Супутник до уроку-гри із образотворчого мистецтва "За крок до канікул". (4 клас).

Про матеріал
Супутник до уроку-гри із образотворчого мистецтва "За крок до канікул". (4 клас). Методи і прийоми, використані вчителем на уроці: наочний, демонстрування презентації, організація процесу ігрової та практичної діяльності учнів, стимулювання творчої активності учнів, репродуктивний (відтворюючий), ігровий прийом «Так, ні».
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Урок-гра «За крок до канікул».

Номер слайду 2

1 конкурс «Український примітивізм…» 1. В якому селі народилась народна художниця Марія Приймаченко? 2. Жанр мистецтва, що перекладається, як «мертва природа»? 3. До якого напрямку мистецтва відноситься творчість художниці? 4. Що притаманне творчості майстрині? 5. Як підписувала свої роботи майстриня? 6. До якого жанру мистецтва ми можемо віднести роботи художниці? 7. Яку групу складають зображення квітів? Розгадаємо кросворд , який допоможе нам з’ясувати, чи уважними ви були на попередньому уроці. За кожну правильну відповідь команда отримує по 2 бали. На виконання завдання дається 3 хв.

Номер слайду 3

1 конкурс «Український примітивізм…»

Номер слайду 4

2 конкурс «Асоціативна гімнастика» Зображення життя родини? Зображення речей художника? 3.Зображення традицій народу? 4.Зображення геометричних об’ємів? Квіти у вазі? Народний театр? Декоративне зображення? 8. Примітивізм? 9.Ярмарок? До певних слів, які вивчили, вам потрібно підібрати термін. За кожну правильну відповідь команда отримує по 2 бали. На виконання завдання дається 2 хв.

Номер слайду 5

1. Зображення життя родини? (побутовий жанр) 2. Зображення речей художника?(натюрморт) 3. Зображення традицій народу? (побутовий жанр) 4. Зображення геометричних об’ємів? (натюрморт) 5. Квіти у вазі? (натюрморт) 6. Народний театр? (побутовий жанр) 7. Декоративне зображення? (примітивізм) 8. Примітивізм? (напрям) 9. Ярмарок? (побутовий жанр) 2 конкурс «Асоціативна гімнастика»

Номер слайду 6

3 конкурс «Колаж». Вам потрібно дати відповіді на запитання (письмово): 1 група: 1. Звідки походить слово «колаж» і що воно означає? 2. Вкажіть види колажу? 3. Яким способом приклеюються чи прикріплюються елементи композиції? 2 група: 1. Хто із французьких художників створював колажі? 2. Які матеріали використовують для створення колажу? 3. В чому особливість колажу?

Номер слайду 7

3 конкурс «Колаж». 1 група: 1. Звідки походить слово «колаж» і що воно означає?(Колаж у перекладі із французької мови означає наклеювання) 2. Вкажіть види колажу? (Колаж буває : флористичним, шкіряний, із клаптиків паперу, з тканини). Яким способом приклеюються чи прикріплюються елементи композиції? ( Будь-яким способом. Наприклад, за допомогою скочу, степлера, пластиліну, клею). 2 група: 1. Хто із французьких художників створював колажі? (Жорж Брак, Пабло Пікассо) 2. Які матеріали використовують для створення колажу? (Шматки паперу, тканини чи інші матеріали). 3. В чому особливість колажу? (Колаж дозволяє використання об’ємних елементів. Автор «колажу» може комбінувати різні художні техніки )

Номер слайду 8

4 конкурс «Послідовність складанання колажу-натюрморту» Декор для вази. Квіти. Метелик Листки. Ваза. Декор для вази. Квіти. Метелик Листки. Ваза. Пронумеруйте, у якому порядку потрібно наклеювати деталі колажу-натюрморту. За кожну правильну відповідь команда отримує по 2 бали. На виконання завдання дається 3 хв.

Номер слайду 9

4 конкурс «Послідовність складанання колажу-натюрморту» 2. Декор для вази. 4. Квіти. 5. Метелик 3. Листки. 1. Ваза.

Номер слайду 10

5 конкурс  «Виготовлення колажів». На виконання завдання дається 20 хв. За творчу роботу команда отримує 15 балів.

Номер слайду 11

Гра «Так-ні» Перевіримо, як ви пам’ятаєте техніку безпеки роботи. Пограємо з вами у гру «Так-ні». На робочому столі має бути порядок . Кладемо ножиці так, щоб вони не виступали за край робочого місця. 3. Коли ріжеш, широко не розкривай ножиці. 4. У процесі різання уважно слідкуй за розміткою. 5. Не розмахуй ножицями, ножем, під час різання не ходи, а також не підходь занадто близько до того, хто ними працює. 6. Передаємо ножиці тільки у закритому вигляді, кільцями (ручкою )вперед. 7. Після роботи ножиці тримай складеними. 8. Клей наносимо на виріб дуже товстим шаром. 9. Працюючи з клеєм, користуємося пензликом і серветкою. 10. Клей наносимо на підставному папері.

Номер слайду 12

Технологічна картка Виготовлення натюрморту у техніці «колаж» 1. Підготуйте основу для роботи. 2. Підготуйте деталі. (Парасольку із тканини, квіти із різних матеріалів (ґудзиків, фомірану, кольорового, гофрованого паперу і т.д. – на ваш вибір), ручку для парасольки). 3. Розміщуємо предмети за розміром та пропорцією. 4. Починайте фіксувати виріб. 5. Слідкуйте за охайністю при роботі з клеєм.

Номер слайду 13

Технологічна картка Виготовлення колажу у побутовому жанрі 1.Підготуйте основу для роботи. 2. Підготуйте деталі. (пасічників, вулики (за шаблонами), дерева, квіти та ін.). 3. Розміщуємо предмети за розміром та пропорцією. 4. Починайте фіксувати виріб. 5. Слідкуйте за охайністю при роботі з клеєм.  

Номер слайду 14

Вправа «Рефлексивний екран» — Сьогодні я дізнався(лася)... — Я виконував(ла) завдання... — Я відчув(ла), що... — Тепер я зможу... — Було цікаво... — Було складно... — Урок дав мені для життя...

Номер слайду 15

Оцінювання

ppt
Додано
10 квітня
Переглядів
47
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку