Свічник з деревини .

Про матеріал
Свічник з деревини "Котик " можливо виготовити на уроках трудового навчання в :=6 , 7 класі . Для виготовлення свічника потрібна дошк розміром 15х20 см .15х10 см , лобзик ручний , механічний , фарби , шліфувальний папір . І..бажання працювати .
Зміст слайдів
Номер слайду 1

свічник. Автор : Любивий Віктор Миколайович вчитель трудового навчання м. Київ школа I-IIступенів № 8 1

Номер слайду 2

Історія свічника. Свічники - це чарівне диво живого вогню у ваших руках. Історія свічника починалася з простого. Людині завжди хотілося більше світла навколо себе - і вона використала для цього живий вогонь. Палаючу стихію, здавалось би неможлива річ, умістили в маленькому ґнотику свічки. З цього і почалася довга дорога цієї чарівної видумки людства. . Бувають різні види свічників: ковані та з кераміки, соляні, зі скла, свічники на одну чи дві свічки, або канделябри (на декілька свічок), ажурні чи зовсім прості та ін. Аналіз виробів-аналогів, остаточний вибір конструкції2

Номер слайду 3

3 Вивчаючи матеріали для створення проекту ми були з учнями на екскурсії на деревообробному підприємстві. Там ми побачили багато відходів деревини різних порід - сосни, вільхи, дуба. Дощечки були однакової товщини та ширини. Я з учнями вирішив зробити свічник з деревини сосни- екологічно чистого матеріалу який легко обробляється.

Номер слайду 4

4 Креслення та конструювання вибраного виробу

Номер слайду 5

5 Деталі виробу

Номер слайду 6

6 Складання та оздоблення виробу

Номер слайду 7

7Інструменти та матеріали. Вартість у гривнах. Дощечка 14.00 Наждачний папір6.00 Клей ПВА4.00 Загальна вартість4.00 Фарба акрилова24 Лак акриловий2072 Екологічна оцінка виробу. Людство використовує багато різних товарів. Проходить час і постає необхідність придбати щось нове більш сучасне . Якщо проявити трошки винахідливості то можна виготовити із відходів різні нові та цікаві вироби які ще довгий час будуть приносити користь людям. Економічне обгрунтування виробу. Висновки свічник я виготовив і зібрав. Тепер я і мої рідні будуть мати корисний виріб. Крім того виріб буде служити прикрасою кімнатного інтер'єру. Можна було б подумати над зміною форми конструкції, використавши інші матеріали. Підводячи підсумок можна назвати переваги мого виробу: -виготовлений з недорогих матеріалів; -оригінальність; -естетична привабливість; -легкість у користуванні. Роботу над проектом закінчено. Виріб готовий до використання.

Номер слайду 8

8 Список використаної літературиІ. А. Славко, М. О. Захаров – «Різьба по дереву та випилювання лобзиком»2. «Художнє випилювання» - Ю. Соколов – Москва, 1987р.3. «Декоративне прикладне мистецтво» - С. А. Антонович, Р. В. Захарчук-Чугай, М.Є. Станкевич. Львів, 1992 р.http://lobzik4you.ru/

pptx
Додано
5 травня 2020
Переглядів
1659
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку