Свійські тварини. Походження свійських тварин від диких

Про матеріал
Свійські тварини. Походження свійських тварин від диких. Мета: ознайомити дітей з тим, як з’явилися свійські тварини, з історією їх одомашнення і з якою метою це відбувалося; з’ясувати, які галузі тваринництва розвинені у своїй місцевості, розширити знання дітей про значення, проблеми утримання свійських тварин, розвивати спостережливість, логічне мислення; виховувати дбайливе ставлення до тварин і довкілля.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

СВІЙСЬКІ ТВАРИНИ. ПОХОДЖЕННЯ СВІЙСЬКИХ ТВАРИН ВІД ДИКИХ

Номер слайду 2

Природничий науково -дослідницький центр «Юні дослідники»

Номер слайду 3

Лабораторія- установа, що проводить науково-дослідницьку та навчальну роботу, тобто вивчають, порівнюють, аналізують, роблять заключення та висновки.

Номер слайду 4

Номер слайду 5

15

Номер слайду 6

Девіз творчих і винахідливих. Видумуй, пробуй, твори! Розум, фантазію прояви! Активним і уважним будь І про кмітливість не забудь!

Номер слайду 7

Різноманітність тварин у природі

Номер слайду 8

Усіх тварин Землі можна поділити на групи: комахи риби земноводні плазуни птахи звірі

Номер слайду 9

Черви Молюски Ракоподібні Павукоподібні

Номер слайду 10

Ведмідь, вовк, кінь, лисиця, білка. 2. Заєць, бобер, зубр, корова, їжак.

Номер слайду 11

Корова, свиня, кіт, собака, тигр. Індик , слон, осел ,коза, півень.

Номер слайду 12

ПРИГАДАЙ! Хто з цих тварин дбає про себе сам? Про кого піклуються люди? На які групи поділяються тварини? КОРОВА вовк

Номер слайду 13

ДИКІ ТВАРИНИ Їх ніхто не доглядає і не розводить. Самі добувають собі їжу. Найбільше їх у лісах, на луках, у степах, пустелях – у дикій природі. Як правило, уникають людей. ЛИСИЦЯ ЗУБР

Номер слайду 14

СВІЙСЬКІ ТВАРИНИ Їх розводять, доглядають, годують і захищають, будують для них житло, турбуються про їх потомство, використовують для своїх потреб люди. школи І-ІІІ ступенів №10

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Яку першу тварину приручила людина? Однією з перших приручених тварин був вовк.Саме він став головним і першим супутником людини в житті.Від вовка людина вивела сотні порід собак.

Номер слайду 17

Вчені припускають, що кінь був одомашнений приблизно 7 тис. років тому. Предок сучасного коня- терпан.

Номер слайду 18

Предок домашньої корови- дикий бик тур. Тури жили в південних степах нашої країни і вимерли близько трьохсот років тому.

Номер слайду 19

Свійський кіт походить від дикого буланого кота , який і тепер живе в Африці.

Номер слайду 20

Прабатьки домашніх овець- дикі барани «муфлони». Вони дуже рухливі та витривалі.

Номер слайду 21

Свійська свиня походить від дикого кабана.

Номер слайду 22

Порода свійських гусей походить від дикої сірої гуски. Кури були виведені ще чотири с половиною тисяч років тому в Індії.

Номер слайду 23

Словничок термінів Приручення – це призвичаювання диких тварин до утримання в неволі впродовж одного покоління. Одомашнення – це розведення приручених тварин із господарською метою впродовж багатьох поколінь.

Номер слайду 24

Що людина отримує від свійських тварин? Продукти харчування Виготовляє одяг взуття Допомога по господарству

Номер слайду 25

Твари́нництво –це галузь сільського господарства, що займається розведенням і використанням сільськогосподарських тварин. Структура. До складу продуктивного тваринництва входять скотарство, свинарство, птахівництво і вівчарство. Менше значення мають конярство, бджільництво, ставкове рибництво, тощо.  

Номер слайду 26

Користь від корови: Молоко, молочні продукти багаті на кальцій, без якого не можливо уявити наш організм, ріст і міцність наших кісток; м’ясо використовують в їжі, а шкіру — для пошиття взуття.

Номер слайду 27

Користь від поросяти: м’ясо, сало — використовують у їжу; оброблену шкіру в промисловості — для одягу, взуття.

Номер слайду 28

Користь від коня: Люди вживають у їжу м’ясо (конину), молоко, але не в натуральному виді, а готують із нього молочнокислий продукт — кумис із приємним смаком та лікувальними властивостями, вітамінами A, B, C.

Номер слайду 29

Користь від вівці: М’ясо вівці смачне та поживне, з молока виготовляють сир, бринзу. З вовни виготовляють тканину і шиють одяг; шкіру обробляють і використовують для виготовлення одягу і взуття.

Номер слайду 30

Свійські кури: Смачні та поживні, корисні для здоров’я продукти — м’ясо і яйця (вітамін D сприяє правильному формуванню скелету, профілактиці рахіту).

Номер слайду 31

Пташник Доярка Телятник Зоотехнік Пастух Кінолог Ветеринар - людина, яка пасе худобу на пасовищах людина, яка складає раціон кормів - людина, яка дресеруює собак - людина, яка збирає молоко - людина, яка працює на птахофабриках -людина, яка вирощує дитинчат корів - людина, яка лікує тварин Гра – переплутанка «Професії»(в парах)

Номер слайду 32

Літературні дослідження. Робота над прислів’ями - У різних літературних жанрах розповідається про тварин . Пригадайте, які твори про тварин ми читали? (казки, оповідання, вірші, легенди, загадки, скоромовки). Які ви пам’ятаєте? - Поясніть прислів’я. Корова у дворі — їжа на столі. Корова сама молока в дійницю не наллє. Любиш поганяти — люби й коня годувати.

Номер слайду 33

БУДЬ ПРИРОДІ ДРУГОМ!

Номер слайду 34

Номер слайду 35

Номер слайду 36

Тварини – брати наші менші. Бережімо їх!

Номер слайду 37

Іноді тварин називають нашими меншими братами. А брати, як відомо, потребують доброго, уважного ставлення до себе. До цієї теми в своїх творах неодноразово звертався відомий український письменник та педагог Василь Олександрович Сухомлинський.

Номер слайду 38

Яких правил слід дотримуватися при контакті з домашніми тваринами?

Номер слайду 39

Номер слайду 40

.- Навчи свого вихованця знати своє місце. - Регулярно оглядай шерсть тварини. - - Ніколи не чіпай тварин, коли вони їдять. Вони вважатимуть, що ти хочеш відібрати в них їжу, і захищатимуть її. - Не турбуй тварин із дитинчатами.. - Якщо ти грався зі свійськими тваринами, обов’язково добре вимий руки.   --

Номер слайду 41

Вправа «Перевір себе»

Номер слайду 42

1. Гра «Продовж твердження» Вправа « Кубування.» - Тварини бувають... - Усі свійські тварини пішли від... - Свійські тварини відрізняються від диких тим, що... - Людина приручила тварин для того, щоб мати... - У тваринництві працюють... Цей урок мене навчив …

Номер слайду 43

Номер слайду 44

ppt
Додано
22 березня
Переглядів
155
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку