Свійські тварини Гра вікторина !

Про матеріал
Формувати в учнів про свійські тварини .Розвивати вміння спостерігати за свійськими тваринами , порівнювати поведінку свійських тварин , аналізувати і робити висновки .Виховувати дбайливе ставлення до свійських тварин.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Свійські тварини Гра вікторина !

Номер слайду 2

Вушка прислухайтесь,Очки – придивляйтесь,Носик – глибше дихай,Ротик – посміхнись. Спинки розправляйтесь,Ручки піднімайтесь,Нумо до роботи. Дружно всі взялись!

Номер слайду 3

Вправа «Погода»Яка пора року надворі?Який місяць?Яке число?Тепло чи холодно надворі? Який стан неба? Чи є опади? Вітер?

Номер слайду 4

Як називаються ці тварини?

Номер слайду 5

Свійськими називають тварин, які живуть в умовах господарства або вдома, приносять користь людям і потребують піклування

Номер слайду 6

Відгадайте загадки. Він стояв хвостом махав.- Хто такий? - питаю.- Гав!І відтоді, всім скажу,Я із ГАВОМ тим дружу! 

Номер слайду 7

Загадки про собаку 1 ). Він стояв хвостом махав . – Хто такий ? – Питаю .- Гав! І відтоді , всім скажу , я із гавом тим дружу ! ( Собака ) 2). Довгі вуха ,куций хвіст , до мисливства в нього хист : Все знаходить навмання це маленьке . ( Цуценя )3). І ввечері і зранку вартую я на ганку . І кусаю , і гарчу – в дім чужих не пропущу . ( Собака )4). Вірний друг у мене є , мені лапу подає . Заглядає щиро в очі , мовби щось сказати хоче . Замість слів лиш чути гав , всіх кутів порозганяв. Хто скажіть цей розбишака , знають всі , що це…( Собака )5). Гавкає кусає і в дім не пускає . ( Собака )6). Не говорить не співає , а коли хто йде , то господаря сповіщає.( Собака )

Номер слайду 8

Зараз відомо близько 400 порід собак. Вони відрізняються один від одного розміром, формою тіла, шерстяним покровом, забарвленням, своїм призначенням і поведінкою. Ці домашні тварини відомі своїми здібностями до навчання, любов’ю до гри, вірністю. Собака – одна найдавніших домашніх.

Номер слайду 9

Хто з хвостиком і з вушками, В кого лапки з подушками? Як ступа, ніхто не чує, Тихо крадучись, полює. І маленькі сірі мишки Утікають геть від...

Номер слайду 10

Загадки про котика 1). У ночі не спить , мишей сторожить . ( Кішка )2). Лахматий , вусатий , лапки м’якенькі , а кігтики гостренькі . ( Котик)3). Зубатий , волохатий , як їсти починає – муркає співає . (кішка)4) Мордочка вусата , шубка смугаста . Часто умивається , та з водою не знається . ( Кішка)5). Лахматий , вусатий по коморі шугає , сметану шукає . ( Кіт) 6). Я не вмію чисто митися не водою - не язичком . І часто мені снитьсятарілка з молочком ! (Кішка )7). Біля порогу плаче , кігтики ховає , тихо в хату увійде , замуркоче , заспіває . (Кіт , котик , киця )8). Відчинились тихо двері – увійшов вусатий звір . Біля печі сів тихенько – вмився лапкою собі ! (Кіт , котик , киця)

Номер слайду 11

Всі ми обожнюємо котів, і це не просто так: це дивовижні тварини. Ми думаємо, що знаємо про них вже все, однак ці пухнастики все ще можуть здивувати. Наприклад, чутки про те, що коли кіт лягає вам на хворе місце, то таким чином лікує вас, – правда. Середня тривалість сну у кішки – 18 годин в день.

Номер слайду 12

I мала, і кучерява, I тихенька, і ласкава. Песик її стереже, Баба доїть і стриже. Має брата баранця, Називається ...

Номер слайду 13

Загадки про овечку 1). Маленьке , сивеньке , всіх людей одягає . ( Вівцю )2). Коротенькі ноги , завитками роги , шерсть м’яка і густа , і курдюк замість хвоста . ( Баран )3). Ходить по городу кожух та свита .( Вівця) 4). Хто в гарячий день на лузі випасається в кожусі ? ( Вівця )5). По ложку та полонині все мандрує в кожушині . Навіть в літку в одяганку . Не лишає вона на ганку . (Овечка )6). Походжає по долині в кучерявій кожушині , роги в нього кручені , боляче так буцають ! Вперто встав , немов бовван , у кошарі пан .(Баран )7), Коротенькі ноги , завитками роги , шерсть м’яка і густа , і курдюк замість хвоста . ( Баран )

