Сузір'я Гончих псів. Презентація до уроку літературного читання.

Про матеріал
Матеріал буде цікавим, як додатковий під час вивчення твору А.Костецького "У сузір'ї Гончих Псів". Або під час вивчення теми "Сузір'я" на уроках ЯДС.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Презентація підготувала вчителька Одеського ліцею №19 Тищенко Оксана Георгіївна

Номер слайду 2

Сьогодні це небесне зображення асоціюється з собаками Аркада, який вічно блукає куполом над головою у вигляді Волопаса. Він був сином Зевса і Каллісто, перетвореної ревнивою Герою на ведмедицю. Природжений мисливець Аркад не впізнав свою матір у дикому звірі і нацькував на неї псів. Зевс на згадку про цю подію помістив його героїв на небо. Там засяяли сузір'я Гончих Псів, а також Велика Ведмедиця та Волопас.

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Гончі Пси – це сузір’я, що розташоване в північній півкулі неба. Його площа становить 465 квадратних градусів, що ставить сузір’я на 38 місце. У Гончих Псах 57 зірок, які можна побачити з Землі неозброєним оком.

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Гончі Пси – одна з найбільш «молодих» сузір’їв. Вперше як самостійна сузір’я було згадано в 1690 році. Польський астроном Ян Гевелій вніс Гончих Псів у свій атлас зоряного неба. Зобразив він сузір’я у вигляді двох псів, головами повернених на Велику Ведмедицю. Вийшло, що Волопас нацьковує своїх собак на Ведмедицю.

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Спостерігати Гончих Псів можна на всій території України в квітні. У березні сузір’я добре помітно тільки в південних областях України. Гончі Пси розташувалися між Великою Ведмедицею і Волопасом.

Номер слайду 9

Номер слайду 10

“Щен сузір’я Гончих Псів” – фільм Анатолій Костецький. "У сузір'ї Гончих Псів" - фантастична пригода “Сузір’я Гончих Псів” – міфи і легенди давньої Греції Енциклопедія астрономії. “Сузір’я”

Номер слайду 11

ppt
Додано
16 грудня 2022
Переглядів
3402
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку