітові палички. Ще пізніше почали застосовувати палички чи загострені кружечки із свинцю або срібла, які також залишали добре помітні сліди на поверхнях твердих предметів. Відомо, що такими «олівцями» користувався Леонардо да Вінчі. Перший «справжній» олівець було виготовлено в Англії у 1565 р., коли у графстві Камберленд знайшли поклади гра­фіту.

Номер слайду 7

Місце креслення в сучасному життіВ умовах словесна форма передачі і збереження інформації втра­тила свою універсальність. Мова графічних зображень не знає кордонів, адже вона од­наково зрозуміла всім людям, незалежно від того, якою мовою вони розмовляють. Графіку набагато легше призвичаїти для її розуміння електронно-обчислювальною машиною. Будь-яка графічна інформація відрізняється від словесної більшою конкретністю, виразністю і лаконічністю.

Номер слайду 8

Сучасне креслення. Крім олівців та іншого традиційного обладнання в наш час широко використовуються інформаційні технології. Використання комп'ютера автоматизує деякі рутинні операції та елементи виконання креслень. В той же час, необхідно знати всі теоретичні відомості про виконання креслень, а також уміти користуватися відповідним програмним забезпеченням. Для навчальних цілей підходять ряд програм: Kompas-3 D, Auto. Cad, Nano. Cad, Free. Cad та інші. Всі ці програмні засоби дозволяють автоматизувати ряд рутинних операцій, таких як виконання шрифтів, ліній, нанесення розмірів, а зосередитися саме не творчій конструкторській або навчальній діяльності. Деякі з програм дозволяють виконувати 3 D моделювання за креслениками

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Auto. CADAuto. CAD — дво- і тривимірна система автоматизованого проектування  і креслення розроблена компанією Autodesk. Перша версія була випущена в 1982 році. Auto. CAD і спеціалізовані додатки на його основі знайшли широке застосування в машинобудуванні, будівництві, архітектурі та інших галузях промисловості. Вперше випущений в грудні 1982 року Auto. CAD був однією з перших програм система автоматизованого проектування для роботи на персональних комп'ютерах, зокрема, IBM PC. У той час, більшість інших CAD-програм працювали на великих електроне обчислювальних машин.

Номер слайду 11

Free. CADFree. CAD — вільна тривимірна система автоматизованого проєктування  загального призначення. Розповсюджується на умовах ліцензій GNU GPL і GNU LGPL. Free. CAD призначена для моделювання в галузі машинобудування і промислового дизайну, але її можна використовувати в ширшому спектрі застосувань, зокрема в архітектурі. У Free. CAD широко використовуються інші відкриті бібліотеки, призначені для наукових обчислень. Серед них Open. CASCADE, Coin3 D, Qt, і мова програмування Python. Саму Free. CAD також можна використати в інших програмах як бібліотеку.

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Висновки. В сучасному світі, загалом, для креслення використовуються спеціальзовані програми системи автоматизованого проєктування, які позволяють не замислюватись на рутинній роботі й зайнятись самим процесом креслення. Тим самим з наступанням технологічного прогрессу, процесс креслення стає більш швидким, доступним та легким.