Номер слайду 14

Загадки про вівцю 8), Пасеться на лугу тварина : пухка і сіра , як хмарина . Вона нам вовною дає турботу і тепло своє . (Вівця )9), І мала , і кучерява , і тихенька , і ласкава . Песик її стереже , баба доїть і стриже . Має брата баранця , називається … ( Вівця)10). Стоїть тремтить , попавши на сніжок , і щулиться од вітру . От смішна ! Адже новий вовняний кожушок на виворіт на цупила вона ! ( Вівця )11). Хто в гарячий день випасається в кожусі ? (Вівця)

Номер слайду 15

Яка користь від вівці? Вони дають людині:овеч'є м'ясо смачне і поживне, з молока виготовляють сир, бринзу, масло;вовну, з котрої виготовляють тканину і шиють одяг;шкуру, яку обробляють і використовують для одягу і взуття;

Номер слайду 16

Коли напасеться, В коморі знайдеться Молока коновка. А хто дасть? Значення корови у житті людини:молоко, молочні продукти багаті кальцієм без котрого не можливо уявити наш організм, ріст і міцнісність наших кісток.style.colorfillcolorfill.typestyle.colorfillcolorfill.type

Номер слайду 17

Загадки про корову1). Хто пасеться на лужочку товстобокий , наче бочка ?Любить сіном ласувати , молочко дає малятам .- Будьте , му – му – му, здорові і подякуйте … ( Корові )2). Я в ґадзівстві допомога маю вим’я і два роги . Цілий день траву жую , молоко смачне даю . ( Корова )3). Чотири ходуни – щоб чобітки топтати . Чотири цвіркуни – Щоб чобітки нам дати . А вила над собою – несе усім на страх . А ззаду мухо боєм хлясь – мах ! Хлясь – мах ! Хлясь – мах ! (Корова)4). Іде в поле- як дощечка , а з поля – як бочечка . ( Корова )5). Голодна - мукає , сита – жує , всім дітям молока дає . ( Корова)

Номер слайду 18

Загадки про корову6). І своє дитя не забула , і чужих накормила . ( Корова )7). Серед двору стоїть копа , спереду вила , а ззаду мітла . Спереду – рогач , а на хвості квач . Огрядна , боката , на молоко багата . ( Корова )8). Роги вим’я , довгий хвіст , в кого чималенький зріст ? (Корова)9). Мале забавненьке воно : у дворі гуляє , або підійде під вікно хліба дожидає . Буває з двору як чкурне , шукають його – робота! Або дивується воно , що перед ним ворота. ( Теля )

Номер слайду 19

Коза

Номер слайду 20

Загадки про козу1). Куцохвоста і рогата , молоко щодня дає , влітку , як не прив’язати , деревця гризе – псує , винищить немов гроза , а вона лише .( Коза)2) Звірята рогаті , та ще й бородаті , ходять пастись в лози . Хто це ? (Кози)3). З бородою народився , та ніколи не голився . ( Козел )4). З рогами , а не бик , доять , а не корова , кору здирає , а кошиків не плете . ( Коза )5). Ця тварина каже : « Ме ! Чи ви знаєте мене ? Маю бороду і роги , забирайтеся з дороги ! В лісі обгризу лозу « . Упізнали ви … (Козу )

Номер слайду 21

Кінь

Номер слайду 22

Загадки про коня 1). Граціозний і заповзятий , трусить гривою малята . Любить у росі купатись , їсти сіно і брикатись . (Кінь )2). Здавна людям помагає , довгий хвіст і гриву має , любить сіно пожувати , « і – го – го « – ірже завзято , бо не відає про лінь , як працює в полі …( Кінь )3). На варті гриву розвіває , перешкоди вісі здолаю . Люблю швидкість дуже я . Чи впізнали ви …( Коня )4). Сани возить він в мороз , а у спек у- візить віз , любить сіно і траву ну і як його звуть ? ( Кінь )5). Мені б сіна і травички пожувати , в полі жваво поскакати . Овес – це улюблена їжа моя . Запив водою і в дорогу гайда ! (Кінь )

Номер слайду 23

Загадки про коня 6). Стайню , віз ,уздечку має , хто тваринку цю впізнає ? ( Кінь )7). Стоїть в стайні , вівса просить і на собі хлопцеві возить . (Кінь )8). Чотири біжать , двоє стирчать , двоє бачать – дорогу значать ,Сімсот поганяє …Хто відгадає ? (Кінь)9). Я великий ,я красивий , як біжу , то в’ється грива . Хвіст у мене довгий - довгий , хвіст у мене мов шовковий .( Кінь)10) Скаче двором : « І- го – го !» - не боюся я його , бо воно спокійно й мило з рук моїх травичку їло. ( Лоша )11). У хазяїна живу , сіно їм , овес , траву . Працьовита я , грайлива , довгий хвіст , пухнаста грива . ( Кобила)

Номер слайду 24

Рожевеньке та жирненьке, Наче діжечка, кругленьке, Є на рильці п'ятачок, Замість хвостика — гачок. Візьмеш в руки хоч на мить —Мов скажене, верещить. Краще не чіпайте. Хто це? Відгадайте! Користь від поросяти:м'ясо, сало, кров – використовуємо у їжі;оброблену шкуру у промисловості для одягу, взуття.

Номер слайду 25

Загадки про свиню1)В неї замість носа – рило , весь город ним перерила . Хрюкає вона : « Хрю – хрю ,дуже їсти я люблю !» У багнюці спить щодня ця замурзана …( Свиня )2). Хвіст крючком , а ніс п’ятачком . ( Свиня )3). Хоч нічого не згубила – увесь час чогось шукає , все довкола перерила . Угадайте , хто така ?( Свиня )4) . По землі ходить , а неба не бачить . ( Свиня )5). Хоч вона не хвора , ні , але стогне день при дні . Хоч нічого не згубила , увесь час чогось шукає . Все довкола перерила . Угадайте , хто така ? ( Свиня )6). Хто боком спить , а лежачи їсть ? ( Свиня )

Номер слайду 26

Загадки про свиню 7). А ото що за тварина ? Їй багно немов перина . Ляже в нього і дрімає , рохне , стогне . Хто вона ? ( Свиня )8). Бочка стогне біля тину , завалившися бочком . ( Свиня )9). Рожевеньке та жирненьке , наче діжечка , кругленька , є на рильці п’ятачок , замість хвостика – гачок . Візьмеш в руки хоч на мить - мов скажене верещить . Краще не чіпайте . Хто це ? Відгадайте ! ( Порося )10). Хто з вас цю тварину знає ? Хто скоріше відгадає ? Гладенький бочок , рожевий п’ятачок , і хвостик – крючком ! (Порося )

Номер слайду 27

Фізхвилинка

Номер слайду 28

Як домашні улюбленці передбачають погоду Котячий прогноз1). Кішка спить клубочком , ховаючи свій ніс – наближається холоди .2). Кішка лежить на спинці животом вгору – віщує теплі дні .3). Чотириногий вихованець почав чхати – настають проливні дощі та великі опади .4). Часто точить кігтики об меблів та дверні рами - до різких змін руху повітряних мас .5). Спить ,підібгавши лапки – пророкує холодні ночі .6). Дере кігтиками килим і поводиться неспокійно – довго буде триматися погана погода .

Номер слайду 29

Як домашні улюбленці передбачають погоду Собачий прогноз 1). Пес качається по землі – підказує , що прийдуть дощі з поривчастим вітром .2). Собака бавиться в снігу , стрибаючи в кучугури – не минути хуртовини .3). Чотириногий друг пустує і купається в калюжі – очікуються зливи та грози .4). Вірний друг став більше спати та менше їсти – різка зміна погоди .5). Собачка спить калачиком – до холодів.6). Собаки бігають наввипередки – скоро прийде тепло .

Номер слайду 30

Прикмети від худоби 1). На зміну погоди дуже сильно реагують корови . За улюбленицею варто простежити з вечора : відмовляються від води , але з задоволенням їсть сіно – до дощів.2). Вівці та барани б’ють один одного лобами – скоро будуть сильні вітри .3). Коні перед негодою починають голосно хропіти або лягають на землю .4). Свині лягають щільніше і зариваються в солому , якщо наближається холод .

Номер слайду 31

Гра вікторина 1). Свійська тварина , вкрита щетиною . ( Свиня )2). Маля , яке народжує вівця . ( Ягня )3). У річці купається , у сорочку вдягається , в повітрі літає , завжди суха буває . ( Качка)4). Яка тварина була одомашнена першою ? ( Собака )5). Хто має гребінь , але не причісується ? ( Півень )6). Маля ,яке народжує корова ? ( Теля ) 7). З її шерсті роблять рукавички . ( Вівця )8). Кого першим на своєму шляху зустрів колобок ? ( Заєць)

Номер слайду 32

Гра вікторина 9). Хто вранці замінює будильник ? ( Півень )10). Довезе вас куди вам потрібно , навіть без бензину. ( Кінь )11). Сліпими чи зрячими народжуються зайченята .( Зрячими )

Номер слайду 33

Хто зайвий?Чому?

Номер слайду 34

«Тато, мамо, я – щаслива сім’я!»

Номер слайду 35

Тварини дають людям:

Номер слайду 36

ДЯКУЮ ЗА УВАГУ!

pptx
Додано
19 лютого 2023
Переглядів
854
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку