Сюжетно-рольові ігри для ЗДО

Про матеріал
Провідний метод роботи в садочку це гра. Діти пізнають світ "граючись".Отримують освіту і задоволення від навчання. Сюжетно рольові ігри дозволяють " приміряти" на себе роль дорослої людини, зрозуміти ті чи інші вчинки дорослих.
Перегляд файлу

          Сюжетно-Рольова Гра

              Середня група

«Сім'я»

Мета: Закріплювати уявлення дітей про сім'ю, про обов'язки членів сім'ї. Розвивати інтерес до гри. Вчити дітей розподіляти ролі й діяти відповідно до прийнятої на себе ролі, розвивати сюжет. Спонукати дітей до творчого відтворення в грі побуту родини. Вчити діяти в уявних ситуаціях, використовувати різні предмети - заступники. Виховувати любов і повагу до членів родини та їх праці.

 матеріал: Меблі, посуд, атрибути для обладнання будиночка, «дитячого саду», великий конструктор, іграшкова машина, лялька - немовля, іграшкова коляска, сумки, різні предмети - заступники.

Попередня робота: Бесіди: «Моя сім'я», «Як я допомагаю мамі», «Хто, ким працює?» «Чим ми займаємося вдома?» Розглядання сюжетних картинок, фотографій по темі. Читання художньої літератури: Н.Забила «Ясочкин садок», А. Барто «Машенька», Б. Заходер «Будівельники», «Шофер», Д. Габе з серії «Моя родина»: «Мама», «Братик», «Робота», Тобто Яниковская «Я ходжу в дитячий сад», А. Кардашова «Велике прання».

Ігрові ролі: мама, тато, бабуся, дідусь, старша донька, діти-дошкільнята, лялька - немовля.

 

docx
Додано
9 травня 2020
Переглядів
1242
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку