Святковий урок на тему "День народження нашого класу"

Про матеріал
Урок присвячений Дню знань у 1 класі. Розроблено урахуванням дотримання санітарно-гігієнічних умов під час протидії COVID-19 ( не містить форми роботи з батьками, мінімізовано колективну роботу дітей, відсутнє ранкове коло)
Перегляд файлу

 

 

 

 

 

 

Святковий урок у 1 класі

«День народження нашого класу»

 

 

 

                                                      

 

 

 

 

 

 

 

Святково прикрашений кабінет. В зв’язку з епідеміологічною ситуацією, викликаною коронавірусом, батьки до класу не запрошені, а тому робота з батьками під час уроку не розглядається.

Вчитель.

Поміж багатьох свят у календарі є день, коли настрій усієї країни особливо урочистий і радісний. Сьогодні світяться очі школярів, сяють посмішки вчителів і схвильованих  батьків. Настало  добре свято - 1 вересня. Чим особливий цей день, хто знає? Так, це перший день осені – і ми показали це на календарику подій, так – це початок шкільного навчання після літніх канікул у школярів, і так – це особливий день. Бо сьогодні ви стали ШКОЛЯРАМИ і прийшли на свій перший справжній урок.

А чи пам’ятають наші малюки, як ми розпочинали свої заняття у школі майбутніх першокласників? Якими словами звертались один до одного?

Дружно, весело сказали: Добрий день!

Вліво, вправо повернулись: Добрий день!

Один одному всміхнулись: Добрий день!

А чи пам’ятаєте ви своїх друзів, з якими готувалися стати школярами? А щоб згадали всі, давайте промовимо своє ім’я .

До сусіда поверніться, на сусіда подивіться

і всміхаючись, як я, вимовте своє ім’я !

(діти промовляють свої імена)

Чудово! І друзів згадали, і побачили, які дружні і голосисті в нашому класі першокласники.

     Сьогодні зранку вас всі називають школяриками. А чому так? Правильно, бо ви прийшли до школи. А який номер у нашої школи? Правильно, ……. Всіх школярів об’єднують у великі групи – шкільні родини, і називаються вони класи. Наш клас носить ім’я 1-Б. Саме це записано на вашому бейджику.

Вітання для першокласників лунають сьогодні звідусіль. . А чи готові ви стати школярами? А хто складав ваші портфелі?

Зараз перевіримо, чи знаєте ви, що повинно бути у шкільних портфелях.

  • Букви всі від А до Я живуть на сторінках…Букваря.
  • Для письма, сказати прошу, що потрібно взяти?...Зошит!
  • Малювать в альбомі всім допоможуть…олівці!
  • Ручки й олівці, щоб знали, ми складемо… у пеналі.
  • В сумці зошит і буквар. Хто до школи йде?...школяр!

Ну, дійсно, портфель ви складете. А як школярі готувались до свята?

Дид. гра «Я – не я» (діти піднімають руки вгору на відповідь «Я», тупотять ніжками – на противагу)

А тепер давайте грати – треба вам відповідати.

Рано – вранці хто піднявся?

А хто сонечку посміхався?

Не хотів хто одягаться?

А зарядку хто робив?

Свої ручки хто не мив?

Добре зранку готувався. Хто?

А ще досі не вмивався хто?

Хто здоровим хоче стати?

А знання хто хоче мати?

Бачу, сьогодні першокласники до школи готові!

 А що ви очікуєте від школи? Що хочете дізнатися? Чи хочете ви навчатися?

( експрес – інтерв’ю у першокласників)

 

Шість років тому в ваших сім’ях сталася дуже радісна подія -  на світ з’явилися ви. А сьогодні 1 вересня 2020 року народився наш 1-Б. На світ з’явилася нова класна родина – ви, я, ваші батьки, бабусі і дідусі стали однією шкільною сім’єю. Разом з нашим класом народилися і наші братики – 1 – А і 1 – В. Сподіваюся, ви будете дружити.

Коли в родині хтось народжується, це завжди свято. А як воно називається? Правильно, а як його святкують? Так, прикрашають кімнату, кличуть гостей, вітають іменинника, запалюють свічки. Але ж у нас цього немає. Давайте разом прикрасимо кімнату для іменинника і почнемо з кульок. На кожній парті – святкова кулька, особлива, з буквою. Бо в школі все особливе. Зараз ви разом з сусідом будете виходити і кріпити кульку на дошку, але треба обов’язково сказати якесь побажання імениннику – нашому 1-Б класу. (діти у вільному порядку виходять до дошки, прикріплюють кульки. Вчитель коректує їх порядок)

Вашими стараннями в нашій класній кімнаті стало святковіше. А що ще буває на день народження? Правильно, святковий торт. Він буде і у нас. Але особливий. Ви його складете самі.  Для першокласників – на кожній частинці спеціальне святкове завдання. Спробуємо його виконати?

А що дарують іменнику? Так, подарунки, солодощі, квіти. Ми також подаруємо цілий букет. Але він, як і все сьогодні, буде особливий, із особливих квітів. З давніх давен українці наділяли рослини великою силою, а тому і ставились до них з особливою повагою. Отже, на подвір’ї  і в дівочому вінку з’являлися певні рослини і в певний час. У 6 років до дівочих вінків та хлоп’ячих кімнат вносили волошки, ромашки, барвінок, уперше в них червоніли маки та милувалися фіалки. Тож кожна квітка в нашому букеті також буде особливою і принесе у нашу родину  щось своє, неповторне.

- Зараз я буду показувати квітку і розповідати про неї, а учні, які мають на парті таку квіточку, будуть складати їх у букет ось у цю вазу.

- Але спочатку вам потрібно оживити квітку, зробити її своєю. Для цього приклейте вашу фотографію у серединку вашої квітки.

Волошки - це символ святості, чистоти, привітності та чемності, хлоп’ячої краси й добра. Хай же наші хлопчики радують своєю красою і будуть завжди привітні!

Сині оченята незабудок не дадуть забути про найголовніше: любов і відданість найближчих і найдорожчих людей. А в нашому букеті стануть чарівними блакитними вогниками.

Барвінок - це символ молодого життя і щастя. Його блискучо-зелене тверде листя не гине ні влітку від спеки, ні взимку від холоду, морозу і снігу. Він став символом радісної життєвої сили, вічності і був перенесений із лісу в сади біля людських осель. Сподіваємось,  наші хлопчики-барвінчата зможуть і дівчаток захистити, і силою здивувати!

Сором’язлива фіалка – визнаний символ чистоти  і краси, що символізує весняне пробудження природи. То ж наші маленькі фіалочки не тільки прикрасять клас весняною красою, а й будуть оберігати першокласників від лінощів.

Чорнобривці — юнацька краса. Ці квіти символізують рідну домівку, рідний край, щедрість і доброту. Полюбили ці квіти на Україні, рідко біля якої хати їх немає. То ж і в нашому букеті хай символізують щедрість і доброту ваших маленьких сердець, і дарують красу нашим хлопчикам.

Символом любові до рідної землі, батьківської хати здавна на Україні вважали мальви. Всім, хто вирушав у далеку-далеку дорогу, ці квіти нагадували: там земля мила, де мати родила! Хай же рожеві пелюстки мальви, так схожі на яскраві Петриківські розписи, дарують нашим малюкам духовне коріння і прикрашають наш родинний букет.

Мак  має силу і вплив, якщо не розпилюється. Окрема макова квітка не приваблює, а від всіяного маковим цвітом лану не можна відірвати очей. Одна макова зернина нічого не варта, а жменя маку - і куті смаку додає, і пирога з неї можна зробити. Тож мак стверджує, що і дрібненьке та маленьке, якщо воно в єдності та в спільноті, має велику силу.

Символ міцної родини – ромашка - об’єднає  всіх нас в єдину дружну родину. А дівчатка, що  мають на парті ромашку, даруватимуть нам усім – ніжність та доброту.

А огорне батьківською любов’ю наш букет цвіт вишні та яблуні — це символ материнської любові. Сьогодні нашим батькам не можна бути на уроці, проте ви винесемо цю гілочку до них на шкільне подвір’я і обов’язково долучимо до нашого букету.

Я теж хочу долучитися до нашого символічного букету: хай ця строката стрічка об’єднає наших першокласників і їх родини в міцну і дружну класну родину 1 – Б класу та символізує яскравий і цікавий колір шкільного життя.

Протягом 4 шкільних років наш букет буде оберегом для нас і нагадувати про день народження нашого класу. А ще він доводить, що разом ми можемо прикрасити і зробити барвистим наше життя. 

     Хай життя нашого класу, який щойно народився, завжди буде уквітчане щастям і зігріте теплом вчителя і любов’ю батьків. Успіхів вам! Натхнення, терпіння, нових відкриттів на нелегких, але цікавих шкільних стежинах.

Хай доля вам стелиться барвистими рушниками!

         

 


Виртуальная школаЦветки барвинка стоковое фото. изображение насчитывающей барвинка - 40780620

цветок, Мальва, цветочный дизайн

Незабудки - цветочный фотосток » Территория дизайнера и веб-мастера -  Клипарты, Шаблоны, Иконки, Кисти, Обои, Шрифты, Скрипты ...Незабудки - цветочный фотосток » Территория дизайнера и веб-мастера -  Клипарты, Шаблоны, Иконки, Кисти, Обои, Шрифты, Скрипты ... 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Васильок, головка цветка (волошка), оптовые ценыВасильок, головка цветка (волошка), оптовые ценыВасильок, головка цветка (волошка), оптовые ценыМак. Медаль для детей, цена 4 грн., купить в Харькове — Prom.ua  (ID#912001065)Мак. Медаль для детей, цена 4 грн., купить в Харькове — Prom.ua  (ID#912001065)
Мак. Медаль для детей, цена 4 грн., купить в Харькове — Prom.ua  (ID#912001065)Мак. Медаль для детей, цена 4 грн., купить в Харькове — Prom.ua  (ID#912001065)Незабудки - цветочный фотосток » Территория дизайнера и веб-мастера -  Клипарты, Шаблоны, Иконки, Кисти, Обои, Шрифты, Скрипты ...Незабудки - цветочный фотосток » Территория дизайнера и веб-мастера -  Клипарты, Шаблоны, Иконки, Кисти, Обои, Шрифты, Скрипты ...

 

Классный час на тему: "С чего начинается Родина» (в рамках «Года истории  Донбасса»)"Классный час на тему: "С чего начинается Родина» (в рамках «Года истории  Донбасса»)"Бесплатная векторная графика и PSD-файлы на тему MalvaБесплатная векторная графика и PSD-файлы на тему MalvaКлассный час на тему: "С чего начинается Родина» (в рамках «Года истории  Донбасса»)"
Бесплатная векторная графика и PSD-файлы на тему Malvaцветы календулы PNG фото скачать бесплатно | HotPNGБесплатная векторная графика и PSD-файлы на тему Malvaцветы календулы PNG фото скачать бесплатно | HotPNGцветы календулы PNG фото скачать бесплатно | HotPNG
ДИВОСВІТ: Розробки уроківДИВОСВІТ: Розробки уроківДИВОСВІТ: Розробки уроків

Periwinkle Flower. Bud And Leaves Of Vinca Stock Illustration -  Illustration of button, botanical: 132066996 

Periwinkle Flower. Bud And Leaves Of Vinca Stock Illustration -  Illustration of button, botanical: 132066996Periwinkle Flower. Bud And Leaves Of Vinca Stock Illustration -  Illustration of button, botanical: 132066996

фиалка трехцветная для лечения - Самое интересное в блогахфиалка трехцветная для лечения - Самое интересное в блогахфиалка трехцветная для лечения - Самое интересное в блогахфиалка трехцветная для лечения - Самое интересное в блогах

docx
Додав(-ла)
Дрябина Анна
Додано
30 серпня 2020
Переглядів
912
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку