Світ книг і журналів

Про матеріал
Мистецтво книжки має давні традиції. Упродовж століть удосконалювався процес друку, зросла кількість й урізноманітнилися види друкованої продукції, однак суть композиції (слово й зображення) за- лишилася незмінною. У всіх сферах книжкової творчості є свої видатні майстри.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Світ книг і журналів

Номер слайду 2

Мистецтво книжки має давні традиції. Упродовж століть удоско- налювався процес друку, зросла кількість й урізноманітнилися види друкованої продукції, однак суть композиції (слово й зображення) за- лишилася незмінною. У всіх сферах книжкової творчості є свої видатні майстри.

Номер слайду 3

Сучасні зразки оформлення обкладинок книжок

Номер слайду 4

Дизайнерське обличчя книжки різноманітне. Кожен її елемент має спеціальну назву. Обкладинка складається з двох сторінок і корінця (окрім зображення, на ній зазначають автора й назву книжки). Форзац - аркуш паперу, який з'єднує палітурку з блоком сторінок книжки (може бути білий, кольоровий, мальований або текстовий). Титул- перша сторінка книжки (містить основну інформацію про неї заголовок твору, прізвище автора, рік і місце видання, назву видавництва). Шмуцтитул- відокремлює великі розділи книжки (містить назву розділів, іноді ілюстрацію). Розворот- це дві розгорнуті сторінки книжки, на яких розміщені текст та ілюстрації.

Номер слайду 5

Оформлення книжки або журналу залежить від їх змісту, жанру, читацької аудиторії. Художник-дизайнер компонує текст та ілюстративний матеріал за принципом симетрії або динамічної рівноваги, ураховуючи графічну домінанту (фрагмент тексту, ілюстра- ція, заголовок). Перш ніж потрапити до читача книжка або журнал проходять довгий шлях. Це спільна творчість багатьох людей, тому макет краще роз- робляти колективно. У своїх проектах кожен повинен дотримуватися Єдиного композиційного задуму й обраного графічного стилю.

Номер слайду 6

Словник. Поліграфічна продукція- друкована продукція: книжки, журнали, газети, етикетки, пакувальна продукція.

Номер слайду 7

Український графік Георгій Нарбут. Георгій Нарбут (1886—1920) — український художник, ілюстратор, основоположник української книжкової графіки. Він був також автором проекту українського державного герба й пе-чатки та автором перших українських державних знаків (банкнот і по-штових марок) доби Української Народної Республіки.

Номер слайду 8

Художник виробив власний художній стиль на основі українських стародруків і народного мистецтва. Визначною працею митця стала графічна серія «Українська абетка», у якій художник досяг вишуканої простоти композиції, гармонії малюнка й кольору. «Українська абетка>> Г. Нарбута донині залишається неперевершеною завдяки майстерності художника й глибокому розумінню ним шрифтового мистецтва, а також поєднанню досягнень української книги (рукописної й друкованої) та здобутків західноєвропейських майстрів шрифту.

Номер слайду 9

Г. Нарбут. Українська абетка

Номер слайду 10

Георгій Нарбут виграв конкурс на кращий ескіз грошових знаків УНР. В оформленні грошей художник використав українські декоративні шрифти й зображення тризуба, який у наш час став державним гербом незалежної України. Георгій Нарбут був одним із засновників і ректором Української академії мистецтв.

Номер слайду 11

До поліграфічної продукції прийнято відносити: візитки, папки, блокноти, конверти, запрошення, фірмові бланки, конверти. Дана продукція є необхідною для нормального функціонування будь-якої фірми чи компанії і належить до типу представницької поліграфічної продукції. Саме тому її ще називають діловою поліграфією. Виконується вона, як правило, в фірмовому стилі компанії, який сприяє іміджу компанії в очах партнерів і потенційних клієнтів, сприяє зростанню популярності та впізнаваності бренду та виробленої нею продукції на ринку. Ділова поліграфія, виготовлена у фірмовому стилі, виконує ще й рекламні функції. Поліграфічну продукцію завжди було прийнято ділити на декілька основних груп:

Номер слайду 12

2. Книжково-журнальна продукція. Друкується вона, як правило, великими тиражами. До даної поліграфічної продукції відноситься друк книг, підручників, журналів, каталогів і т.д. 3. Рекламна продукція. Найчисленніша за видами пропонованих рекламних друкованих виробів. Це листівки і флаєри, буклети, брошури і каталоги, етикетки, листівки, конверти, плакати, афіші та постери. POS-матеріали можна також віднести до рекламної друкованої продукції, що працює безпосередньо на місцях продажів, і стимулює покупця до покупки будь-якого продукту.

Номер слайду 13

4. Рекламна продукція – найрізноманітніша продукція по своєму втіленню, адже у неї дуже непросте завдання – привернути увагу потенційного клієнта, зацікавити його, донести інформацію про пропонований товар і послуги. Тому фахівці в області реклами змушені постійно придумувати нові види рекламної продукції, здатної зацікавити і здивувати потенційних клієнтів компанії, привернути їхню увагу. 5. Календарна продукція. Календарі – багатофункціональна поліграфічна продукція.

Номер слайду 14

Цікаво знатиhttps://www.youtube.com/watch?v=OV4c. J7 N6kio

pptx
Додано
3 квітня 2023
Переглядів
936
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку