Тама 12. Цивілізації. Інтелект України 5 клас

Про матеріал
Презентація - візуалізуючий супровід уроку в 5 класі, який навчається за програмою "Інтелект України"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Згадаємо!!!Що таке історична подія? Що таке історичне явище? Історичний процес? Історичний опис? Історичне пояснення? Історична пам’ять? Як розв’язати хронологічні задачі?

Номер слайду 2

Цивілізації Урок 12. Інтелект України

Номер слайду 3

2.1 Як ви думаєте, що таке ЦИВІЛІЗАЦІЯ? 2.2. У ЯКУ ІСТОРИКО КУЛЬТУРНУ ЕПОХУ з’являються цивілізації?Первісність Античність. Середні віки. Новий час

Номер слайду 4

Цивілізація - це певний етап розвитку людства та його культури. Для неї потрібні певні умови - місто, письмо, форми державного устрою. Завдання 4. Які деталі вказують на наявність цивілізації?

Номер слайду 5

Чуму, як і де виникли перші цивілізації? Читаємо текст завдання 3 (стор 8.), знаходимо і підкреслюємо відповіді на запитання

Номер слайду 6

Найдавніші цивілізації Шумерська в межиріччі Тигру і Євфрату. Період зародження: між IV та III тисячоліттям до н. е. ( Знайди на карті на стор 10.)

Номер слайду 7

Єгипетська цивілізація у долині річки Ніл, що формується в середині IV тис. до н. е.

Номер слайду 8

Індська або Хараппська цивілізація — третя за часом після єгипетської і шумерської, яка розвивалася в долині річки Інд в 3300-1300 роках до нашої ери. Чому перші цивілізації виникли у долині річок?

Номер слайду 9

Найдавніші цивілізації на лінії часу

Номер слайду 10

Кукутень-Трипільська археологічна культура. А чи ж була Трипільська цивілізація? Див відео. https://www.youtube.com/watch?v=Ju4 Hb. Ptt. Ve. QЗавдання 3.4.

Номер слайду 11

Домашка. Завдання 1,2, 3 на стор. 11-15

pptx
Додано
3 лютого 2022
Переглядів
789
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку